Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

120 ezres büntetésről hazudik a BKV ügyvédje

A BKV ügyvédje szerint olvasónk 5 éves fia unalmas perceiben egyedül utazgat és bliccel a metrón, a Nagykörúti villamosokon és a 7-es buszon. Az ügyvéd szerint a gyerek személyi igazolvánnyal igazolta magát, pedig nincs is neki, ráadásul ingyen utazik. Az utas levele alant:

Kedves BKV-figyelő!

Hétfő reggel kinyitottam a postaládát és találtam benne egy borítékot. A blogon is ismert ügyvédi iroda küldte címzett az 5 éves kisfiam volt. Az ajtóig menet elolvastam és az áll a levélben, hogy a gyerekem az utóbbi néhány hónapban rendszeresen bliccelt a 4-6 villamoson, a 2-es és a 3-as metrón illetve a 7-es buszon. Ez több okból is érdekes:

153 Tovább

Debrecenben volt, a BKV mégis 600 ezer forintot követel

Olvasónk ellopott diákigazolványával valaki Budapesten bliccelt, amikor Ő még Debrecenben lakott. A BKV két ügyvédje most összesen több mint fél millió forintot szeretne behajtani rajta. A dolog érdekessége annyi, hogy a büntetések az utas debreceni címére lettek kiállítva, az utolsó felszólítás pedig a pesti címére érkezett, a BKV szert azért, mert az ügyvéd pénzért bárkinek a személyes adatait megvásárolhatja. Ti mit tanácsoltok az utasnak, mit csináljon a büntetésekkel és a felszólítással?

Szia BKV-figyelő!

Történt velem egy a pénztárcámra és a stressz szintemre nézve nem túl kellemes eset. 25 éves veszélyeztetett terhes kismama vagyok, hónapok óta hol a kórházban, hol otthon nyomom az ágyat. Egyszer csak kapok egy levelet dr. Bartus Ildikó ügyvédtől, hogy fizessek be 240 ezer forintot, és ez az utolsó felszólítás, vagy mehetek a bíróságra! Mi a fene? -gondolom én. Felhívtam, és mondtam, hogy ez nem lehet, ugyanis szeptemberben diplomáztam, azóta vagyok a városban, előtte 6 évig Debrecenben lógattam lábat. Mondja, hogy menjek be a BKV-hoz és nézzem meg a büntiket.

58 Tovább

Befizették a büntetést, mégis perrel fenyeget az ügyvéd

Olvasónk barátnőjét 4 éve megbüntették az egyik BKV járaton. A büntetést akkor befizette, ám a BKV egyik ügyvédje most mégis felszólítást küldött neki, hogy rendezze tartozását, különben bíróságra viszik az ügyet. Az utas sajnos nem őrizte meg a 4 éve kapott csekket, úgyhogy vagy befizeti még egyszer a büntetést vagy megvárja mit lép a BKV.

Kedves BKV figyelő!

A következő történet nem valószínű, hogy a BKV hibája, de velük kapcsolatos az biztos.

Tegnapi nap folyamán barátnőm kapott egy levelet. Dr. Bartus Ildikó ügyvéd, adójogi szakjogásztól, "perlés előtti utolsó felszólítás" tárgyban, miszerint a BKV Zrt. korábbi felszólítás(i) ellenére sem fizetett, ezért a megadott időpontig haladéktalanul egyenlítse ki a 24 ezer forintos tartozását. A lényeg, hogy barátnőmet egyszer valóban megbüntették 4 éve, de akkor elment, és kiegyenlítette a tartozását, persze azóta a befizetést igazoló szelvény nem tudja hová tette (ki tudja egyáltalán 4 év után?). Azóta nem volt bünti, és a BKV se szólított fel semmire.

42 Tovább

Sosem létező bírságról hazudott az ügyvéd

Olvasónknak Kováts Sebestyén a BKV megbízott ügyvédje egy levelet küldött, miszerint bliccelt, és azonnal fizessen. Nem fizetett, inkább levelet írt a BKV-nak, akik hivatalos tájékoztatást küldtek arról, hogy az utasnak semmi tartozása nincs. Ha a BKV háta mögött intézkedik az ügyvéd, miért nem rúgják tökön végre?

Kedves BKV-figyelő!

Alább egy levelezés: A hivatkozott dokumentumot nem csatolom, arról szól, hogy "2008. ápr. 7. napjáig" a dr. Kováts által fizetésre felszólított (a bírósági eljárás előtti utolsó figyelmeztetés) ügyfélnek "a BKV. Zrt-vel szemben tartozása nem áll fenn". Tudom, hogy nem egyedi eset, nem is extra, de tanulságos. Talán félévente mindenki kérjen egy "nullás igazolást" a BKV pótdíj-osztályán, elkerülendő az olykor meglepően opcionálisan érkező "Kováts-levelek" okozta kellemetlen utánajárást.

42 Tovább

Mi a teendő, ha zaklat a BKV ügyvédje?

Sorra jelennek meg a blogokon, fórumokon olyan bejegyzések, mely szerzői a BKV ügyvédjére panaszkodnak. A BKV által megbízott dr. Kováts Sebestyén László emberek százainak (ezreinek) küld olyan levelet, felszólítást melyhez a címzettnek nincs köze, vagy ha érintett is a témában, büntetése már évekkel ezelőtt elévült. BKV-figyelőn is olvashattatok már olyan bejegyzéseket, hogy valakinek annak ellenére küldtek felszólítást (fenyegették meg), hogy bizonyítani tudta, nem bliccelt, bérlete volt, az adott időben nem is tartózkodott az országban. Olyan 13 éves gyerek is kapott már fenyegetést a BKV-tól, aki a cég szerint személyi igazolvánnyal igazolta magát, ami 13 évesen elképzelhetetlen. Kováts nem csak a BKV-nak, az Állami Autópálya Kezelő Zrt-nek is dolgozik (dolgozott), ahol szintén pótdíjjakat vasalt be a matrica nélkül autópályán közlekedő autósoktól. Fél éves munkájáért (2007.08. 10. - 2008. 01. 31). az ÁAK weblapján lévő információk szerint 60 000 000 (azaz hatvanmillió) forint sikerdíjat kapott.

Ha a BKV-tól, vagy a Kovátstól levelet kapunk, ami nem ajánlott küldemény, bontsuk ki a levelet, olvassuk el, majd ha elévült, vagy nincs közünk hozzá, dobjuk ki a kukába. Ha bírósággal fenyeget, nem kell megijedni, elévülési időn túl nem tud mit tenni (kiröhögik). Semmit nem kell bizonyítanunk, annak ellenére sem, hogy az ügyvéd minden esetben azt akarja, hogy az utas bizonyítsa, nincs köze az ügyhöz, nem bliccelt, volt bérlete. stb A BKV állít valamit, neki kell bizonyítani annak valóságát. Fontos, hogy a levélre semmi esetben sem reagáljunk, mert az elévülési idő megszakad. Ha van időnk ezzel foglalkozni, van jó ügyvédünk, akkor kell válaszolni, és személyes adatokkal való visszaélés miatt saját ürülékébe nyomni ennek a szemétnek a fejét.

110 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek