Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Új bérletrendszert a budapestieknek!

7,9%-kal drágul a BKV jövőre

Európai nagyvárosokat nézve a BKV szolgáltatása jelenleg elavult, a szolgáltatás minőségét nézve drága. Jövőre még drágább lesz.

Jelenlegi információk szerint a BKV jövőre 7,9%-kal többet kérne a jegyekért és a bérletekért, ami annyit tesz, hogy a 270 forintos jegy ára 290 a 8250 forintos 8900 forint lenne. Arról jelenleg nincs információnk, hogy a BKV ezért az árért, miként növelné az utazás színvonalát (gondolom sehogy) így kénytelen leszek jövő tavasztól télig BKV helyett autóval, vagy kerékpárral közlekedni a városban, ha az áremelés végbemegy.

Elgondolkodtatok már azon, hogy miért fizetitek ki a bérlet teljes árát? Ha a BKV nyitna az utasok felé, bevezetne külön busz, illetve kötöttpályás bérleteket azért, hogy az utas jóval olcsóbban utazhasson, és csak azért fizessen, amit ténylegesen használ. Ha nagyon utasbarát lenne a cég, a kötöttpályát is szétosztaná villamos és metróra, ezzel még inkább csökkenthetné a tarifákat.

A külön megvásárolható bérletek teljes ára megegyezne a diákbérlet jelenlegi árával, tehát egy buszbérlet 3550 forint lenne. Ha busszal és metróval utazol, akkor jelen esetben két bérletet veszel, ami még így is olcsóbban kijön, mint a jelenlegi "összvonalas" bérlet.

Tetszene egy új bérletrendszer? Szavazz!

164 Tovább

230 forintba kerül még egy jegy

Kedves bkvfigyelő!

Úgy látszik a bkvnak nem fontosak a jegyáremelések, mert a Batthyány téren éppen most vettem az automatábol 230ft-ért vonaljegyet! :) Tehát csak javasolni tudom mindenkinek, hogy automatabol vásároljon, mert úgy néz ki még nem allították őket. :) Csak egy probléma volt, a 100ast nem igazán akarta elfogadni. :)

Üdv: Balage
TIPP: Több automatából is még 230 forintért lehet venni a vonaljegyet, 270 helyett. Aki még spórolni szeretne, siessen, mert fogy.
39 Tovább

Regőczi Miklós az áremelésről és az éjszakai jegyről


(Külön felhívnám a figyelmet a "Ha drasztikusan csökken a kereslet, akkor szűkíteni fogjuk" részre. Ez lenne a cél?)

57 Tovább

Tizenhárom százalékkal emelné tarifáit a BKV

Három jegyáremelési koncepciót tartalmaz a BKV új tarifa javaslata. Az InfoRádió értesülése szerint vagy 10, vagy 13, legrosszabb esetben pedig 17 százalékkal tornászná feljebb a jegyárakat a közlekedési vállalat. Az adó úgy tudja, hogy a BKV a 13 százalékos, középutas megoldást favorizálja, így ha a fővárosi közgyűlés december 20.-án áldását adja a tervezetre, akkor egy szimpla jegy 270 forintot, a havi bérlet pedig 8250 forintot kóstál majd.

Forrás: index
22 Tovább

Komoly vitákat gerjeszthet a BKV tarifáinak emelése

Nem szerepel a Főpolgármesteri Kabinet hétfői ülésének napirendjén a BKV jövő évi tarifajavaslata - közölték az MTI-vel az SZDSZ és az MSZP fővárosi frakcióvezetőjének titkárságán. A közlekedési vállalat pénteken tette közzé ilyen irányú terveit.

Nem szerepel a kabinet hétfői ülésének napirendjén a BKV jövő évi tarifajavaslata, ám a főpolgármester kabinetirodáján az MTI megtudta, hogy helyszíni kiosztással esetleg szó lehet a tarifaemelési javaslatról. Eközben a BKV Zrt. igazgatóságának keddi üléséről kiadott vállalati közlemény szerint még arról volt szó, hogy az igazgatóság a Főpolgármesteri Kabinet hétfői ülését követően tárgyalja a tarifaemelési javaslatot és a jövő évi menetrend javaslatot.

A cég felügyelő bizottságának tagjaitól az MTI megtudta, hogy a testület csütörtökön nem vette napirendre a tarifaemelési javaslatot, mivel arról még nem hozott döntést az igazgatóság. Hozzátették, hogy emiatt a főpolgármesteri hivatal vezetőinek a kabinetjeihez csak a BKV menedzsmentjének a javaslataként kerülhet egyelőre a jövő évi tarifaemelési tervezet. A BKV igazgatósága elé került, november 12-i dátumozási javaslat szerint 10, 17,4 és 25,2 százalékos díjemelési alternatívák készültek.

Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes csütörtökön arra kérte levelében Antal Attilát, a BKV Zrt. vezérigazgatóját, hogy mindkét dokumentumot haladéktalanul tegye hozzáférhetővé, valamint azonnal kezdje meg a fővárosi és a kerületi társadalmi, érdekképviseleti és szakmai szervezetekkel az elengedhetetlen egyeztetést - közölte a fővárosi közlekedési vállalat.

23 Tovább
12
»

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek