Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Két jegyért egy utazás

Éjszaka tartott Békásmegyer felé olvasónk. Megvette a jegyet az éjszakai buszra, amely azonban nem ment végig. Jött a következő, de vajon elfogadták-e a megváltott jegyet? A címben már elárultam a választ.

Egy fura helyzetről szeretnék írni nektek, ami a közelmúltban történt velem. Jeggyel közlekedem, mivel keveset vagyok Budapesten, de amikor itt vagyok, akkor Békásmegyeren alszom. Felszálltam a Margit hídnál a kb. második 960-as éjszakai buszra.

Felszállva megvettem a jegyet az ajtóban álló ellenőrtől, majd nyugodtan leültem, mondván ez kivisz egészen Békásmegyerig. A meglepetés akkor jött, amikor a Bécsi úton, egy garázsnál, megállt a busz, s bemondta a sofőr, hogy nem megyünk tovább, tessék leszállni.

Mivel jeggyel voltam, megkérdeztem az ellenőrt, hogy most mi lesz, s segítőkészen mondta, hogy tartsam meg a jegyet, a következő 960-as negyed óra múlva jön, arra ugyanúgy jó lesz. Itt megjegyzem, hogy a jegyemet - amikor megvettem - az ellenőr egyszerűen kettétépte, s így érvényesítette.

Persze jött a következő 960-as kb. fél óra múlva, szálltam fel, mondtam, hogy mi történt és természetesen nem fogadták el a jegyemet. Nem is ragozom tovább, a lényeg hogy végül 900 forintot fizettem egy kb. 5 km-es útért.

Nem tagadom, én is hibás vagyok, mert elfogadtam a kettétépett jegyet, mentségemre szóljon, arra gondoltam, hogy végigvisz, így nincs mitől tartanom és nem is a második ellenőrt hibáztatom, aki nem fogadta el, sőt, ő nagyon jól kezelte a felháborodásomat, s kedves maradt végig.

Hogy ki hibázott? Az első ellenőr, aki nem hívta fel a figyelmet, hogy nem megy végig a busz, s simán kettétépte a jegyet. Meg persze én is, mert ezt elfogadtam. De kérem, figyeljenek oda erre, mert este sokan eshetnek ebbe a csapdába, és sokaknak az a 900 forint igenis sok pénz.

24 Tovább

Utast molesztáltak, a sofőr röhög

Kedves Békávé figyelő!

Régóta vagyok olvasója a blogodnak, és szívesen színesíteném a palettát, íme két Történet:

Reggelente Batthyány tér felől megyek 60-as busszal a Nagyszombat utcáig. Most már rendszeresen (2-3 alkalommal az utóbbi időben) utazok hajléktalanokkal, „érdekes” állapotban levőkkel a buszon.

Így történt ez kedd reggel 7:45 körül is (03.04., Batthyány tér). Felszálltam a buszra és egy kedves Barátomat elég erőteljesen próbálta nemi aktusra bírni egy bekötött fejű nő. Köszöntem a Barátomnak, mire a nő nekem esett, hogy pornó Oscart kapsz, csak gyertek velem, játsszunk Macskafogót, dugjatok meg, stb. Mindezt a vezetőállás mellett lévő 2-es ülésnél. Jött a sofőr, akinek szóltunk a haverommal, hogy a nő nem igazán a buszra való, tegyen valamit. Rám nézett, majd beült a fülkébe, elindultunk. NEM TETT SEMMIT! A buszon mindenki hallotta látta az esetet, de csak kettőnket érintett közvetlenül a dolog, így hát bepróbálkoztam a sofőrnél még egyszer. Bekopogtam hozzá, elmondtam neki minden problémámat, persze nem csinált semmit, mentünk tovább. Mindez alatt a nő folyton próbált fogdosni mindkettőnket, nem hagytuk, de kitartó volt. Leszálltunk a Nagyszombat utcánál, indultunk volna a Főiskola felé a nő pedig belekapaszkodott a kabátzsebembe (ahol persze a pénztárcámat tartottam) és nem akarta elengedni… Amint kiértünk a buszmegállóból, lerángattam magamról ezt a büdös koszos nőt, és sikerült elkapnom a sofőr pillantását: szakadt a röhögéstől! Majd elindultunk, és végre ez a nő is lekopott rólunk.

Két héttel ezelőtt pedig egy másik nővel utaztunk, szintén ő volt a sofőr (nem a legjobb az arcmemóriám sajnos, de ha valaki kideríti, kap egy sört), pénteken 7.45 körül (02.22). Bár ez nem közvetlenül minket érint, érdekes! Nő ül a buszon és dohányzik. Szintén ápolatlan, stb. de bagózik! Sofőr beül, látja, de nem tesz semmit! Elindulunk és egy lány, aki ennek a nőnek a közelében állt , szólt a sofőrnek, hogy tenni kéne valamit. A sofőr kikiált a fülkéből, hogy el kéne nyomnia a bagót, itt nem lehet dohányozni! A nő semmit nem reagál. Majd a Bem József térnél megáll,, kiszáll a kabinból odamegy felszólítja, hogy szálljon le. A nő azt mondja, hogy nem száll le! Erre az utasok is elkezdenek vele üvöltözni, de nem érdekli. A sofőr visszaül, majd kikiabál a kabinból, hogy addig nem megyünk tovább, amíg nem száll le. Kinyitotta az ajtókat, és várt. 8 percet, ez alatt nem történt semmi azon kívül hogy a nő elszívott még egy cigit. Majd gondolt egyet, és elindult a busz. Kisvártatva ismét rágyújtott a nő, de már nem történt semmi, bagózott tovább. Legalábbis a Nagyszombat utcáig biztosan!

Kérdésem az lenne: Ilyenkor mi a teendő?

Le lehet tenni az ilyen embereket a tömegközlekedési eszközökről?

Kinek kellene ezt tennie?

Üdv: Katsa
63 Tovább

Megálló áthelyezés

Kedves BKV figyelő!

Az én történetem a következő. A 3. kerületben a Vörösvári úti villamos végállomásnál történt. Beálltam a buszmegállóba, ahol vártam a 60-as buszt. Jött is, majd a fénysebességet meghaladva el is robogott ahelyett hogy megállt volna. Ekkor vettem észre, hogy a menetrend táblák helyén egy tájékoztató van, ami azt írja, a busz 100 méterrel odébb áll meg (még a tábla is le volt takarva). Látom is buszom, ahogy elindul onnan esélyt se adva azoknak, akik nem látták volna a felhívást. OK.

Átbattyogtam az új megállóba. kb 12 perc után látom jön a következő 60-as busz. Az a busz meg beáll a 'régi' megállóba, ahonnan át kellett jönnöm!!! Én csodálkoztam, majd készültem, hogy ott is megáll a busz ahol én vagyok. Hát olyan gyorsan robogott el előttem a busz... ilyenkor szitkozódás, stb... Csak azt nem értem, ha a bkv áthelyez megállókat, akkor miért nem szólnak a vezetőknek, vagy miért nem figyelnek azok oda... Ezzel az akciójukkal sikerült 2 buszt is lekésnem! Persze harmadjára inkább lesétáltam egy megállót, ahol sikerült felszállnom a buszra!

[vick]
7 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek