Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

„Nem tetszik valami? Akkor szájjá' le, és menj a következővel”

Olvasónk a múltheti dohányzós levél hozzászólásain felbuzdulva elhatározta, hogy nem az ügyfélszolgálaton keresztül intézi hasonló ügyeit, megpróbálja személyesen, de azt kapta amire számított. Kulturált kérésre tegező, flegma választ kapott. A többi alant:

Tisztelt BKV-figyelő!

Pár napja volt az oldalon egy panaszos levél, amire majdnem 500 anyázó hozzászólás jött. Ez a levél egy dohányzó buszvezetőről szólt, és egy utasról, aki megelégelte, hogy mindig a képébe hazudnak, ezért a buszvezető feletteséhez fordult. Sok hozzászólás szólt arról, hogyan kezeljünk egy ilyen esetet a panaszok írogatása helyett. Megpróbáltam, és nem lepődtem meg:

Hétfőn a 7E buszon utaztam a Bosnyák tér és a Ferenciek tere között. A második ajtó közelében álltam, elhagytuk már az első megállót amikor megcsapta az orrom a cigaretta füst, ami nemdohányzóként zavar. Hátrébb mentem, de ott is éreztem, ezért odamentem a sofőrhöz, aki nyitott ajtónál szívta a cigijét. (Szerintem) teljesen udvariasan ennyit mondtam:

78 Tovább

„Ezért legközelebb főbelövés jár, hölgyeim” -mondta az ellenőr

Olvasónk a minap az 55-ös buszon utazott. Amikor felszálltak az ellenőrök az utasok egy része lyukasztani kezdte a jegyét. Két ember nem lyukasztott, hozzájuk odament az ellenőr, de nem büntette meg őket, eltekintett a büntetéstől. A beszélgetésük végén megjegyezte: "Ezért legközelebb főbelövés jár, hölgyeim". Nem kellett volna, mert a hölgyek mögött egy túlbuzgó jogvédő ült. Részletek levélben:

Sziasztok!

Gondoltam megosztok én is egy rövid, 2-napos történetet. Késő délután utaztam hazafelé, amikor az 55-ös buszra ellenőrök szálltak fel. Páran rögtön lyukasztgatni kezdtek, de mire az ellenőr odaért, még mindig volt 4 35-45 közötti hölgy, akik akkor akarták érvényesíteni a jegyüket. Az ellenőr egy láthatóan szegény, egyszerű idősebb férfi volt, aki azért próbált ez ellen tenni - vagyis szólt nekik, hogy ezt így nem lehet, és meg kell őket büntetnie. A "hölgyek" fapofával nem szóltak egy szót sem.

124 Tovább

"Hogy ki vagy te nyalva..."

Tisztelt BKV ZRT! Kedves Figyelő!

2008. május 10-én utaztam több alkalommal is a az M3-ason. Már egy ideje rendszeresen felháborít egyes ellenőreik vagy biztonsági őreik viselkedése. Amikor az Üllői út felé mentem, akkor a Határ útnál mentem le a megállóba. Körülbelül 14:40 volt (+-3 perc), amikor a peronzáró vonalnál álló ellenőrök minősíthetetlen stílusban kezdtek beszélgetni egy hozzájuk lépő emberrel (-Hogy ki vagy te nyalva b.dmeg!).

Ennél jobban felháborított az az eset, amit az üzenetemben is jeleztem. 2008. május 10.-én 18 óra 49 perckor az Üllői úti metrómegálló mozgólépcsője előtt állt több ellenőr/biztonsági őr. A mozgólépcső lejárata előtt állt egy ember kék színű BKV-s ruhában. Sem karszalag, sem kitűző nem volt nála, de jegyeket ellenőrzött. Előttem egy szőke, nem kihívóan öltözködő hölgy haladt. Felmutatta a bérletét, mire a mozgólépcsőnál álló ember azt mondta neki: - szívesen megba..nálak édes!".

A hölgy nem mondott semmit, majd az Önök alkalmazottja utána szólt: "gyere vissza, beszéljük már meg!". Az Önök kitűző és karszalag nélküli alkalmazottja kb. 160 cm magas, kissé ritka (zsíros) hajú, enyhén vagy közepesen kreol bőrű, kb. 50 éves férfi. Tőle 2 m-re állt egy karszalagos alkalmazott, aki az egészen jót nevetett. Tekintettel arra, hogy ez nem ritka eset, kérem szíves intézkedésüket.

Tisztelettel: Somogyi Péter utas
69 Tovább

"Mutasd meg a csöcsödet is!"

Sziasztok!

Egy ellenőrös esetet osztanék meg ami pár órája történt velem: Este (04.29) 8-9 óra között Westendből igyekeztem hazafelé 2 jóbarátommal a kék metró irányába. Mikor beértünk a metró területére láttuk, hogy 3 kellemesen diskuráló a honi legnépesebb kissebbséghez tartozó ellenőr áll a mozgólépcső lejáratánal. Ránézésre azok a "rosszarcú" fajták, akikről minden előítélet-mentes embernek a fejében is azonnal valami negatív gondolat fogalmazódik meg. Ahogy közeledtünk és szedtük elő a bérletünket feltűnt, h velünk együtt egy divatos huszonéves lány is a bérletét keresgéli menet közben.

Amint felmutattam a bérletet kiderült, h ellenőreink nem is hazudtolták meg önmagukat. A mögöttem jövő lánynak hangos: "Mutasd meg a csöcsödet is!" kiáltással adták tudtára a BKV új utasbarát politikáját. Ezek után nem is csodálkoztam mikor mellettem elsuhanva leparasztozta őket magában.

Kérdem én: A BKV-nál már ENNYIRE alacsony a szint?! Nincs ember aki egy 5 perces elbeszélgetés alatt kiszűrné a nem megfelelő embereket, vagy már ennyire minden mindegy csak fel kell tölteni valahogy a létszámkeretet?

Üdvözlettel: Dani
101 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek