Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A rendőrség vagy a BKV feladata a járműveken való rendfenntartás?

Olvasónk az alább olvasható levele egy nagyon fontos kérdést vet fel, méghozzá azt, hogy a BKV járatain való rendfenntartás kinek a feladata. A rendőrségé? A BKV dolgozóké? Ki az a személy, aki a történetben szereplő utasokkal szemben felléphet?

Kedves BKV-figyelő!

Naponta olvasom a BKV-blogot, és úgy döntöttem, hogy én is írok, hiszen nekem is vannak "élményeim", tapasztalataim, panaszaim ezzel kapcsolatban. Tudnék mesélni. De most egy konkrét esetet szeretnék megosztani, ami miatt igenis panaszolok:

Nem velem történt, hanem konkrétan a párom unokaöccsével, hogy egyik nap jött hazafelé munkából a 22-es busszal, ami a Moszkva térről megy Budakeszi felé, és a busz Dénes utcai megállójánál (ez még Buda) van egy árvaház, vagy nem tudom minek hívják, (nemrég óta lehet ott) és rengeteg fiatal gyerek szokott emiatt ezen a járaton közlekedni, lányok, fiúk, romák, nem romák, tök mindegy, nem is ez a lényeg, és ott szoktak leszállni.

59 Tovább

Naponta szólnak be a rákbeteg utasnak a BKV-ellenőrök

Olvasónk, NT 27 éves, és nyugdíjas bérlettel utazik a BKV járművein. Ezt a kedvezményt azért veheti igénybe, mert betegsége miatt rokkant-nyugdíjas lett. Látszólag ez sem az ellenőröknek, sem a biztonsági őröknek nem tetszik, ugyanis minden nap megszólják és csalónak hiszik a nyugdíjas bérlete miatt. Ilyen esetben mit lehet tenni szerintetek?

Kedves BKV-figyelő!

27 éves vagyok, sajnos rákbeteg emiatt rokkant-nyugdíjas. Nyugdíjas bérletet vehetek, avval utazhatok, de minden nap kapok megjegyzéseket, hogy na ez is nyugdíjas meg olyan megjegyzéseket mintha csalnék. Mit lehetne az ügyben tenni, hogy ne kelljen a bántó megjegyzéseket hallgatnom? Elég nagy baj nekem a betegségem, miért kell erre állndóan pont nekik engem emlékeztetni?

Üdvözlettel: NT

16 Tovább

Több mint 600 alkalommal szállt metróra a rajzolt bérletével

Olvasónk több hónapja egy saját kezűleg gyártott bérlettel utazik a BKV járművein. A lent látható bérlettel eddig több mint 600 alkalommal szállt metróra, és közel ezerszer autóbuszra, villamosra. Eddig csak 12 alkalommal szúrt szemet az ellenőröknek és a biztonsági őröknek, volt olyan, aki diákigazolványt is kért mellé. Az utasnak természetesen van érvényes bérlete is.

Üdvözletem BKV-figyelő

Azért írok, mert végeztem egy bérlet ellenőrzési felmérést. Készítettem saját kezűleg egy bérletet, amit mellékelek is egy képen. Egy környéki bérlet alapján másoltam. A fémcsíknak látszó grafitolt rész: BKV Zrt. 1991 Környéki álló bérlet 2068-as érvényességi felirattal Ára 5 Ft Bucuresty-be (Bukarest) érvényes november 03-tól augusztus 34-ig. Ezzel a bérlettel több mint 600 alkalommal szálltam metróra és még legalább 900 alkalommal buszra/villamosra. Összesen 12 alkalommal vették észre. 4-szer a 2-es metrónál egy idős körülbelül 60 éves hölgy, aki még a diák igazolványomat is elkérte, hogy ellenőrizze és ekkor tűnt fel mellette az igazi bérlet. A többi az elől felszállós buszoknál.

205 Tovább

Nem tudták garantálni a biztonságát, ezért leszállították az éjszakai buszról

Dávidot a 901-es éjszakai buszról leszállították a biztonsági őrök. Nem azért, mert nem volt jegye, hanem azért, mert nem tudták garantálni a biztonságát. Egy részeg belekötött, lökdöste, és azzal fenyegette, hogy lerúgja a buszról. A biztonsági őr nem a rendbontót, hanem a fizető utast szállította le a buszról:

Kedves BKV-figyelő!

Szeretném megosztani veled a ma (01.30.) hajnali 2 körül történteket. Pár haverommal ünnepeltük cimborám új lakását, kb. hajnal fél 2-ig. Búcsúzkodás után elindultam a legközelebbi 901-es megállójába, a Stadionoknál. (Azt gondolom mondanom se kell, hogy a lecsupaszított megálló táblán csak üres keretek, és semmi más nem jelzi, hogy itt működő megálló van).

126 Tovább

Összejátszanak az ellenőrök a biztonságiakkal, így kopasztják meg a naiv utasokat

Olvasónk egy kisebb csoporttal utazott a metrón, és állítása szerint csőbe húzták az ellenőrök és a biztonsági őrök. Tömbjegyet vettek, amiből a buszon lyukasztottak, a metrón viszont nem. Épp a lépcsőn mentek le, amikor hallották, hogy jön a metró. A biztonsági őr azt mondta nekik, siessenek, nem fogják elérni a vonatot, ne lyukasszanak. Megfogadták a kedves, mosolygó őr tanácsát, ami nagy hiba volt. Alig, hogy bezáródtak az ajtók, már telefonált is a másik állomáson lévő ellenőröknek, akik le is csaptak rájuk. Vajon hány naiv utast siker lehúzniuk egy nap?

Sziasztok!

Egy cselszövés esetét szeretném megosztani veletek, illetve tanácsot kérni. Családom január 22-én vidékről érkezett a Keleti pályaudvarra az Educatio kiállításra. A Keleti-Syma csarnok között volt egy ingyenes buszjárat, ezt igénybevettük. A kiállítás után gondoltuk ellátogatunk a Hősök terére.

96 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek