Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Bócsa Viktor cáfolja a BKK állításait

Cáfolja a BKK állításait Bócsa Viktor, a BKV vicces buszvezetője. Azt állítja, hogy csak ebédidőben adott rádióinterjút egy valóban műszaki hibás buszról, és a sebességhatárt is csak kétszer lépte át tavaly, méghozzá azért, mert a buszon rossz volt a sebességmérő, de ezért már megkapta a büntetését.

Mint azt csütörtökön elsőként megírtuk, a BKV azért rúgta ki Viktort, mert a cég szerint senki sem szerette amit csinált, és zavarta az utasokat. A blogunkon közzétett információkat a BKK még aznap késő este igyekezett megcáfolni. A közlekedési központ szerint „sorozatos szabálysértések miatt" nem hosszabbították meg Bócsa Viktor szerződését. Azt írták: volt, hogy Viktor a munkája közben interjúkat adott egy rádiónak, ezért műszaki hibára hivatkozva kiállt, és ezzel járatkimaradást okozott a 105-ös vonalán. A sofőr viszont azt mondja, hogy éppen ő ajánlotta föl, hogy a saját ebédszünetében szereljék meg a rossz lépcsőt.

„Nem akartam, hogy az ő idejükből, az utasok idejéből raboljuk el a szerelést, hanem az én étkezésemből”- magyarázta, interjút pedig, mint mondta, csak ekkor adott munka közben, máskor nem. A BKK szerint Viktor késett is. Ő azt mondja: azért, mert mindig ellenőrizni kell mindent.

„A busz átvételére nem lett volna elegendő idő, és én, például egy fékhibás busszal nem vagyok hajlandó dolgozni, az utasok biztonsága számomra (…) a legfontosabb”- folytatta. A cég szerint kétszer gyorsan is ment a busszal Viktor, ő azt mondja: azért, mert rossz volt a sebességmérő.

„A busz utasok nélkül közlekedett 70-es táblánál, tehát mindent maximálisan, és tökéletesen csináltam, ezt a mai napig így gondolom. Hogyha ugyanott lennék, ugyanígy csinálnám”- tette hozzá.

Ráadásul, mint mondja, ez tavaly volt, amiért már megkapta a büntetését. Viktor jövő hét végén dolgozik utoljára. Nem tudja, hogyan tovább. Azt mondja: elkezd munkát keresni.

28 Tovább

A megálló közepén nem tilos a dohányzás

Ma este az RTL Klub híradójában is bemutatták azt a képet, melyen egy BKV ellenőr két közterület felügyelő társaságában dohányzik, és amit elsőként itt a BKV-figyelőn láthattak az utasok. A csatorna megkereste a közterület-felügyeletet és a BKV-t is, és megtudták, hogy minden szabályos, ami a képen látható. Azt is megtudtuk, hogy dohányozni csak a padkától számított két méteren belül nem szabad, tehát az érintett megállónak akár a közepén is rá lehet gyújtani, csak kérdés, hogy akkor mi értelme van így a törvénynek. Íme a videó:

55 Tovább

Bilincsben vitték el az ellenőröket

Elkapták, és bilicsnben vitték el a rendőrök azokat az ellenőröket, akik turistákat csaptak be, és zsebre birságoltak, legalábbis erről számolt be az RTL Klub ma esti híradója. Az RTL cikke alapján gyanítom, hogy a blogon néhány napja bemutatott, kínai turistákat bántalmazó, zsebre dolgozó ellenőröket kapták el:

Bilincsben vittek el a rendőrök négy BKV ellenőrt, akiket titokban órákon keresztül figyeltek a fővárosban. Az ellenőrök saját zsebre dolgoztak, főleg külföldieket csaptak be. A turistáknak azt mondták, érvénytelen a jegyük. Utána használt jegyeket adtak el nekik 400 forintért, vagy megbírságolták őket, de erről semmilyen elismervényt nem adtak. Az egyik ellenőr már másodszor bukott le.


Megállóról, megállóra követték a rendőrök a BKV ellenőröket. Titokban több órán keresztül figyelték őket. Amint biztossá vált, hogy saját zsebre dolgoznak, lecsaptak rájuk.

101 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek