Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nem minden a BKV hibája

Kedves Vörös!

Sajnos igazságtalanság lenne a BKV-val szemben, ha Mi most igazat adnánk neked. Többen is mondták már és mi is azon az állásponton vagyunk, hogy a Főváros útjain keletkezett torlódásokért, dugókért nem a BKV a felelős. Tényleg ne essünk bele abba a hibába, hogy mindenért a BKV-t hibáztatjuk még azért is amihez neki semmi köze. Ebben az ügyben inkább a Fővárosi önkormányzatot kéne megkeresned. Leveled mindenesetre köszönjük!

Ma reggel 12 percet vártam a Dózsa Györgynél a 7-es buszra ami állítólag a legsűrűbben közlekedő járat Pesten. Fél 9-kor majdnem napszúrást kaptam,mert árnyék az nincs, leégett a lábfejem és csorgott rólam a víz. ezek után sikerült 5 megállót megtennem 20 perc alatt a tömegnyomorban és hőségben és csurom vizesen beérni a légkondicionált munkahelyemre. Remélem nem fogok megfázni.

Ezer köszönet a BKV-nak!

Vörös
5 Tovább

Újból leteszteltük a metrópótlót!

Sok észrevétel érkezett az előző tesztünk miatt. Valaki azt kifogásolta, hogy pontatlanok voltak az adatok, nem számoltuk bele a tesztbe a metróval járó időtöbbletet, másnak az nem tetszett, hogy 10-11óra körül teszteltük le a buszokat, akkor, amikor nem épp maximális a metró / metrópótló kihasználtsága. Munkatársunk újból kiment és letesztelte a buszokat, több szempontot is megvizsgálva. Olvassátok bártan!


8:19 (Örs v. tere) felszállás után egyből a klíma hideg levegője csapott meg minket, utána egyből orron csapott a húgyszag. A busz megtelt a megállóban 13-15ember marad, nehezen felfértek volna, nem akartak nyomorogni, vártak még egy buszt.. Más említésre méltó nincs, indulhatunk.

8:21 (Pillangó utca) kevés ember, kb. 2-3-an szálltak csak le és a felszállók száma se sokkal több, csak 7-8ember. A buszra mindenki felfért aki a megállóban várakozott, így ott nem maradt ember. Menetidő 2 perc volt, ami a metró időtöbbletivel számolva jobb. Mint ha metróval jöttünk volna!

8:26 (Stadionok) leszállók száma itt se valami sok, 4-5ember lehetett kb. A megállóban 2-3ember marad, 8-9felszálló lehetett. Menetidő 5perc volt, ami a metró menetidejéhez képest több, viszont ha a mozgólépcsőzést és a várakozást beleszámítjuk, még mindig jobbak vagyunk!

8:32 (Keleti pu.) Ebben a megállóban a leszállók száma már lényegesen több, 12-13ember lehetett. A megállóban senki nem maradt, mint a 12ember fel tudott szállni. (Közben jelentem, hogy még mindig jó az idő a buszon, a szagok sajnos nem szűntek meg. Menetidő 6perc volt, így már talán jobb a metró, de mindjárt meglátjuk!

8:36 (Blaha L. tér. V.Á.) Végállomás, ezért mindenki leszállt, a buszon senki nem maradt, felszállók pedig nincsenek:) A 2 megálló között a menetidő 4perc volt, kicsit több mint ha metróval jöttünk volna. A metrók egymást követték, gyorsan lehetett haladni, aki az egyikre nem fért fel, szinte egyből jött a másik.

Metrópótló esetén:
Indulás: 8:19
Érdekezés: 8:36
Tehát a menetidő: 17 perc


Metró esetén:
Indulás: 8:02
Érkezés: 8:10
Tehát a menetidő: 8 perc


A metrón utazás során 1 perc mozgólépcsőzéssel kell számolnunk, ez összesen 2perc időtöbblet. Metróra átlagosan 1-2percet kell várni. Az ellenőrzés során az ellenőrök nem tartanak fel ½ percnél tovább (természetesen ha van jegyed, vagy bérleted, és nem kell csekket írni) Metrópótláshoz képest a +5 perces menetidő szinte semminek mondható, akkor főleg, ha egy klímás, új Volvo buszon utazunk. Az emberek egy része jobban szereti a metrópótlást épp azért, mert nem kell olyan dolgokra plusz időt számolni mint pl. a mozgólépcsőzés.
9 Tovább

Várakozás a metróra


Nem, ez az óra sajnos nem azt mutatja mennyi az idő hanem azt, hogy mikor ment el az előző metró. Aki nem hinne a szemének (13 perc, 42 másodperc)

Aki tudja mi volt ma (kedden) 12 óra körül a 2-es metró vonalán kérem jelezze!

16 Tovább

"Nyíl egyenesen robog felénk a Kálvin tér"

Műegyetemista koromban szinte minden nap a 47/49 villamossal jártam az Astoria - Szent Gellért tér közötti szakaszon. Reggelente többször sikerült egy olyan vilire szállnom, aminek elég mókás kedvű volt a vezetője :) Olyanokat mondott be, hogy "nyíl egyenesen robog felénk a Kálvin tér, meg a műegyetemisták készülődjenek a leszálláshoz; vagy a Fővám tér a következő úti célunk".

Egy biztos: hiába volt túlzsúfolt a villamos, az emberek rossz kedve egy pillanat alatt elillant. Mindenki nevetgélve, mosolyogva szállt le a villamosról. Ez a vezető mindig megvárta a villamoshoz rohanó embereket, nagyon kedves volt. Sajnos egy idő után nem találkoztam vele. Talán a BKV eltávolította volna a renitens viselkedése miatt? Remélem nem.

Tud valaki valamit erről a vicces fickóról? Biztos sok műegyetemista emlékszik rá.


birdlady

10 Tovább

Pozitív észrevételek

Sziasztok!

Ma találtam rá a BKV-s vélemény elmondós blogra, nagyon jó ötletnek tartom :) Nekem  pozitív élményem van (Kökit kivéve), napjában 3 órát töltök BéKáVézással! Rákospalotáról Újpestet érintve, Lőrincig megyek és Kökin (Kőbánya Kispest) szállok fel a 136-os buszra, ami nem kis út!

Általában piros 96, piros 96A, 104 buszokkal járok. Menetrendjük nagyon jó, sűrűn járnak és hiába sűrű a menetrend megvárják a futó utasokat :) Újpesten az ellenőrök (akik már régóta ismernek látásból) normálisak! Köszönnek, szépen kérnek ha netán nem mutatnak bérletet vagy ,jegyet, elköszönnek, sőt még a biztiőrből átképzett ellenőrök is normálisak!

A metróval sincs gond , sűrűn jár bár néha a hajléktalan "utazókat" kell kiiktatni a szerelvényekről, itt egy negatívumot említenék: van egy kisgyermekkel kolduló asszony , aki gyakran utazik metróval tapasztalhatja, hogy végigjárja az egész sor szerelvényt. Ja igen tiltják..De miért tiltják ha nem tesznek ellene?

Kökire érve az ember lányát no meg fiát is elkapja az undor mihelyt kilép a metró területéről. Hajléktalanok hada, büdös, mocskos, undorító látvány. Volt idő amikor harcba szálltak ez ellen de nem bírták sokáig, kérdem én miért lett ennek vége?

Végül a 136-os busz: 1x-2x rám csukták az ajtót, de volt, hogy becsukta de kinyitottam és úgy utazott egészen az Üllői úti kanyarig, és mindez úgy történt,hogy ott álltam, dohányoztam, kidobtam a csikket a kicsit messzebb levő kukába ( legközelebb ne tegyem meg?? :D ), visszamentem és rám csukta az ajtót.. én meg megnyomtam az ajtónyitó gombot és felszálltam :D ) Rövid történetem erről szólt, lehet csinálok egy BKV-s csajos blogot :D Fehér szoknyában BéKávézni címmel akár :P

Üdv: Petra
0 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek