Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mindent kiengednek a garázsból, ami kék és kereke van?

Kettétört, szétrepedt, kilyukadt, füstölt, kigyulladt, kiesett az ablaka, nem tudott megállni. A BKV buszaival a legsűrűbben így találkozhattok a médiában. Ti is tudjátok, hogy ez azért van, mert a járművek karbantartása nem megfelelő, és mindent kiadnak a garázsból, ami kék és kereke van.

Néhány éve a képen látható hibával a buszt ki sem engedték a garázsból, most pedig annak örülnek, ha csak ennyi hibája van. Tomi -olvasónk- a 33A vonalon találkozott tegnap a lenti busszal. Szerencséjük volt, hogy nem esett az eső:

52 Tovább

Sikerült megállítani az elszabadult buszt

Olvasónk a BKV BPI-365 frsz. autóbuszán utazott vasárnap délután. A busz menet közben meghibásodott, és teljes gázzal indult el a megállóból, pedig a buszvezető még csak a lábát sem rakta a pedálra. Szerencsére az elszabadult buszt sikerült megállítani:

Tisztelt BKV!
 
Köszönet a 240-es vezetőjének aki, 2009.05.10-én 13.20 körül Budaörsről induló (BPI-365) buszt sikerült megállítania ami magától elindult!

A vezér csöngetett, majd zárta az ajtókat, miközben a motor felbőgőtt, oldott a fék, és a busz teljes gázzal elindult! Mivel a buszon voltunk láttuk, hogy a vezér nem nyúlt a gázpedálhoz! Kézifékkel sikerült megállítani a buszt! Így az ijedségen kívül más bajunk nem lett!

Üdvözlettel: Farkas Péter

49 Tovább

Szétrepedt az Ikarus alja

A BKV buszok rossz műszaki állapotáról már száznál is több bejegyzés született. A BKV a műszaki meghibásodásokat mindig azzal magyarázza, hogy az Ikarusok már öregek, pedig egyértelmű, hogy az ilyen meghibásodások nagyobb része megelőzhető lenne a karbantartásokkal. Olvasónk néhány napja a képen látható, lyukas padlójú busszal utazott a 175-ös vonalán.

51 Tovább

A csuklónál szétszakadt a busz teteje

Rendszeres olvasóink már meg sem lepődnek a lenti képen, és utasunk sorain. Olvasónk a 7E vonalon olyan busszal utazott, aminek teteje a csukló gumirészénél kettészakadt:

Szia BKV-figyelő!

A mai napon (2009.04.27) tapasztaltam azt, amit a képen is láthatsz. A busz a piros 7-esen volt, ami a Városközponttól, a Keleti felé haladt.

Konkrétan elkezdett széthasadni a busz teteje az illesztésnél nagyon durva, és amíg utaztam vele egyre nagyobbá vált a rés…

A busz rendszáma: BPO-466 volt.

Üdv.: dromedár

29 Tovább

Becsukta a kerekesszékes előtt az ajtót

Sajnos Budapesten a kerekesszékkel való közlekedés még mindig problémát jelent. Bár a BKV megpróbálta a paraméterkönyv bevezetésénél "szétszórni" az alacsonypadlós buszokat, még mindig sok olyan vonal van, ahová egyáltalán nem jut ilyen busz. Olvasónk látta, ahogy egy kerekesszékes lányt próbálnak éppen utastársai feltenni egy Ikarusra, ám ez első próbálkozásra nem sikerült. A másodikat az szakította félbe, hogy a buszvezető bezárta az ajtót. Részletek alant:

Sziasztok!

Az eset 2009. ápr. 3-án este 8 óra 10 perckor történt az Örs vezér terén, az Árkád oldalában lévő buszmegállónál.

A 45-ös busz (BPO 005-ös rendszámmal, csuklós Ikarus, a hátsó ajtón van lehetőség babakocsival felszállni ) beállt, hogy felvegye utasait, az utolsó ajtónál egy kerekesszékes leányzót próbáltak meg társai felrakni. Az első kísérlet nem sikerült, másodszori próbálkozásukat pedig az a kellemetlen tény szakította félbe, hogy a buszsofőr megunta és bezárta az ajtókat.

67 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek