Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A turistákon állnak bosszút a BKV-ellenőrök?

Olvasónk, Paulin az alábbi levelében az igazságtalan pótdíjazási rendszerrel foglalkozik. Mint írja, nem tartja jónak azt, hogy az ellenőrök a notórius bliccelőket futni hagyják, a turistákkal illetve a védtelenekkel szemben pedig keményen fellépnek. Nincs egyedül a véleményével, a legtöbb ember (köztük én is) elítéli az ilyen megkülönböztetést.

Tisztelt BKV-figyelő!

Rendszeresen olvasom a blogját és minden hónapban a bérletemet is megveszem. Ma, 17:15 körüli időn kiszálltam a metróról a Keletinél, ahol végeztek jegyellenőrzést. Miután átmentem, megmutatva az érvényes bérletem, rájöttem hogy jobboldalon tartanak egy 30 éves körüli házaspárt, aki láthatóan el szeretne menni.

53 Tovább

Kizsarolta az utastól a pótdíjat a BKV-ellenőr

Olvasónkat, Bencét a 19-es villamoson megbüntette egy BKV-ellenőr. Az utas az intézkedés jogosságát nem vitatja, azonban a menetével nem ért egyet. Mint azt a lenti levelében is írja, az ellenőr úgy zsarolta ki a pótdíjat, hogy mindenféle nem létező tételeket is "kiszámlázott", mondván, hogy ha nem fizet, akkor 73 ezer forint lesz a büntetés:

Tisztelt BKV-figyelő!

A mai napon (06.20.) megbüntetett az ellenőr a 19-es villamoson. Az intézkedés jogosságához nem fér semmi kétség, nem ezzel lenne a problémám. Mivel már a 107-et akarta tárcsázni és vázolta, hogy ezért mennyi pótdíj jár. És itt jött a meglepetés. Kiderült, ha hatósági intézkedést kell kérni, akkor 73 ezer a pótdíj. Még tételesen mondta is, hogy adatlehívás a rendőrségtől X ezer forint ( a pontos számra nem emlékszem, de több tízezres tételt említett), bónusz az ő pótdíjuk meg még mondott olyan összetevőket is, amiről nekem tudomásom sem volt.

63 Tovább

Figyelem! Álellenőrök tevékenykednek a BKV járatain

A múlt héten két bejegyzésünkben is a 18-as vonalán dolgozó, utasokat bántalmazó ellenőrökről írtunk. Többen megjegyeztétek a hozzászólások között, valamint a BKV-figyelő Facebook oldalán, hogy az érintett jegyellenőrök valószínűleg nem a BKV alkalmazottai, hanem álellenőrök voltak. Nem tartom kizártnak a dolgot, ugyanis a történetben leírt esetek túl durvák ahhoz, hogy azt alkalmazottak kövessék el. Az ellenőrök között is vannak bunkó, tirpák alakok, de mindegyik tudja, hogy minden beszólás, és cselekedet panaszt és büntetést von maga után. Kétlem, hogy ennek tudatában a cég ellenőrei több utast is bántalmaznának, főleg ugyan azon a vonalon.

Ami a legvalószínűbb, hogy a csoport tagjai beszereztek néhány karszalagot. Ezekhez sajnos az interneten vagy valamelyik pesti piacon hozzá lehet jutni néhány ezer forintért. Fényképes igazolványt valószínűleg nem tudtak szerezni, ugyanis ezt egyik esetben sem mutatták.

Arra kérlek titeket, hogy ha ellenőrzés során bármilyen gyanús dolgot tapasztaltok (túl agresszív az ellenőr, nem hajlandó megmutatni az igazolványát, stb.), minden esetben szóljatok a járművezetőnek, és amennyiben lehetséges, értesítsétek a rendőrséget is. Ezek az emberek nem csak a BKV-t és az utasokat károsítják meg, hanem az ellenőr szakma így sem túl jó hírnevét is sértik.

Olvasónk, Mse olyan álellenőrrel találkozott néhány napja, aki nem a hagyományos kék, hanem egy felirat nélküli piros karszalaggal szállt fel a buszra:

49 Tovább

"Zavar, de rágyújtok" - hogyan működik a cigitilalom a megállókban?

Van, aki kiszámolja a füstmentes terület határát, van, aki fél a büntetéstől, mégis rágyújt, de van olyan dohányos is, aki szerint teljesen normális, hogy kitiltották a dohányzást a budapesti tömegközlekedési eszközök megállóiból. A negyedéve érvényben lévő cigitilalom megsértése miatt eddig alig büntettek, átlagosan heti egy eset történt, a kiszabott 22 ezer forintnyi bírságból viszont még csak ötöt sikerült behajtani, tudta meg az [origo].

22 Tovább

Hiába lyukasztottam, meg akart büntetni a BKV-ellenőr

Hiába vettem meg előre a jegyem és hiába lyukasztottam, ma délután mégis összetűzésbe kerültem egy ellenőrrel a Ferenciek terén. Hazafelé indultam a füstös Forgách utcától metróval. A mozgólépcső tetején kilyukasztottam a gyűjtőjegyemből egy jegyet, majd rutinosan zsebre tettem. A Ferenciek terénél szálltam le, ahol bemondták, hogy az ellenőrök a kijáratnál ellenőrzést végeznek, ezért már a mozgólépcsőn elővettem a gyűjtőt és előkészítettem a jegyet. Az ellenőrhöz érve készségesen megmutattam a szelvényt, de a BKV-s minden köszönés és kérés nélkül kivette a kezemből. Nézegette, forgatgatta, majd megkérdezte, hogy a helyszínen vagy csekken szeretném-e rendezni a büntetést.

108 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek