Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

„Nem tetszik valami? Akkor szájjá' le, és menj a következővel”

Olvasónk a múltheti dohányzós levél hozzászólásain felbuzdulva elhatározta, hogy nem az ügyfélszolgálaton keresztül intézi hasonló ügyeit, megpróbálja személyesen, de azt kapta amire számított. Kulturált kérésre tegező, flegma választ kapott. A többi alant:

Tisztelt BKV-figyelő!

Pár napja volt az oldalon egy panaszos levél, amire majdnem 500 anyázó hozzászólás jött. Ez a levél egy dohányzó buszvezetőről szólt, és egy utasról, aki megelégelte, hogy mindig a képébe hazudnak, ezért a buszvezető feletteséhez fordult. Sok hozzászólás szólt arról, hogyan kezeljünk egy ilyen esetet a panaszok írogatása helyett. Megpróbáltam, és nem lepődtem meg:

Hétfőn a 7E buszon utaztam a Bosnyák tér és a Ferenciek tere között. A második ajtó közelében álltam, elhagytuk már az első megállót amikor megcsapta az orrom a cigaretta füst, ami nemdohányzóként zavar. Hátrébb mentem, de ott is éreztem, ezért odamentem a sofőrhöz, aki nyitott ajtónál szívta a cigijét. (Szerintem) teljesen udvariasan ennyit mondtam:

78 Tovább

Azt hazudta, hogy nem dohányzott, lebukott

Olvasónk a BKV ügyfélszolgálatán írásban tett panaszt egy buszvezetőre, aki vezetés közben dohányzik. A BKV kivizsgálta az ügyet, megkérdezték a buszvezetőt aki állította, nem szokott vezetés közben dohányozni. Az utas rosszul tűrte, hogy hülyének próbálják nézni, ezért tovább vitte az ügyet, megkereste a buszvezető felettesét és szembestést kért. Végül a buszos mindent bevallott:

Tisztelt BKV-figyelő!

Április 2-án a BKV egyik buszjáratával utaztam ahol a sofőr rágyújtott a cigarettára. Ahogy hazaértem jól bevett szokásomhoz híven meglátogattam az általam körülbelül egy éve létrehozott nonprofit szájtot és generáltam egy csinos kis panaszlevelet, amit elküldtem a BKV-nak ajánlva:

440 Tovább

Miért kell a busz ajtajában dohányozni?

Végállomásokon szokás, hogy a dohányzó utas áll a megállóban, egyik lábát felteszi a busz lépcsőjére és szívja a cigijét, közben a busz utasterébe fújja a füstöt. Már a buszmegállóban való dohányzást is bunkóságnak tartom, mert 1-2 ember füstjét szívja másik 40, aki nem dohányzik, éppen leszokóban van, stb. Na, a busz ajtajában utolsó pillanatig dohányzó utas még ennél is nagyobb bunkó. Olvasónk megörökített egyet, ezt lentebb fent. Neked mi a véleményed a buszmegállóban való dohányzásról? Szavazz!

205 Tovább

Zavar a cigifüst? Húzz a busz végébe!

Olvasónk elkövetett egy hatalmas hibát. Szólni mert a 123A busz vezetőjének, hogy legyen már olyan kedves, oltsa el a cigarettát, ne dohányozzon, mert a füst beszáll az utastérbe is. A buszvezető csak azt mondta: "akkor menj a busz végébe". Ezt a levelet írta a BKV-nak:

Tisztelt BKV!

2009. július 30-án a 22:14 órakor Határ útról induló 123A busz (rendszám: BPO-252, busz száma: 02-52) vezetője indulás előtt a fülkéjében elkezdett dohányozni. Mivel minket (a családom) zavart, ezért szóltunk neki (lehet, hogy ez neki új információ volt), hogy a buszon tilos dohányozni, és megkértük, hogy oltsa el. Erre megkérdezte: Miért, zavar? Erre mondtuk, hogy igen, mire ő azt mondta, hogy akkor menjünk a busz hátsó részébe. (A busz első harmadában ültünk, mind a hárman érvényes bérlettel rendelkezünk.)

107 Tovább

Miért dohányzik nyitott fülkében a villamosvezető?

Azokat, akik nem dohányoznak nagyon is zavarhat, ha egy zárt térben például egy busz vagy egy villamos belsejében a járművezető vagy egy utas rágyújt. A vezetőfülkében való dohányzást a szabályzat tiltja, mégis rengeteg járművezető dohányzik vezetés közben. A zárt fülkében való cigizés engem nem zavar, de egy olyan villamoson pl. ahol nincs teljesen zárt fülke, igenis zavaró az utastérbe áramló füst. Sok olyan járművezetőt látni egyébként, aki 5-10 perces pihenő után jön ki a végállomási tartózkodóból, majd a buszon, villamoson kezd el dohányozni. A pihenő alatt erre nem volt ideje?

Tisztelt BKV Zrt.
Tisztelt BKV-figyelő blog!

Felháborító esetnek voltam szenvedő alanya az 5 éves kislányommal! Ma, azaz 2009. június 9-én reggel 8:40-kor szálltunk le a 3-as villamosról a Kerékgyártó utcai megállóban.

Az eset röviden: A villamosra az Egressy téren szálltunk fel, szóval csak 3 megállót mentünk, de ezen rövid idő alatt gyomorforgató cigi szag volt a villamos elejében. Várandós vagyok, ezért minden szagra kifejezetten érzékeny vagyok, de most nem erről volt szó. Egyszerűen folyamatosan érezhető volt a tömény cigi füst szag, és az igazat megvallva csak akkor értettem meg, hogy honnan jön, amikor leszálltunk a villamosról. A villamosvezető hölgy volt a szag forrása, ugyanis vezetés közben szívta a cigit! A villamos belsejéből erre azért nem jöttem rá, mert el volt húzva a függöny és nem láttam oda. Azonban a vezető fülke ezeken a villamosokon nyitott felül, igy szabadon árad a cigifüst az utasok közé.

290 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek