Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Félnek a büntetéstől, ezért vezetnek lassan a buszvezetők

Olvasónk megelégelte, hogy a BKV alvállalkozójának, a Nógrád Volánnak a buszai a városban, és a városon kívül is csak vánszorognak, és olyan megállóknak is megállnak, ahol se le- se felszálló utas nincs. A végállomáson buszvezetőkkel beszélgetett, akik elmondták neki, hogy a BKV szerződésben rögzítette, mikor kell a végállomásra érniük, és ha ezt nem tartják be, akkor megbüntetik őket. Ezzel nem is lenne baj, csak a menetrend olyan rosszul lett megírva, hogy ha a buszosok normális tempóban haladnak, akár 10 perccel előbb is beérhetnek a végállomásra. Nem akarnak büntetést, ezért mennek lassan:

Tisztelt BKV!

Napi rendszerességgel utazom a Nógrád Volán által üzemeltetett járműveken, amik bosszantó módon lassan haladnak, gyakran feleslegesen megállnak olyan megállókban is, ahol se le-se felszálló utasok nincsenek. Teszik ezt még lakott területen kívül is (Pl.: 104-204-s vonal): 40-50-s sebességgel poroszkálnak feltartva ezzel a járműforgalmat a 2-s úton, illetve a Megyeri hídon (ami ráadásul autó útnak számít).

Néhány hete alkalmam nyílt a dunakeszi végállomáson rákérdezni a dolog miértjére az egyik ott várakozó buszvezetőnél. Amit elmondott annyira megdöbbentő volt a számomra, hogy elsőre el sem hittem. Egy kis nyomozásba kezdtem, és elbeszélgettem több járművezetővel az Újpest központi, illetve a Rákospalotai végállomásokon akik megerősítették a kollégájuk által elmondottakat. A fontosabb dolgokat lejegyzeteltem, hogy ne essek tárgyi tévedésekbe.

57 Tovább

Panaszkönyvet kért, fenyegetést kapott

Olvasónk az Örs vezér terén egy viszonteladótól elkérte a vásárlók könyvét, de ezt a közelben álló biztonsági őr nem nézte jó szemmel, elkezdte lökdösni. Panaszt tett a két alvállalkozónál és a BKV-nál, de bocsánatkérő levél helyett fenyegető levelet kapott, ugyanis a cég vezetője szerint csak a cégüket akarja lejáratni:

Kedves BKV-figyelő!

Ismertetek egy esetet, ami az Örs Vezér téri metróállomás jobboldali bejáratánál lévő, az ITON Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. által üzemeltetett viszonteladói pultnál történt 2009. 06. 26-án délelőtt 11 óra körül. Kérem, tegyék közzé a BKV-Figyelő blogján.

Egy korábbi, a Vásárlók könyvébe beírt bejegyzésem másolati példányát nem kaptam meg, ezért amikor legközelebb arra jártam, azt követően, hogy vásároltam magamnak jegyet, kértem a bejegyzésem másolati példányát. Erre egy biztonsági őr odajött és lökdösni kezdett engem, és egy idő után sikeresen el is taszigált a pulttól. Az ITON Kft. alkalmazottja ekkor levette a vásárlók könyvét a kocsiról, eltette, és a továbbiakban azt állította, hogy odaadta nekem a bejegyzésem másolati példányát. (Az esetet megírtam a BKV honlapján az "Utasészrevétel" címére.) Nem voltam egyedül, így van tanúm, aki mindent látott és hallott.

65 Tovább

Hamis bérletet árulnak a kutyaól pénztárakban

Alant két érdekes levelet olvashattok. Egyik olvasónk azért írt a BKV-nak, mert az Örs vezér terén használt bérletet gyűjtő biztonsági őrökkel találkozott. A másik utas azért keresett meg minket, mert ugyanitt hamis bérletet vásárolt, ám ezt csak akkor vette észre, amikor az ellenőr meg akarta büntetni:

Tisztelt BKV!

2009. 07.02 reggelén 8.40-50 között az Örs vezér téri megállóban arra lettem figyelmes, hogy a jobb oldali bejáratnál a biztonsági őr-ellenőrök múlt havi lejárt bérleteket kérnek el az utasoktól, és az egyik nagyobb darab úr markában már 20-30 ilyen szelvény is duzzadozott. Csak gondoltam felhívom a figyelmet, mert gyaníthatóan nem hobbi-használtbérlet gyűjtő az úr, hanem egyéb célja volt a lejárt bérletekkel. Kérem nézzenek utána és próbálják meg megelőzni a visszaéléseket. Közvetve mégis csak a az utasoktól tűnik el az a pénz.

112 Tovább

Felmondott a BKV a Nógrád Volánnak

A BKV felmondta a Nógrád Volánnal kötött szerződését, mely a 20E vonalon közlekedő csuklós autóbuszok alvállalkozói üzemére vonatkozott. A buszok gyakran lerobbantak, mégis magas üzemeltetési díjat kért értük az alvállalkozó.

Az Index információi szerint a Nógrád Volán kilométerenként 578 forintért üzemeltette a csuklós Volvo buszokat, amelyekkel, mint az Index beszámolt róla, már korábban is sok probléma volt a 47-es 49-es villamospótló vonalán (decemberben mentek át a buszok a 20E vonalra). Nemrég a cég 600 forint fölé akarta emelni az üzemeltetési díjat, amit a BKV már nem vállalt. Egy átlagos buszt kilométerenként 450-500 forintért üzemeltetnek a BKV-nál.

57 Tovább

Kimossák és újból eladják a bérleteket?

Múlthét pénteken a blogon megjelent egy bejegyzés „Hamis bérleteket árul a BKV!” címmel. Abban a bejegyzésben egy utas panaszát olvashattátok, akit azért büntettek meg az ellenőrök, mert hamis bérlettel utazott. Mint kiderült, a BKV egyik alvállalkozójától vette a bérletet, amit egyszer már eladtak.

Több olyan visszajelzést is kaptam (e-mail, komment) amikből arra lehet következtetni, hogy a BKV alvállalkozásában lévő „kutyaól” pénztárosok közül páran nem csak eladják a bérleteket, a régieket is megveszik, egy nevetséges összegért. Egy olvasónk így emlékszik vissza:

Annyira nem meglepő. Kíváncsi voltam, mikor lesz ebből ügy, tőlem kb. 2 hónapja kérdezte meg a bérletárusító bódét támasztó BKV-s biztonsági őr, hogy mennyiért adom el a lejárt bérletem. Mondtam neki, hogy semennyiért, nézett, mintha ufót látott volna. Onnantól nyilvánvaló, hogy a "bódésok" ezt a játékot nyomják: visszaveszik, kimossák, eladják. Én innentől nem veszek semmit a bódénál,inkább negyed órát sorban állok. Rohadt szemétládák. Kurvajó lenne, ha ez nyilvánosságot kapna. (Vegyi Ali)

Több utas is jelezte, hogy bérletvásárláskor a kutyaólban ülő pénztáros megvette volna a lejárt bérleteit darabonként 4-500 forintért. Ha jól számolok, egy újra eladott, kimosott bérlettel a pénztáros 8-8500 forintot is kereshet.

Mindenki vigyázzon, aki az alvállakozónál vesz bérletet. Jól nézze meg a szelvényt, mielőtt kifizetné. Kérjen róla Áfás számlát, amire írassa rá a bérlet sorszámát. Ha hamis bérletet kapunk (egyértelműen látszik, hogy nem új, javított) cseréltessük ki, és értesítsük a rendőrséget. Legjobb, ha elkerülitek a kutyaólakat, és a bérletet hivatalos BKV vagy MÁV pénztárba veszitek meg. Ha elkapnak, hogy hamis a bérleted, nem csak 6 ezer forintra büntetnek meg, elkobozzák a bérleted, és még magánokirat-hamisítás miatt a bokádat is megütheted.

93 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek