Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Rászólt a dohányzó utasokra, leköpték

"És nem volt senki, aki közbeavatkozott volna" -rendszeresen jelennek meg ilyen, vagy ehhez hasonló kommentek a támadó hajléktalanokról, bunkó ellenőrökről vagy biztonsági őrökről szóló bejegyzéseknél. Olvasónk a 6-os villamoson találkozott össze két bunkó utassal, akik dohányoztak, köpködtek és hangoskodtak, de ezt nem nézte tétlenül. Először csak szólt az utasoknak, de egyikőjük az arcába fújta a füstöt és leköpte, erre olvasónk válasza egy tekintélyes pofon volt. Olvasónk azon lepődött meg igazán, amikor egy utastársa panaszt tett a környéken lévő rendőröknél, hogy megverte a dohányzó srácot.

A lenti levél is rámutat arra, hogy összefogásra van szükség, egyedül nem lehet rendet rakni. Nem várhatunk mindig arra, hogy a járművezetők lépjenek fel a nemkívánatos személyekkel szemben. Elég csak 2-3 utasnak összefogni és az ilyen kis férgek futva hagyják el a helyszínt (és az őket védő utasokat is elgyepálhatná már valaki):

Tisztelt BKV-figyelő!

Régóta olvasgatom a különböző leveleket, történeteket, hozzászólásokat. Sokszor visszatérő kijelentés a "valaki miért nem tesz valamit", és a "többi ember csak nézte" kijelentések. Két évvel ezelőtt a 6-os villamoson nekem is volt afférom, két utassal. Két fickóval, akik semmibe vettek mindent amit kultúrának lehet nevezni. Természetesen az utazók kiválóan hallhatták, hogy mi is a véleményük rólunk, "köcsögökről", "birkákról".

188 Tovább

Bűzlött, köpködött, repült

Jó lenne végre a tömegközlekedési kultúrát megteremteni Budapesten. Jó lenne, ha a BKV-sok nem csesznének ki az utasokkal (tisztelet a kivételnek), az utas megköszönné, ha megvárja busz. Ha ez megvan, akkor akár össze is foghatnának, és együttes erővel léphetnének fel a hajléktalanok, a részegek, és a hangoskodók ellen, valahogy így:

Hello BKV-figyelő,
 
Két hete az általam egyébként ritkán használt 15-ös buszra szálltam fel a Boráros téren. Már amikor beléptek furcsa szagok csapták meg az orromat, nem kellett sok idő ahhoz, hogy konstatáljam, egy saturészeg fazon miatt van illatfelhő, aki ráadásként többször ürítette szájában lévő testnedvét, ergó köpködött. Mivel a busz még nem indult el, az egyik utas szólt a sofőrnek, hogy intézkedjen. A sofőr teljesen kulturáltan odalépett az illuminált utashoz és közölte vele, hogy mivel ittas, köpköd, feltehetően jegye és bérlete sincs szíveskedjen lefáradni a buszról. Habozott egy kicsit a kedves utas, de belátta, hogy ennek itt vége és leszállt.

Köszönet a busz vezetőjének a normális és hathatós intézkedésért.
 
Caisse d'Epargne

16 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek