Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Arccal a peronra zuhant a gyermekét mentő anyuka

Sosem értettem, hogy a földalatti vezetői hová sietnek. Beállnak az állomásra, nyitják az ajtókat, és már szól is az indulásjelző, a szabályszerű le- és felszállásra alig 2-3 másodpercet adnak. Ha pedig valaki az ajtók között marad, mindig az "Indulásjelző megszólalása után nincs le-, felszállás szabályra hivatkoznak, ami betarthatatlan.

Olvasónk kisfiával utazott vasárnap a földalattival. Éppen a babakocsit tolta ki a peronra, amikor a vonatvezető jelzett, és rácsukta az ajtót a babakocsira és a benne ülő 11 hónapos gyerekre. Az ajtó később kinyílt, anyuka a gyerekkel együtt a peronon landolt. Később megpróbált panaszt tenni, de senki nem segített neki.

Tisztelt Gál Mihály!

Szeretnék egy esetről beszámolni, bár nem vagyok feljelentgetős típus, de mindennek a legalja, ami történt kicsi fiammal és velem vasárnap 12.10 perckor, a Vörösmarty téri kéregalatti végállomásánál.

Az állatkertbe tartottunk, éppen kiszállni készültem 11 hónapos, babakocsiban üldögélő Misó fiacskámmal, amikor a tisztelt vezető rácsukta a gyermek fejére az ajtót. Ahelyett, hogy kiszállt volna, nemes egyszerűséggel kinyitotta az ajtót, majd tovább hajtott. A hirtelen kinyílt ajtó pedig azt eredményezte, hogy a gyermek babakocsistól (könnyű szerkezetű, könnyen mozgatható kocsiról van szó), anyukástól együtt arccal a peron kövére zuhant. ha nincs a helyszínen két kedves, KÜLFÖLDi hölgy, a gyermek még percekig a földön feküdt volna. Én első ijedtségemben bekopogtam (dörömböltem) azon a kis ajtón, ahol az ügyelet üldögél, majd előadtam - elkiabáltam, hogy mi történt.

168 Tovább

Miért nem várja meg, míg leszállnak az utasok?

Olvasónk felesége 2 gyermekével utazott a 81-es trolin. Leszállásnál a babakocsit tette le először (amiben az egyik gyerek volt), majd visszanyúlt a másik -4 és fél éves- fiúért , ám őt már nem tudta leszedni a buszról, mert a vezető becsukta az ajtókat és indulni készült, úgy, hogy a nő keze az ajtók között volt. A buszvezető figyelmetlensége magyarázható a stresszel is, de ilyenkor legalább leszállhatna megnézni, nem történt-e nagy baj:

Tisztelt Ügyfélszolgálat!

Ma reggel (2009. szept. 03.) kb. 8:20-kor feleségem a négy éves és másfél éves fiainkkal babakocsival szállt le a 81-es troliról az Ond Vezér útja megállóban.

114 Tovább

Jelölik a menetrendben, de mégsem jön alacsonypadlós busz

A menetrendben azért kell jelölni, hogy mikor jön alacsonypadlós busz, hogy az idősebbek, a babakocsis anyukák és a kerekesszékkel közlekedők meg tudják tervezni az útjukat. Olvasónk az elmúlt időben mindig alacsonypadlós buszhoz ment ki, de egyszer sem jött:

Helló BKV-figyelő!

Igazából nem lesz ez egy nagy poszt, nincs benne sem verekedés, sem egyéb izgalmas - ugyanakkor kicsit már felháborítónak találom, hogy a BKV mennyire magasról tesz a saját munkatársai által készített menetrendre.

Küldtem már neked pár posztot, főként az akkor még terhes Feleség szenvedéseiről a BKV járatain. Most kiköltöztünk Lakihegyre, s most már Feleség nem terhesen, de egy hét hónapos kis gyerkőccel szeretne néhanapján közlekedni. Tényleg nem túl gyakran, eddig még nem is akart elindulni hosszabb utakra, ugye, még nehéz belőni, hogy mikor lesz éhes a pici, meg ilyenek.

79 Tovább

Az ajtók között maradt a babakocsi

Hogy csukhatja be úgy egy buszvezető a busz ajtaját, hogy nem néz bele a visszapillantóba? Ha belenéz, akkor hogy nem veszi észre, hogy egy nő ott áll az ajtó előtt, karjai az utastérbe lógnak, és épp egy 20 kilós babakocsit próbál meg leemelni a buszról? Olvasónk rendszeresen szív a figyelmetlen buszosok miatt:

Kedves BKV-figyelő!

Az eset, ami velem történt, nem az első volt, de most már hogy sokadszorra előfordul, úgy érzem muszáj elmesélnem, hátha lehet tenni az ügy érdekében (mondjuk normális oktatásban részesíteni a vezetőket).

Az első esetem még februárban történt egy péntek délutánon, olyan 14:48 körül a 4-6-os villamos vonalán. Áll a nép a megállóban, én is a kislányommal aki a babakocsiban ült. Megjegyzem városi közlekedésre alkalmas és nem az a nagyfajta terepjáró babakocsi. Szóval a Király utcánál beáll a villamos a megállóba, az utasok leszállnak, de mire a megállóban várakozók felszállhatnának csukódik az ajtó. A babakocsit éppen hogy visszatudtam rántani az ajtóból. A villamos ajtajai bezáródtak és elindult. Az emberek meg csak álltak a megállóban, hogy most mi van, mert a megállóból konkrétan egy ember nem szállhatott fel a villamosra a vezető "jóvoltából".

78 Tovább

Az anyuka és a babakocsi a buszon, a kisgyerek a megállóban maradt

Olvasónk és 1,5 éves kislánya néhány napja együtt utazott a bölcsőde felé. Útjukat majdnem külön-külön folytatták, mert leszállásnál az anyuka előbb a gyereket, majd a babakocsit tette le a buszról (így egyszerűbb), ám amikor a babakocsiért visszalépett, a busz ajtajai bezáródtak, így ő a buszon, a gyerek pedig a megállóban maradt:

Kedves BKV Figyelő!

Röviden összefoglalnám ami nejemmel és lányommal történt egy BKV utazás során:

Július 6-án feleségem a négyéves kislányommal utazott a 169E jelzésű régi kék buszon. Utazás célja a bölcsőde volt, ahonnan a 1,5 éves lányomat szándékozta a megszokott időben elhozni. Ebből kifolyólag magával vitte a babakocsit is.

124 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek