Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Lerészegezte az ájult utast

Nekem annak idején megtanították, hogy aki a földön fekszik, ahhoz oda kell menni. Távolról senkiről nem lehet megállapítani, hogy részeg, vagy beteg. A 86-os busz vezetője csak annyit mondott a melegtől összeesett fiatalra: "Biztos részeg"!

Tegnap 2008.07.03,-án olyan 17 óra körül utaztam az FKU-9?? -es számú 86-os Volvo buszon Óbuda, Bogdáni út felé. Elhagytuk a Nagyszombat utcai megállót, éppen az Amfiteátrumnál tartottunk, amikor egy nő felkiáltott, hogy:" -Egy ember rosszul lett! Nyomják meg a vészcsengőt! Nyomják meg a vészcsengőt!"

Én a második ajtónál álltam az eset a csukló mögötti részen történt, így akkor még nem láttam kiről van szó, csak hallottam egy puffanást a padlóra, ekkor tudtam, hogy nagy baj van. Egy női utastársammal együtt rögtön megnyomtuk a vészcsengőt. Az érdekes és bicskanyitogató rész innen jön.

A vezető olyan kényelmes landolásban és lassan állt meg, mintha nem emberélet forogna kockán a csengőt folyamatosan hallotta. Miután megálltunk tovább ült a helyén, mintha nem lenne semmi baj. A mikorofonba bele se szólt, csak ült tovább a helyén és várt...és várt...és várt. Ekkor eldurrant az agyam, mert sugárzott a passzivitás a vezetőről, hiszen én pont láttam őt.

Elüvöltöttem magam, hogy: "Egy utas rosszul van!" (Mintha ez nem lett volna nyilvánvaló, hiszen először egy hölgy kiabált, aztán mi nyomtuk meg a vészcsengőt, tehát a vezető már tudta, hogy nem véletlenül nyomta meg valaki a gombot).

A válasz ez volt, egy teljesen érdektelen ember szájából "-Azt én tudom, de akkor most mit csináljak?" - "Talán kikellene mászni a vezetőfülkéből és kinyitni az ajtókat, hogy kapjon levegőt!"- üvöltöttem.  A válasz ez volt: "-Ez nem úgy működik!" Mondtam neki, hogy: "Vagy kinyitja az ajtókat és hátramegy megnézni az embert, vagy a kulcslyukon szedem ki!!!

Ekkor már orvosért kiabáltak azok akik a rosszullétes körül voltak. Elkezdődött a buszon a nyüzsgés, voltak olyan utasok, akik hátra kezdted furakodni, hogy segítsenek. A "csoda" megtörtént: Kinyíltak az ajtók a vezető hátrament. Ilyen közjáték és harc kellett ahhoz, hogy egy ájult emberhez egyáltalán odamenjen a vezető vagy hogy egyáltalán kinyissa az ajtókat, hogy kapjon levegőt a beteg, a 33 fokban.

Kiderült, hogy a légkondis (!) buszon egy 14-16 éves srác egyszerűen összecsuklott a melegben. Adtak neki vizet az utasok, mentőt nem kellett hívni, de a vezető azért hozzátette: "Biztos részeg"!

Elmondanám, hogy ezután a vezetőt majdnem az utasok lincselték meg.

K.

93 Tovább

Járatsűrűség a 86-os busz vonalán

Nagyításhoz klikk a képre
Hello!

Az után érdeklődnék a kedves BKV-tól, hogy vajon mennyire kielégítő a képen látható járatsűrűség a legnagyobb tumultusban hétfő reggel? Végül is csak 15 percig vártam a buszra és ki tudja mikor ment el az előző. Mégis mennyire normális hogy 25 (!!!) megállóra van a következő busz? Szerencsétlen emberünk, aki mondjuk, jelenpillanatban a Flórián téren várakozik mikor fog a 86-os busszal bárhová is eljutni?

Tudom, kedves BKV forgalmi akadályok vannak, magyarán dugó, de más európai országban is meg lehet oldani, hogy egy nagy forgalmú buszra ne kelljen kb. 15-20 percet várni. Amikor kiértem a Batthyányi téri buszmegállóban a hőn állított busz még a Bartok Béla úton se volt. Azt is tudom, válasszak más járatot, csak hát ugye az ember fejébe nincs minden BKV-s variáció előre beprogramozva.

Üdv: Balage
59 Tovább

Bűzforrás


Szia BKV Figyelő! :)

Egy vagy két hónappal a következő jelenségre lettem figyelmes a 86-os buszon: Szent Gellért téren várom a buszt, mert az istenért se akart jönni a villamospótló, így inkább ezt választottam a SCH-ig, hogy utána az utazásomat a 3-mas busszal folytassam, no de nem is ez a lényeg. Szóval busz megáll a megállóban, nézem de sokan vannak elől, hátul meg tök üres. Először akkor kezdtem el gyanakodni hogy valami problem lehet a hátsó részen amikor egy fiatalabb egyetemista lány befogott orral és egy határozott nagy lélegzet vétellel szállt le. :) Mondom ááá, csak nem lehet olyan büdös... Aztán amikor felszálltam olyan iszonyat rohadt bűzt még az életben nem éreztem. Kb. olyan volt mint ha összehugyozták volna az egész buszt, aztán 1 hétig érlelődni hagyták volna.

Egy hugyos aluljáró különb volt mint ami ott hátul volt. A megoldás természetesen egy durván oszlásnak induló csövesből jött. Bőre már mállott lefele, hajában mindenféle meghatározhatatlan trutymó volt. No és persze az elmaradhatatlan 20kg-s műanyag teszkós szatyrok is befigyeltek amiben mindenféle hasznos dolog lehetett. Kérdem én, az ilyentől miért nem lehet megszabadulni a buszon? Miért kell 40-50 embernek a hányinger szélén táncolnia? Gondolom valami jó kis fertőző betegséget is hordozhat az ilyen okádék ember magában, aztán meg ebbe üljünk bele.
Meg is örökítettem ezt a jelenséget, sajnos a kép kicsit elmosódott, mert azért rázkódott a busz rendesen. :)
 
Üdv: Balage
40 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek