Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A buszos, akire nem vonatkozik a Kresz

Olvasónk –Kamaras- a lent látható videót 25-én csürtökön 14 óra körül készítette a 7-es autóbusz vonalán az Erzsébet híd környékén. A videóhoz csupán ennyit fűzött: "Ez kb. ötvenedik eset, amit csak idén láttam, gondoltam, hátha érdekli a közvéleményt is."


Nem indul a videó? Bökj ide!

145 Tovább

Mercedes buszt tesztel a BKV

Ma 14 órakor áll forgalomba a 7-es vonalon az a Mercedes Citaro alacsonypadlós, klimatizált autóbusz, melyet egy hétig tesztelhetnek majd a BKV utasai és járművezetői. Az autóbuszt reggel a sajtó munkatársainak egy zárt körű bemutatón mutatták be, ezen ott volt a BKV-figyelő is (erről fényképeket alul találtok).

Az utasok az autóbuszon a teszt alatt ingyen utazhatnak. A BKV kéri, hogy akinek észrevétele van az autóbusszal kapcsolatban (legyen pozitív vagy negatív) az írja meg nekik e-mailben a ugyfelszolgalat@bkv.hu címre. A véleményeteket természetesen mi is várjuk kommentek, e-mailek formájában.

142 Tovább

Itt a meleg, füstölnek a buszok

Tegnap felmentem a Citadellához a 27-es busszal. Ezen a vonalon olyan buszok járnak (midi Ikarus), amik nem a hegyre valók, emiatt a meghibásodásuk rendszeres. A BKV pont azokon a vonalakon járatja ezeket a buszokat (27-es, Várbusz) ahol a legtöbb turista megfordul. Ekkor kapják az első pofont, és szembesülnek azzal, hová is jöttek (és még fizettek is érte). Hogy Hagyó Miklós főpolgármester-helyettest idézzem: "Budapest, én így szeretlek!"

Tisztelt Nemzeti Közlekedési Hatóság!

2009. május 17-én kirándulni mentem a Citadellához. A hegyre a BKV 27-es autóbuszával mentünk fel, ami a Citadellához felérve füstölt, és ömlött a hátuljából a hűtővíz. A busz egy pillanatra le is állt egy másik, szintén füstölő autóbusz mellett, így az úton egymás mellett 2 műszaki hibás autóbusz állt. Az egyik egy kicsit később elindult, a forgalmat csak másodpercekre tartotta fel.

Körülbelül 1 órával később, szintén autóbusszal mentünk le a helyről (BPI-415). Az autóbusz szinte minden megállóban lefulladt, és csak többszöri próbálkozásra indult el, emellett a motortérből hatalmas füst szállt az utastérbe és az utcára is.

Tehát az általam látott 3 autóbuszból 3 rossz volt. Egy teljesen elfüstölt, kettőnek pedig felforrt a hűtővize, ömlött belőlük a víz (amíg el nem fogyott) és a füst, és így közlekedtek. Ez még semmi, előző nap ugyan ezen a vonalon 5 autóbusz hibásodott meg, amiket ki is állítottak a forgalomból a szerelő megérkezésééig.

Kérem Önöket, hogy járják be a vonalat, és nézzék meg az ott közlekedő buszokat menet közben, és ha közlekedésre alkalmatlan (és veszélyes) járművel találkoznak, azt küldjék a garázsba, ahogy azt máskor is tették. A BKV sajnos addig nem fog lépni, amíg halálos baleset nem történik, ezért kell az autóbuszok kiállításával a céget rákényszeríteni a karbantartásra és a járművek átcsoportosítására.

Várom megtisztelő válaszukat!

Tisztelettel: Gál Mihály

107 Tovább

Piroshullámban vánszorog a 47-es villamos

76 Tovább

Húsvét vasárnap láttak ellenőrt a 7-esen

Egy ellenőr barátom mesélte, hogy vannak olyan kollégái, akik igazi fanatikusok, mert szabad idejükben is dolgoznak a nagyobb vonalakon. Mivel az ellenőrnek nem kell leadni a karszalagját, hazaviheti, így nincs különösebb akadálya annak, hogy egy ünnepnapon, amikor a pénztárak zárva vannak, egy kis plusz jövedelemre tegyen szert. Azok, akik nem sűrűn utaznak BKV-val, otthon hagyják az autót nem tudnak jegyet venni, tehát lehet büntetéseket gyártani százasával.

Olvasónk húsvét vasárnap futott össze ellenőrrel a 7-es vonalon. Az ellenőr egyedül dolgozott az ünnepnapon és mindenképp büntetni akart. Olvasónknak gyanús lett, hogy az ellenőr ezen a vonalon egyedül jár, ráadásul húsvétkor. Részletek a levélben:

Sziasztok!

A következő rövid sztorit szeretném megosztani veletek.

Húsvét vasárnapján jöttünk hazafele a 7es buszon. A hátunk mögött egy háromtagú család ült. Jött az ellenőr, mi meg is mutattuk a bérletünket, de a családnak nem volt jegye. Anyuka mondta az ellenőrnek, hogy vesz tőle, mert a Bornemissza térig nem lehet kapni (még automata sincsen, meg hát abból vegyen jegyet aki kitalálta). Ellenőr közölte, hogy nem. Bünti vagy szálljanak le. Anyuka mondta, hogy nem szálnak és ő tényleg vesz jegyet. Aztán apuka felállt és elküldte az ellenőrt melegebb éghajlatra, hogy vagy adjon jegyet vagy hagyja őket békén. Ja ellenőrünk még kötözködött, hogy előre kell jegyet váltani, és gondolni rá, hogy utazni fognak, és itt van automata, és szálljanak le. Aztán mikor apuka felállt akkor úgy döntött mégsem akar ő annyira itt büntetést írni.

98 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek