Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A hülyeséget ünnepelni kell?

Tisztelt BKV-figyelő!

Egy rövidke észrevételt szeretnék megosztani veletek és az olvasókkal. A BKV szombaton a Moszkva téren megünnepelte, az Apenta víz támogatásával, hogy a Combino villamosokba klímát rakott utólagosan. Hópelyhek, hóember, mamut, stb. voltak a villamos belsejében, ezzel érzékeltetve, hogy itt most nagyon hideg lesz majd. Combino villamosokba tényleg jó a klíma, az összes Volvo buszt odaveri, de azért ennyire hideg nincs. Nekem ez az akció eleinte tetszett. Szép volt a hirdetmény, ötletes volt az egész, le a kalappal. Egyet azonban nem értek: Miért kell ünnepelni azt, hogy hülyék voltak, és nem klímával rendelték meg a villamost?

Szerintem ez csak nálunk ilyen természetes. Egy cég menedzsmentje és a főváros vezetése hibát követ el, amit majd valamilyen szinten korrigál, és megünnepli ezt. Miért nem esett szó arról, hogy egy évig, az 50 fokos villamosban utaztunk? Felelősök természetesen még mindig nincsenek, csak műhó és mamut a villamosban. Nem abszurd? Arról nem is beszélve, hogy a civileknek sem mondtak köszönetet, az ő unszolásuk nélkül még mindig klíma nélküli villamosok járnának a körúton.

Tisztelettel: B. K.
A képeket a Budapest Száksz blogról loptuk!
25 Tovább

Paraszt autósok hete

A budapesti tömegközlekedés törékeny. Elég ha az autós néhány percre a villamospályára vagy a troli útvonalba parkol, és máris megbénult a vonal közlekedése. Sajnos az utóbbi időben megszaporodott a „csak 5 percre ugrok be” felfogású autósok száma, és egyre többször lesz az 5 percből 35.

Egyre több autós hiszi azt, hogy büntetés nélkül szívathat meg több száz buszon ülő és megállóban várakozó embert, és sajnos egyre több hülye kap jogosítványt (jogtalanul).

A következő héten megpróbálunk több „paraszt autós” képet, videót és cikket összeszedni, megmutatni, hogy egy ember hogyan szívat meg másik százat azzal, hogy a buszöbölben, villamossínen parkol, vagy elsőbbségadás nélkül nekihajt a villamosnak.

Tudjuk, hogy a cikk hatására csodák nem történnek, de reméljük, hogy a nyilvánosság segít visszaszorítani ezeket a sokakat bosszantó eseteket.


Ha van a témába vágó cikked, képed,

vagy videód, küldd el, és közzétesszük.

 

72 Tovább

Varga Istvánnal riasztgatnak a Libegőn

 
Aki rászokott az elsőzésre az a Libegőnél vigyázzon, mert még véletlenül megnyeri a híres Varga „megasztár” István nagysikerű CD-jét.

„A BKV Zrt. márciusban 4 hétvégén át ajándék Varga István CD-vel kedveskedik a libegő utasainak. A libegő alsó végállomásán minden óra első jegyvásárlója kap egy ajándék Varga István „Veled utazom” Megasztár CD-t, ha a BKV Zrt. ügyfélszolgálatán felmutatja a vásárláskor kapott és pecséttel ellátott képeslapot.”

(BKV-közlemény, részlet)
15 Tovább

A világ egyik leglassabb sajtóosztálya

A BKV és az utas közötti levelezés eddig sem a gyorsaságáról volt híres. A napokban a BKV sajtóosztálya felszólította a BKV Figyelő szerkesztőit, hogy amennyiben egy cikk tartalmában nem vagyunk biztosak, kérdezzünk tőlük bátran, kerüljük el az esetleges hibás állításokat és a félrevezetéseket.

Múlt hét pénteken a Fix TV híradójában hallottam, hogy a BKV idén a pénztárakba olyan nyomtatókat vesz, melyek a bérletre nyomtatják az érvényesség idejét, így a kézi bérletkitöltés megszűnik. A híradóban szó volt még bérlet automatákról is, melyek beszerzését a BKV 2008 végére ígérte. Ezzel kapcsolatban írtam a BKV-nak, hogy amennyiben igaz a hír kérem, küldjenek egy közleményt. Egy ilyen fejlesztésről be kell számolni.

A sajtóosztály több mint egy hét alatt nem tudta összeszedni gondolatait, vagy csak nehezükre esett volna a blog címére elküldeni azt a levelet, amit mondjuk a Fix TV is kapott?

Megkérném a BKV munkatársait, amennyiben semmibe veszik az olvasóinkat, az indulás óta itt megfordult több százezer embert, az önök utasait, ne szólítsanak fel minket arra, hogy tájékozódjunk a sajtóirodából, főleg ha nem képesek több mint egy hét elteltével sem válaszolni.

Számunkra fontos a gyors tájékoztatás, még ha az önök lelassult világában ez elképzelhetetlennek is tűnik. Ha nem hajlandók együttműködni, mondják meg nyíltan. Köszönjük!

BKV Figyelő szerkesztőség
58 Tovább

Kisorsoltuk

 

2008 januárjában nyereményakciót hirdettünk. Mindenkinek esélye volt egy HAVI bérlet megnyerésére aki cikket küldött nekünk, illetve egy 10 darabos gyűjtőjegyre aki bármelyik témához hozzászólt.

 

-A HAVI bérletet „Egy utas” nevű olvasónk nyerte, az „Egy őszinte ember” c. cikkével.


-A 10 darabos gyűjtőjegyet „Labzo” nevű hozzászólónk nyerte  Az utastájékoztatásról, már ezredszer” c. cikkhez küldött hozzászólásával (2008.01.24. 14:15).

 

Kérjük a nyerteseket, hogy a blog e-mail címén keressenek meg minket, hogy megbeszélhessük, hogy hol és mikor veszik át a nyereményt.


A Havi bérlet nyertese a bérlet érvényességének kezdőnapját szabadon választhatja meg.


A nagy sikerre való tekintettel hamarosan új akciót indítunk!

Gratulálunk a nyerteseknek!

 

11 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek