Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kiütötte az ablakot és az utasok mellett landolt a felsővezeték

„Szerencse, hogy nem történt sérülés” –mondja olvasónk, aki vasárnap már másodszor találkozott leszakadt és emberéletekre törő troli felsővezetékkel. Az első egy lehúzott redőnybe csapódott be, a vasárnap leszakadt kábel pedig egy 109-es busz ablakát törte be:

Helló BKV-figyelő!

Nem tudom más is találkozott-e a trolik egy olyan negatív velejárójával, hogy az áramvezető kábel hajlamos elpattanni. Lévén a belvárosban lakom, már másodszor voltam szemtanúja ennek, és mondhatom elég ijesztő. Első alkalommal a Nagymező utcában kb. egy éve, ahogy a kábel elszakadt egy lehúzott redőnybe csapódott bele óriási csattanással. A mai napon (09. 06.) pedig a Bajcsyn, és a mögötte lévő 109-es busz egyik ablakát teljes egészében kiverte az elszabadult kábel (VOLTAK utasok a buszon! Szerencse, hogy nem lett sérülés).

Az meg már a BKV arroganciáját mutatja csak, hogy a kábel pótlását jelen percekben végzi két kb. egyenként 100 éves kosaras szerelőkocsi (=HANGOS, es hajnali 1 óra van) holott MA EGESZ NAP LE VOLTAK ZARVA a Bajcsy Deák felé tartó savjai (ergo nem akadályozta volna a forgalmat)....

Szóval no komment.

Üdv: R

44 Tovább

Szalainé csak kétmillióval keresett kevesebbet, mint az amerikai elnök

A neten napok óta kering egy levél, aminek írója összehasonlította, hogy mennyit keresnek a különböző állami vállalatok vezetői, és a nemzeti bankok elnökei nálunk és az államokban. Ebből kiderül, hogy a magyar, rosszabbul dolgozó vezetők többet kapnak, mint amerikai kollégáik, és azt is megtudhatjuk, hogy Obama alig 40 százalékkal keres többet, mint egyes vezetők a közlekedési vállalatnál. (Ha összehasonlítjuk a két munkát, azt is mondhatnánk, hogy kevesebbet keres).

Az, hogy a Magyar Nemzeti Bank elnöke háromszor többet keres, mint a Federal Reserve elnöke, az Magyarországon teljesen normális dolognak számit. De, hogy a BKV menedzsmentjének egyik tagja 100 millió Ft végkielégitést kapjon, az azért már túlzás. Nem kicsit, nagyon! Egyébként a kalkuláció alapja az a havi 4 azaz négy millió forintos jövedelem volt, ami a fizetésből és más juttatásokból jött össze.

Gondoltam egy merészet és utána néztem, vajon Amerikában mennyit keresnek az állami vállalatok menedzserei, ezen belül is a személyzeti osztály (Human Resources) vezetői, különös tekintettel a közlekedési vállalatokra.( Public Transportation). Itt most mindenki vegyen egy mély levegőt, mert később nem fog kapni, az biztos!

118 Tovább

„Szétb*szom a fejed az aszfalton” –kiabálta a buszvezető

Nem csak Budapest, vidéken, Székesfehérváron is zajlik az élet. Olvasónk bérletét egy székesfehérvári buszon elvette az ellenőr, mert nem volt hozzá fényképes igazolványa. (Bár az ellenőr semmilyen papírt nem adott a bérlet elkobzásáról, tehát mondhatnánk azt is, hogy ellopta). Az utas később bement a céghez, ahol szóváltásba került az ellenőrökkel és egy buszvezetővel is. A buszvezető azzal fenyegette az utast, hogy megöli, mellette álló édesanyját pedig lekurvázta. Végülis az utas a cég igazgatójánál tett panaszt, a buszvezető mindent beismert, és a vezérigazgató levélben kért bocsánatot. Na de nem lövöm le a poént, itt a levél:

Tisztelt BKV-figyelő!

Már egy ideje figyelgetem az oldaladat és most, hogy megszaporodtak a buszsofőr verések, röviden had írjam le egy afféromat egy székesfehérvári buszsofőrrel. A történet régebbi, Székesfehérváron történt.

Munkából mentem haza és az ellenőrök ellenőrizték a felnőtt áru bérletemet, amit elvettek tőlem, mert nem volt hozzá igazolvány. Ez még oké is. Igaz hó vége volt, de mondtam neki, hogy ne vegye el mert holnap akkor mivel megyek dolgozni?

Erre hevesen reagált a pökhendi ellenőrnő, hogy mit képzelek. Szóváltás alakult ki, majd nekem támadt egy kopasz férfiellenőr is, hogy én milyen szemét csirkefogó vagyok. Majd leszálltak egy decentrumnál. Édesanyámmal félóra múlva visszamentem, hogy magyarázatot kérjünk, meg hát szerettük volna visszakérni a bérletet.

Ehelyett minősíthetetlen hangvételű szidalmazásba és üvöltözésbe kezdtek velünk. Igazi lincshangulat volt abban a helyiségben, mintha egy farkasverembe csöppentünk volna. Itt is szó szót követett, de mi a gyalázkodások ellenére sem káromkodtunk. A legfájóbb az volt, hogy olyanokkal is megvádoltak, amit nem is mondtam. A java viszont csak ezután következett.

96 Tovább

Kerekesszékkel felszállóra csukta rá az ajtót

Úgy néz ki a járművezetők nem csak a kismamákra és az idősekre, a kerekesszékkel utazókra is szeretik rázárni az ajtót. Olvasónk a körúton látta, ahogy egy tolószékes lányés középkorú kísérője próbált meg felszállni a villamosra, de ez nem sikerült nekik, mert a villamosvezető annyira türelmetlen volt, hogy rájuk zárta az ajtót. Lehet, hogy sűrűn jár a villamos, de ha valaki ott áll (ráadásul mozgássérült) akkor meg lehetne várni, míg felszáll. De nem csak a mozgássérült utasra csukta rá az ajtót. A következő megállóban egy iskolás csoportnak pár tagja maradt a villamosmegállóban, őket sem várta meg, míg felszállnak. Olvasónk levele alant:

Tisztelt BKV Figyelő!

Nem vagyok egy gyakorlott BKV utazó (havonta egyszer-kétszer közlekedem BKV-val), de 2009. 06. 12-én olyan dolognak voltam szemtanúja, amely mellett nem lehet szó nélkül elmenni.

Az eset a 4-6-os villamoson történt 2009. 06. 12-én péntek délután 12 óra 15 perckor (+/- 2 perc), a jármű Budáról Pestre közlekedett. A villamos megállt a Margit-híd budai hídfőjénél (mi már a villamoson tartózkodtunk), az emberek elkezdtek felszállni a villamosra, utolsóként próbált feljutni a villamosra egy középkorú hölgy, egy kerekesszékben ülő lánnyal. Még kb. 5-6 ember tartózkodott lenn, amikor a villamosvezető már elkezdte a felszállásjelző szirénáját beindítani (nyilvánvalóan ennyi idő alatt nem lehetett felszállni a villamosra). Mikor utolsóként a hölgy próbálta feltolni a lányt, a villamosvezető becsukta az ajtót és csak azért nem vágta rájuk az ajtót, mert a hölgy még idejében visszarántotta a széket. (Csak ők ketten maradtak le a villamosról, amelyen még elég sok hely volt).

96 Tovább

Rendőrök a buszon? Fehérváron megcsinálták!

Amióta a blogot csinálom azt hangoztatom, hogy a BKV ellenőrök mellé rendőröket kellene állítani, akik a 21-es, 24-es, 28-as villamosokon és a hasonló járatokon rendet tartanának, megszorongatnák a bliccelők tökét. Székesfehérváron megcsinálták:

Üdv,

igaz a sztori nem BKV vonatkozású, de azért megér egy misét ez is. Ugye gyakran lehet olvasni a blogon a kommentelők megjegyzéseit, hogy ne adjunk ki iratot a kezünkből, csak rendőrnek, az ellenőröknek nincs jogosultsága igazoltatni és társai. A székesfehérvári helyi járatokon elébe mentek ennek a kérdésnek. Néhány napja munkába indultam, és arra lettem figyelmes, hogy a buszt ellepik az egyenruhások! 2 ellenőr és 3 rendőr szállt fel és kezdett bőszen jegyeket- bérleteket ellenőrizni (mármint az ellenőrök nézték a bérleteket, a rendőrök csak néztek szigorú tekintettel). Erre úgy látszik, van erőforrás, ha másra nem is jut.

habba

79 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek