Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Integetett a megállóban hagyott utasoknak

Közlekedésguru nevű olvasónk három rövid észrevételt küldött a BKV-nak. Lentebb olvashattok össze-vissza járó és késő buszokról, valamint egy éjszakai buszvezetőről, aki nem állt meg a megállóban, csak integetett az utasoknak.

Tisztelt BKV Zrt! BKV Figyelő!

Az utóbbi időben rengeteg negatív tapasztalatról hallottam az Önök szolgáltatásával kapcsolatban, a már korábban beküldötteken kívül. Elsőként a 168E jelzésű járatot említeném, amely hetek óta (amióta megkapta az "E" karaktert) nem indul este és reggel a kiírtak alapján, általában minden második indulás valós (emiatt a három műszakban dolgozó, a vonalat használó rokonom másfél órát utazik a korábbi egy óra helyett, ez egy esti műszak alatt oda-vissza számolva legalább egy óra plusz utazási idő, holott "expressz" jelzést kapott a járat). Hozzátenném, ha csatlakoznának a járművek fél óra alatt teljesíthető lenne az utazási táv.

Másodikként említeném az 5-ös autóbuszvonalat. Az útvonal hosszú (40km), a menetidő rövid (51-52 perc?) és a két végállomás közül egyik sem buszállomás. Ki gondolta azt valamely irodájukban ülve, hogy a vonalon "dolgozó" buszok majd elférnek a környező utcákon, az út szélén vagy egyéb szabálytalan helyen például a pihenőket eltölteni? A Székely Elek úti buszfordulónál legalább elférnének, de nem a Fő út kellős közepén és a Pasaréti téren. Abszurd, szervezetlen, meggondolatlan, a végállomások környékén élők életét feldúló (kerülgetni a buszokat, lehetetlen parkolás) és a cégről kizárólag negatív vélemények hadára vonatkozó "lépés" volt, azt már nem is említvén, hogy miért kell a 3-as, 62(A)-es és 69-es villamosok mögött kullognia, növelve a rendkívül rövidre szabott menetidőt? Mellesleg a Kajár utca - Pozsony utca - Fő út forduló borzalmas.

Harmadjára egy szombat (szeptember 27-e) éjjeli kedves tapasztalatomat osztanám meg Önökkel, mint a szolgáltatás mértékével, kényelmével és színvonalával tisztában lévő, a szolgáltatásért előre fizető utasuk. A "Moziünnep" elnevezésű rendezvény kedvezményét volt szerencsénk kihasználni egy este kezdődő vetítés alkalmával (korábban ugye dolgozik az ember), hogy megnézzünk egy filmet féláron. A film végét kiszámolva (a megadott filmhossz és a kezdés alapján némi rászámítással) igyekeztem tájékozódni az interneten a szolgáltatásukkal kapcsolatban, a kinézett menetrendek a megállókban is azonosak voltak. Az éjfél után 5 perccel várhatóan érkező 908-ashoz álltunk be a Kerepesi út 9., Aréna Pláza megállóba (az egyik helyen így, a másik helyen úgy hívják) még éjfél előtt pár perccel. Az Ikarus 260-as, Cinkotától 23 óra 38 perckor induló 908-as jelzésű autóbuszuk sofőre a megállóhoz érkezve kedvesen mosolyogva, integetve haladt el nagy sebességgel a megállóban várakozó 10-12 utasok mellett.

Ez felháborító, főként a mosolygós integetés az "otthagyottak" felé. Ezt semmi sem indokolhatja. Első indok, zsúfolt volt a jármű: És emiatt nem döntheti el az utas, hogy felszáll-e? Második indok: Szeretett volna pontosan érkezni a körtérre, hogy meg legyen a kellő pihenőideje. És?

51 Tovább

Kétórás szívás a buszvezető miatt

Mit tudsz tenni az éjszaka közepén, ha az utolsó éjszakai busz vezetője nem szeretné, hogy felszállj a buszra és továbbhajt? Vagy megvárod az első buszt, vagy taxizol. Egyik sem kellemes…

Tisztelt BKV!
 
Ma hajnalban (08.31.) a 02:37-kor a Városház térre érkező (Móricz Zsigmond Körtérről induló) 941-es éjszakai járatuk nem állt meg a megállóban, igaz három ember is várakozott ott. Ez tűrhetetlen! Mit csináljon a három ember ilyenkor? A következő megfelelő irányba menő járatuk már a reggeli buszok közül jön, majd két és fél órával később. Esetleg azt kéne megvárniuk? Vajon azért fizetik a bérletet, mert az őket figyelembe nem vevő sofőrök buszainak elsuhanó oldalát szeretnék nézni, vagy esetleg azért, mert szeretnének rajta utazni? Persze aztán mehettek haza taxival, igaz csak azért, mert valahogy nem volt kedvük 11-12 fokban kora hajnalban felcaplatni egy dombra... Legalább mostmár tudom, hogy mit kapok azért, hogy világéletemben tisztességesen megvettem a bérletet. A leírt szolgáltatást biztos nem!

Elég elgondolkodtató, hogy a következő bérletet érdemes-e megvennem, hiszen hozzá kell még számoljak olyan mellékköltségeket is, mint például a taxival hazajutás.
 
Felháborodott utasuk: Boros Miklós

31 Tovább

Levelet kaptam lájf!

Több mint egy éve csinálom a blogot, és eddig nem voltam jó véleménnyel a BKV ügyfélszolgálatáról. Sokszor kerestem meg őket, sokszor küldtek sablon leveleket, volt, hogy nem is válaszoltak. Blogon megjelent, de az ügyfélszolgálatnak tovább nem küldött észrevételekre eddig nem kaptunk reakciót. Bár a véleményemen nehéz változtatni, mégis pozitív változást vélek felfedezni.

Talán a BKV belátta, hogy az utasészrevételekkel foglalkozni kell, ki kell vizsgálni őket, még akkor is, ha csak egy blogon jelenik meg. Talán az új vezérigazgató szeretne nagyobb hangsúlyt fektetni az utasészrevételekre, ezért ez a hirtelen változás. Bár az is lehet, hogy én állok túl pozitívan a dologhoz. Mindenesetre: Pozitív változás, hogy az ellenőrök nyilatkozata alapján az utast nem hazugozták le, és felajánlották, hogy amennyiben álláspontjához ragaszkodik, tegyen feljelentést.

Tisztelt BKV Figyelő!


A BKV Figyelő blogon 2008. augusztus 29. 12.03 órakor megjelent "Ütögette és rugdosta az utast, majd ledobta a laptopját az éjszakai buszról" ügyben, a leírtak alapján, annak súlyosságára tekintettel vizsgálatot kezdeményeztünk.


Az éjszakai autóbusz vonalak ellenőrzését a Társasággal szerződésben álló biztonsági szolgálat munkavállalói végzik, ezért megkerestük az alkalmazásunkban álló cég vezetőjét, és az eset vizsgálatát kértük tőle. Az ügyben érintett munkavállalók jelentései összefoglalva a következőket tartalmazzák:


A 907-es autóbuszon ellenőrzés során a Hölgynek érvényes bérlete volt, a Férfi utas viszont jelezte, hogy diákbérlete van, mely nincs nála, ezért jegyet nem hajlandó venni. A biztonsági őrök ekkor kérték meg a Férfit, hogy az önkormányzati rendeletet, illetve az Utazási Feltételeket betartva vásároljon jegyet, vagy a járművet hagyja el a következő megállóban. A kérésnek nem tett eleget, így a járművezető a Bosnyák téri megállóhoz érve segítséget kért a diszpécsertől, aki utasította, hogy a Férfit szállítsák le a járműről.


Sajnáljuk a kialakult kellemetlen helyzetet. Tekintettel arra, hogy a blogon megjelent, illetve a cég munkavállalói által elmondottak jelentős mértékben eltérnek egymástól, ezért amennyiben Utasunk úgy véli, lehetősége van arra, hogy feljelentést tegyen az illetékes hatóságnál az általa kifogásolt nem megfelelő bánásmód miatt.


Társaságunk elítéli minden utasokkal szemben tanúsított agresszív megnyilvánulást, ezért kértük a biztonsági cég vezetőjét, hogy a hasonló esetek elkerülése érdekében oktatásaik alkalmával hívják fel a figyelmet a konfliktus helyzetek megfelelő kezelésére, az utasokkal szembeni előzékeny magatartás fontosságára, figyelembe véve a szabályok betartását és betartatását.


Budapest, 2008. szeptember 5.


Üdvözlettel: BKV Zrt.

36 Tovább

Majdnem elütötte az éjszakai busz

Az éjszakai közlekedésben az egyik szívás az, hogy ha hamarabb megy el a busz, akkor egy órát kell várnod a következőre, márpedig az éjszakai sofőrök szeretnek gyorsan vezetni. Olvasónk is egy ilyen esetet oszt meg velünk.

Egy lány futott a korábban induló buszhoz, mert nem szeretett volna egy órát várni a következőre. Az induló busz majdnem elcsapta:

Tisztelt BKV-figyelő!

 

Engedjék meg, hogy panaszomat egy dicsérettel kezdjem: az éjszakai járatok átszervezése a VEKE javaslata alapján kiváló döntés volt. Azóta szinte minden héten igénybe veszem ezt a szolgáltatást. Bár a nappali járatok is ilyen ésszerűen volnának szervezve.

 

Tegnap este (2008.Szeptember 3.) azonban két olyan eseménynek is tanúja voltam, ami egyetlen sofőr fegyelmezetlen viselkedésének köszönhetően kellemetlenné teheti a szolgáltatás igénybevételét az utasok számára. A kevésbé megrázó incidens rögtön akkor történt, amikor a menetrend szerint a Blaha Lujza térre 00:36-kor érkező 931es busz 00:32kor Schumachert megszégyenítő "depó beállást" imitálva érkezett a megállóba, és azonnal tovább hajtott. Nem szívesen lennék azoknak a helyében akik ezzel lekésték az amúgy csak óránként érkező járatot! Az éjszakai menetrendnek nagyon fontos eleme, hogy a buszok bevárják egymást, illetve pontosan érkeznek és távoznak a megállókból: 4 perces eltérés - különösen korábban távozás - megengedhetetlen!

 

Ugyan ez a sofőr amúgyis érdekes stílusban vezetett el a Nyugati térig (ülve is kapaszkodtam), ahol viszont olyat tett, ami mellet a menetrend nem betartása eltörpül. Újabb Forma 1-es érkezés, ajtónyitás, csukódás jelző, futó utasok (előtte állt egy másik busz, emiatt hátrébb állt meg) ajtó csukódás, lemaradt utasok. Ami még ennél is rosszabb: nem törődve azzal, hogy az egyik hölgy utas még a busz közvetlen közelében áll, elindult a sofőr, majdnem elütötte szegényt. A lány utána szaladt a busznak, ami épp nem érte el a zöld lámpát (nyilván ezért kellet sietni) és ott a sofőr méltóztatott felengedni a buszra. A dologban a bizarr az, hogy ezek után a lány megköszönte, és majdnem hogy ö kért elnézést. Sajnos nem hallottam mit mond a sofőr neki, de a hangsúlyból azt sejtem, hogy nem bocsánatkérés volt...

 

Én megértem, hogy a buszsofőrnek nyilván van családja, akihez siet haza, pláne az éjszaka közepén, de nekünk is van, ők is várnak ránk, és nem a balesetire szeretnének értünk jönni! Bizonyára nehéz olyan sofőrt találni, aki vállalja az éjszakai műszakot, ezért meg sem fordul a fejemben, hogy komolyabb következményei legyenek az eseményeknek, de annyit kérek: hozzák értésére a kérdéses buszsofőrnek, hogy viselkedése megengedhetetlen!

 

Köszönettel: Ö.R.

30 Tovább

Hol veszel jegyet az éjszaka közepén?

Mit csinál a felelősségteljes autós, ha a családi vacsorán megiszik néhány pohár bort? Vezetés helyett BKV-zik. És vajon honnan szerez éjszakai jegyet? Sehonnan. Azt még megértem, hogy napközben az ellenőrtől nem lehet jegyet venni (bár jegyet akkor is nehéz venni), de hogy éjszaka miért nincs erre lehetőség, azt nem értem…

Üdvözlöm Önöket!

Barta Krisztián vagyok! Gondoltam megosztok Önökkel egy remek történetet!

Íme:
 
2008.08.22. napján, egy érdekes dolog történt meg velem. Reggel, még mit sem sejtve az esti programomról, autóval indultam el munkába. Napközben értesültem arról, hogy hivatalos vagyok egy rögtönzött családi eseményre. Autóval közelítettem meg a helyszínt, viszont mivel ott fogyasztottam alkoholt, úgy döntöttem a feleségemmel, hogy tömegközlekedéssel megyünk haza!

Mivel már értesültem arról, hogy az éjszakai járatokra nem alkalmas a nappali 270 Ft-os jegy,(valószínű a magasabb utazási színvonal, pl. büdös hajléktalan, hányás, részeg tomboló emberek, stb…), ezért megpróbáltam jegyet szerezni, de éjjel fél kettőkor, erre nem nagyon volt esélyem. Óbudán a Bécsi úton szálltunk fel az 1 óra 28 perckor érkező, 960-as autóbuszra. Nem sokkal azután, hogy a busz bezárta az ajtókat, odalépett hozzánk egy ellenőr hölgy. Mondtam Neki, hogy mivel nem tudtunk jegyet vásárolni sehol sem, (nálunk pedig csak 5db, 270 Ft-os jegy volt) így most akkor Tőle vennék. Erre Ő flegmán, minősíthetetlen hangnemben visszakérdezett, hogy én kalauznak nézem e Őt?

Válaszoltam,hogy nem csak mivel az éjszaka közepén, nem nagyon árulnak sehol jegyet, így bátorkodtam arra gondolni, hogy majd az autóbuszon lehet venni. Hát itt nem lehet, és Őt nem érdekli, hogy miért nincs jegyem, ott kellett volna venni, ahol a többi jegyet vásároltuk. Mondom mivel reggel még nem tudtam, hogy este szükségem lesz rá, hisz általában autóval járok, csak most két pohár bor után nem akartam vezetni, ezért szálltunk buszra!

Hosszas szóváltás után, arra kényszerített, hogy szálljunk le az autóbuszról, az éjszaka kellős közepén, és várjuk meg a következőt, amely 30 perc múlva érkezik!

Tehát!

Ha nekem este, mikor már minden bezárt, kedvem van meginni egy-két pohár bort a családdal akkor két választásom marad:

1. Mivel buszra nem tudok szállni, hisz a jegyvásárlás nem megoldott az éjszakai buszokon, sétálok Óbudáról, egész Budaörsig.

2. Vagy szembeszállok a törvénnyel, és autóba ülök.
 
Kérdésem a következő:

Ha az ember azokban a megállókban száll fel az éjszakai járatra, ahol nem lehet jegyet venni este 7-8 után, ott miért nem lehet megoldani, hogy a buszon ücsörgő ellenőrtől vegyen az ember jegyet???

Én nem a jegyvásárlás alól akarom kihúzni magamat, hiszen az hölgynek is felajánlottam, hogy veszek Tőle jegyet, (ennek utána is lehet járni, gondolom valahol szerepel a munkarendben, hogy ki volt ezen a buszon beosztva aznap éjjel) hanem a rendszert nem értem!

Ha nappal megbüntet, mert jegy nélkül szállok fel, azt megértem, hiszen szinte minden sarkon van egy újságos, vagy egy BKV-s jegyárusító hely, de árulják el nekem, hogy éjjel, fél kettőkor a Bécsi úton hol lehet jegyet venni?

Ilyenkor miért nem lehet a buszon a jegyet megvásárolni?

Ha nem velem történik meg ez az eset, hanem egy olyan emberrel akinek nincs túl sok felelősség tudata, akkor lehet, hogy Ő visszamegy, beleül a kocsijába, és valahol arrébb balesetet okoz!

Ez a cél? Még több „diszkó balesetet” Budapestre?

51 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek