Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

„Muszáj neked minden nap ezzel a busszal menni?” -Kérdezte a buszvezető

A buszos valószínűleg megunta, hogy a kerekesszékes utast minden reggel fel kell segítenie a buszra, ezért tette fel neki a címben lévő igen bunkó kérdést. Olvasónk nem unalmában utazgat reggelente, munkába megy, és csak ezzel a busszal éri el a másik alacsonypadlós buszt, amire Kőbányán átszáll. Ezt elmondta a buszvezetőnek is, aki csak mosolyogva annyit mondott "Ja, persze!".

Kedves BKV-figyelő!

Ma reggel (01.05.) történt velem a következő eset: Kerekesszékkel, mint minden reggel dolgozni indultam. Megérkezett a megállóba a 182-es alacsonypadlós busz, amivel éppen elérem a következő járatomat Kőbánya-Kispesten. Mindenképp fel kell rá szállnom sajnos, ha tömve van, ha nem. Nem válogathatok, hogy majd talán a következőre könnyebben felférek, mivel a következő az minimum fél óra. A vezető már tegnap is nagyon húzta a száját. Ma viszont már nem is hagyta szó nélkül a nem tetszését... Megkértem, hogy hajtsa le a középső ajtónál lévő rámpát, hogy felszállhassak a járműre. Erre a vezető morogva, megkérdezte tőlem, hogy fontos-e nekem minden nap, mindig ezzel és ilyenkor mennem?

318 Tovább

Külön kérték, mégsem jött az alacsonypadlós busz

Olvasónk decemberben mozgássérült feleségével Ákos koncertre ment. Mivel a rendezvényen több mozgássérült is megjelent, a szervezők kérték a BKV-t, hogy közlekedtessen alacsonypadlós autóbuszt az érintett vonalon. A BKV nem foglalkozott a kéréssel, sőt! Még olyan vonalra sem küldtek alacsonypadlós járművet, ahol menetrend szerint közlekedett volna:

Tisztelt BKV Zrt!

2009 december 28-án mozgássérült feleségemmel úgy gondoltuk, hogy este elmegyünk szórakozni sorstársainkkal Ákos koncertre. A szervezők jelezték is a BKV Zrt felé, hogy a rendezvényen mozgássérültek kisebb része jelen lesz.

173 autóbusszal el is jutottunk a Keleti Pályaudvarig ahol átszálltunk volna a 178 alacsonypadlós autóbuszra ami megvolt hirdetve 19:07-kor ami Keleti pályaudvarnál volt 19:27-kor. De sajnálattal tapasztaltuk aznap, hogy nem igen vették figyelembe a rendezvény szervező igényeit, hisz a vonalon egy sem volt ami alacsonypadlós jármű.

102 Tovább

Letolták a buszról a kerekesszékes utast

Letolták az ellenőrök a 7-es buszról azt a kerekesszékes férfit, aki nem tudta igazolni, hogy jogosult az ingyenes utazásra, mert a kártyáját otthon felejtette. Az utas egyik lába térdtől lefelé hiányzott, így nem is kellett volna bizonyítania, hogy beteg, de az ellenőrök mégis megszívatták:

Kedves BKV-figyelő!

2009. 10. 22-én utaztam a 7-es buszon a Bosnyák tér és a Gellért tér között. Az alacsonypadlós Volvo buszra a Keleti pályaudvarnál felszállt egy kerekesszékben utazó 30-35 közötti férfi, a felszállásban a sofőr segített neki.

A Blaha Lujza térnél feltűnt 2 ellenőr (karszalagjuk volt, kitűzőt nem láttam), akik egyből ráugrottak a tolószékes utasra. Arra kérték mutassa a bérletét, vagy az igazolványát amivel ingyen utazhat. A férfi jelezte, hogy neki az utóbbi van, és elkezdte keresni. Az Astoriánál járhattunk, amikor mondta, hogy sajnos nem találja, biztos otthon maradt, de nézzenek csak rá ő tényleg beteg, ez látszik is. Látszott, az egyik lába térdtől lefelé hiányzott.

230 Tovább

Kerekesszékkel felszállóra csukta rá az ajtót

Úgy néz ki a járművezetők nem csak a kismamákra és az idősekre, a kerekesszékkel utazókra is szeretik rázárni az ajtót. Olvasónk a körúton látta, ahogy egy tolószékes lányés középkorú kísérője próbált meg felszállni a villamosra, de ez nem sikerült nekik, mert a villamosvezető annyira türelmetlen volt, hogy rájuk zárta az ajtót. Lehet, hogy sűrűn jár a villamos, de ha valaki ott áll (ráadásul mozgássérült) akkor meg lehetne várni, míg felszáll. De nem csak a mozgássérült utasra csukta rá az ajtót. A következő megállóban egy iskolás csoportnak pár tagja maradt a villamosmegállóban, őket sem várta meg, míg felszállnak. Olvasónk levele alant:

Tisztelt BKV Figyelő!

Nem vagyok egy gyakorlott BKV utazó (havonta egyszer-kétszer közlekedem BKV-val), de 2009. 06. 12-én olyan dolognak voltam szemtanúja, amely mellett nem lehet szó nélkül elmenni.

Az eset a 4-6-os villamoson történt 2009. 06. 12-én péntek délután 12 óra 15 perckor (+/- 2 perc), a jármű Budáról Pestre közlekedett. A villamos megállt a Margit-híd budai hídfőjénél (mi már a villamoson tartózkodtunk), az emberek elkezdtek felszállni a villamosra, utolsóként próbált feljutni a villamosra egy középkorú hölgy, egy kerekesszékben ülő lánnyal. Még kb. 5-6 ember tartózkodott lenn, amikor a villamosvezető már elkezdte a felszállásjelző szirénáját beindítani (nyilvánvalóan ennyi idő alatt nem lehetett felszállni a villamosra). Mikor utolsóként a hölgy próbálta feltolni a lányt, a villamosvezető becsukta az ajtót és csak azért nem vágta rájuk az ajtót, mert a hölgy még idejében visszarántotta a széket. (Csak ők ketten maradtak le a villamosról, amelyen még elég sok hely volt).

96 Tovább

Becsukta a kerekesszékes előtt az ajtót

Sajnos Budapesten a kerekesszékkel való közlekedés még mindig problémát jelent. Bár a BKV megpróbálta a paraméterkönyv bevezetésénél "szétszórni" az alacsonypadlós buszokat, még mindig sok olyan vonal van, ahová egyáltalán nem jut ilyen busz. Olvasónk látta, ahogy egy kerekesszékes lányt próbálnak éppen utastársai feltenni egy Ikarusra, ám ez első próbálkozásra nem sikerült. A másodikat az szakította félbe, hogy a buszvezető bezárta az ajtót. Részletek alant:

Sziasztok!

Az eset 2009. ápr. 3-án este 8 óra 10 perckor történt az Örs vezér terén, az Árkád oldalában lévő buszmegállónál.

A 45-ös busz (BPO 005-ös rendszámmal, csuklós Ikarus, a hátsó ajtón van lehetőség babakocsival felszállni ) beállt, hogy felvegye utasait, az utolsó ajtónál egy kerekesszékes leányzót próbáltak meg társai felrakni. Az első kísérlet nem sikerült, másodszori próbálkozásukat pedig az a kellemetlen tény szakította félbe, hogy a buszsofőr megunta és bezárta az ajtókat.

67 Tovább
12
»

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek