Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nem akart bliccelni, mégis megbüntették

Többen meg vannak győződve arról, hogy a BKV éves bérlete azért lett havi bontású, hogy az előre fizető, de feledékeny utasokat lehessen szívatni és büntetni. Aki így, havi bontásban veszi meg a bérletét nem mindig hordja magánál az egész tömböt, mert jóval vastagabb, mint a régi, 1 lapos éves bérlet, és fél, hogy elveszíti.

Olvasónk felesége is feledékeny volt, nem cserélte ki a bérletét újra, ezért megbüntették. Szerintük felháborító, hogy a feledékenység miatt 3000 forintot kell fizetniük, pedig egész évre van bérletük, a BKV-t pedig semmilyen kár nem érte. Íme a levelük:

Üdvözletem!

Egy rövid történetet szeretnék megosztani veletek. Lehet, hogy eset már róla szó, de szerintem akkor is felháborító.

Történt, hogy 05.06-án reggel kedvesem szokás szerint utazott volna Üllőre a munkahelyére. Ehhez igénybe vette a BKV járatát, nevesítve a 3-as metrót. Kökinél jegyellenőrzés. Felmutatja az igazolványát, amiben lapul az éves BKV bérlet. Sajnálatos módon havi bontásban van és elfelejtette berakni az aktuális bérletet. Az egészet nem viszi magával, miért is vinné. Mindig kicseréli, berakja az újat. Valami miatt most elfelejtette. "Kedves" ellenőr hölgy tüzetesebben megnézte a bérletet, és észrevette, hogy nem a májusi bérlet van a fényképes igazolványában. Jelzem a havi bontásban lévő bérleten is szerepel, hogy éves bérletből származik. Egy gyors adategyeztetés és kedvesem kapott egy 12000-es csekket, mellé az infó, hogy ha 8 napon belül bemutatja az Akácfa utcában a bérletet, akkor nem kell fizetni. Kedvesem este hazaér, kocsiba pattanunk, indulás bérletet bemutatni. Magamhoz vettem az egész bérlet-tömböt, hogy nehogy gond legyen. Az Akácfa utcában lelkesen közölték, hogy ok, nem kell a 12000-t befizetni, de 3000-t igen, bérletbemutatás miatt!

146 Tovább

Bántalmazta az utast a karszalag nélküli „ellenőr”

Úgy néz ki a munkanélküliek körében egyre népszerűbb az ellenőri munka. Ezzel csak az a baj, hogy sokan nem jelentkeznek erre a szakmára, hanem inkább megveszik a munkaház szükséges kellékeket, piacon, vagy olyan ellenőröktől, akik a sajátjukat "elhagyták". Sok gyanús ellenőrről olvashattatok már a blogon. Olvasónk most megtalálta a legpofátlanabb kamu ellenőrt, akinek se karszalagja, se azonosító száma nem volt:

Tisztelt BKV!

2009.04.30-án a 17:30-kor a Bogdáni útról induló 86-os buszon egy ellenőrük dolgozott. A viselkedése, a karszalag hiánya, és a meg nem mutatott igazolványa (állítólag ott viseli a ruhája alatt) alapján erősen feltételezhető, hogy nem az önök kötelékében dolgozott.

Egy utast próbált megbírságolni, aki inkább le kívánt szállni. Ekkor az "önök" ellenőre próbálta megakadályozni (testével elzárta az utat), és szabadságában korlátozta az utast - egy fiatal, szőke nőt. A hangvétel mindkét fél részéről eldurvult, bár az biztos, hogy az "önök" ellenőrét hallottam először vulgárisan kiabálni. Az utas többször érthetően kérte, hogy engedje őt leszállni, ne akadályozza ebben, az ellenőr visszalökte az ülésére, és rendőri kísérettel fenyegetőzött, amit hallhatóan kért is telefonon jó hangosan a Komjádi uszodai megállóhoz

181 Tovább

„Halálra verlek, ha nem leszek szolgálatban”

A lenti levél is példa arra, hogy nem csak a biztonsági őrök, hanem az ellenőrök között is van néhány gyökér. Olvasónkra azért támadt rá az egyik, mert a szokásosnál egy kicsit hosszabb ideig kereste a táskája alján lévő érvényes -egyébként érvényes- vonaljegyet. Olvasónak az ellenőr veréssel veréssel fenyegette majd, majd elővette a pénztárcáját és azt mondta: "ha bedugsz ide valamit talán megúszhatod."

Tisztelt Ügyintéző!

Ma, 2009. április 29-én délelőtt 10:30 körül felszálltam a Nyugati pályaudvarnál a 4-es vagy 6-os villamosra, nem emlékszem pontosan. Felszállás után egy ellenőr lépett hozzám, társai nem voltak, vagy nem láttam őket. Kérte a jegyemet, melyet a nálam lévő rengeteg papír és sok-sok zseb miatt fél percig kerestem. Mikor előhúztam, az ellenőr rámförmedt, hogy "siess vagy kapsz két nagy pofont".

54 Tovább

Hazugsággal csalta ki az ellenőr az utas adatait

Olvasónk külföldön lakik. Ritkán van Budapesten, de amikor hazajön, akkor BKV-val közlekedik. Legutóbb egy hónapot töltött a városban, és ez idő alatt bérlettel utazott, azonban elkövetett egy hibát. Bérlete mellé nem vett bérletigazolványt, így hiába fizetett 9000 ezer forintot a bérletért, az nem volt érvényes. Az ellenőr akivel összefutott, azt mondta neki, ha vesz igazolványt és bemutatja -idézem- "egy fillért sem kell fizetni", pedig kellett, méghozzá 3000 ezer forintot. Az ellenőr hazugsággal vette rá az utast arra, hogy kiadja az adatait és aláírja a papírt.

Én még mindig keresem arra a kérdésre a választ, hogy a BKV bérlet miért nem átruházható? Egyidejűleg csak egy ember utazhat vele. Nem mindegy, hogy ki ez az egy ember? Az is érthetetlen, hogy a bérletre a személyi igazolvány számát miért nem lehet ráírni? (Persze csak azoknak, akik átadnák a személyit az ellenőrnek, vállalják az ezzel járó kockázatot.)

Kedves BKV-figyelő!

A velem történtekkel kapcsolatban előre szeretném bocsátani, hogy jogi szempontból valóban "bűnös" vagyok és a BKV ellenőr semmi olyat nem tett, ami átlépte volna a hatáskörét. Ismétlem, jogi szempontból. (Módosítás: a második rész ezt megcáfolja.) De mégis elképedéssel vegyes dühöt érzek, és szeretném hallani (ill. olvasni) mások véleményét.

Jelenleg külföldön élek, ezért csak nyáron és hosszabb szünetek alkalmával tartózkodom Magyarországon. Áprilisban volt szerencsém majdnem egy egész hónapot itthon tölteni, ezért vettem magamnak egy teljes árú havi bérletet. Ezzel a bérlettel minden gond nélkül utaztam három hétig, összefutottam jópár ellenőrrel akik bérletem láttán egy laza bólintással minden alkalommal tovább álltak.

88 Tovább

Lekurvázta az ellenőr a fizető utast

Olvasónk megkérdezte a BKV-jegypénztárosát, hogy a szakaszjegy érvényes-e a Kálvin tér - Népliget útvonalon. A pénztáros igennel válaszolt, ezért utasunk vett egy jegyet, amit ki is lyukasztott. Hiába, mert a Népligetnél ellenőrök dolgoztak, akik meg akarták büntetni.

Az utas igazságtalannak érezte az egész eljárást, ezért megkérte az ellenőrt, hogy ne szívassa tovább. A BKV-s az "anyukám, az egészen más szitu, ha én szopatlak téged"- választ adta, majd idézem -egy szakadt csöves kurvának nevezte az utast. Részletek a levélben:

Tisztelt BKV-Panasziroda!

Azonnali kivizsgálást és állásfoglalást szeretnék kérni a következő ügyben.

A mai nap folyamán a Kálvin téren a metróaluljáróban, a jegypénztárban megkérdeztem, hogy a Népligetig tudok-e használni még szakaszjegyet. Kolléganőjük azt mondta, igen, és vásároltam tőle egyet (számlát, nyugtát nem kaptam). Előrebocsátom, mivel egyébként a városban nem tömegközlekedek, nem tudom, mi hány megálló metróval - nem akartam 50 Ft-ot spórolni sem a jegyen, hiszen rendelkeztem rendes jeggyel is egyébként, de azt a buszra tartogattam.

161 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek