Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Autósok idegesítik a buszvezetőket?

A buszvezetők nem mindig azért idegesek, mert otthoni problémáikat elviszik a munkahelyükre is. Egyre sűrűbben idegeskednek a hülye utasok, és a hülye városi autósok miatt, akik leállnak a buszmegállóba, úttestre, ezzel akadályozva a busz továbbhaladását. Így érthető, ha a buszokon időnként egy kicsit ingerültebbek a szokásosnál, és azon vezetik le a feszültségüket, akiknek semmi közük az esethet. (A normális utasokon).

Olvasónk is egy hasonló esetről számol be. Egy autós a megállóban parkolta le autóját, majd a családdal sétálni mentek. A buszos hiába dudált, nem érdekelt senkit…

Tisztelt BKV-figyelő!

Ma déltájban utaztam a 240-s járattal a Móricz felé: ez volt a legelső járat amire felszálltam, mivel sietnem kellett egy helyre. A Villányi úton - most meg nem mondom pontosan melyik megállónál - egy személyautó parkolt be félig a megállóba. A sofőr először nem állt be, hanem dudálással próbálta figyelmeztetni a sofőrt. Nos ehelyett, az kiszállt, és kinyitotta az autó csomagterét, és kivett onnan egy babakocsit, majd kivette gyermekét a kocsiból, ezután kiszállt a felesége és elindultak hármasban.

45 Tovább

Egy autó miatt 86 percig nem járt a villamos

Egyre sűrűbben parkolnak a villamossínre autósok a 2-es villamosvonalon, legalábbis egy villamosvezető szerint, aki ezen a vonalon dolgozik. A sínre parkoló kocsik miatt a forgalom akár több órára is megbénulhat, mert az elszállításuk sok időt vesz igénybe. A BKV és a BRFK papíron együttműködik, keményen bírságolják a buszsávban autózókat és a villamossínre parkolókat, de csak papíron. A szemfényvesztésen kívül semmi érdemli lépés nem történt.

Szia Figyelő!

Na szóval, mellékelem a képeket a mai (február 27) beparkolásról a 2es villamos vonaláról. Az elmúlt hónapokban már-már napi rendszerességű lett a Balassi Bálint utcában a beparkolás a 2-es villamos vonalán, s a mai volt az egyik leghosszabb ideig tartó (86 perc). A dolog ott volt tán a legproblémásabb, hogy Osztrák rendszámú autó parkolt a sínekre, ami a kiérkező rendőröknek is problémát okoz....

Azért egy kis happy end is párosult a dologhoz, ugyanis a lopós autó is megjelent egy idő után, így hát a tulaj nem tudott meg slisszanni vele. Ezek a beparkolások azért is eléggé neccesek, mert ugyebár a 2es villamos egy igencsak a turistáknak(is) kitett villamos, s ha ezt látja egy ideutazó, hogy a sínekre parkolhat bárki, s emiatt a csúcsidőben megszívathat több ezer embert is (az egyik képen az van, hogy az esőben az utasoknak a Jászai Mari térről gyalogolniuk kellett a Kossuth térre, ahol már járt a villamos), akkor ez az igazi országimázs! Remélem senki sem fog olyan kommentet küldeni, hogy miért nem toljuk le a pi**ába az autót, nincs kedvem kártérítést fizetni... :)

Egy villamosvezető

162 Tovább

BMW-s köcsög a villamosmegállóban

Budapesten azért jó autóval közlekedni, mert a vészvillogó (elakadásjelző) minden autóst mentesít a KRESZ alól, így bekapcsolt villogóval bárhol parkolhatunk, nem szól ránk senki. Zebrán, villamosmegállóban, rokkant parkolóban, tényleg bárhol. Olvasónk egy BMW-s köcsögöt fényképezett le, aki Budán egy villamosmegálló közelében állt meg úgy, hogy még a villamos se fért el mellette:



Helló BKV-figyelő!

Gondoltam, a következőt megéri megosztani veletek. Az eset kb. 3/4 órája történt (2009.02.13., ~12:05-12:15). Bocskai út, villamosmegálló. A Fehérvári úti megálló járdaszigete után épp egy autónyi hely van a tábláig. Ez a hülyegyerek pedig úgy gondolta, oda ő márpedig beáll, felkapcsolja a KRESZ-mentesítő lámpát (vészvillogó) és bevásárol. Bár az ex-négyeshatos villamosok elfértek tőle, a 18-as (Tátra) már kevésbé. A villamosvezető pedig nem vállalta, hogy átmegy az igen necces helyen, mert bármennyire is a köcsög parkolt rossz helyen, ő fizethette volna ki a fényezését. Következésképp a villamos-sor kb. a Móriczig ért. Aztán amikor jött a tulaj 3 szatyorral (huszonéves felzselézett hajú juppi, tipikus BMW-tulaj), még neki állt feljebb. Nemhogy "bocsánat", meg ilyesmi, hanem a nagy lincshangulatba benyögte, hogy "Há' elfért volna!". Ekkor öntötte nyakon az egyik nyugdíjas utas valamivel. Majd mintha mi sem történt volna, kiállt (közben a másik irányba közlekedő villamos előtt zárta le majdnem az utat) és elhajtott. Küldöm a képeket is, tisztán látszik a rendszáma.

Üdv: Gerusz.

U.i.: ha azt a táblát kicsit beljebb tennék, nem lenne több ilyen eset - rendszeresen parkolnak ott kocsik, csak többnyire ennél kisebbek.

71 Tovább

A hét k*csög autósai

Ha nem BKV-zom, akkor gyalogosan, vagy biciklivel közlekedem. Minden nap tapasztalom, hogy néhány autós miként tesz a KRESZ-re, és parkol le villamosmegállóban, járdán, kerékpárúton. Megfogadtam, hogy ettől a héttől lefotózom őket, és heti egy postban bemutatom őket az olvasóknak.

2008. 08. 19. 18:19 Pesterzsébet Baross utca: Citroenes barátunk valószínűleg nem talált magának parkolóhelyet, ezért foglalta le a gyalogosok elől 99%-ban a járdát. A kint lévő táblákra nem emlékszem, de valószínű, hogy a Chevroletes sem a legjobb helyen parkol.



98 Tovább

Postakocsi parkol

Az eset 07.30-án, 14:50 körül történt a Rákóczi úton. Jól látszik, a postás kocsi a sarkon megállt, sokan kikerülték, de a busz nem bírta. Nem messze vártam egy barátom, egy cigit kényelmesen elszívtam (cca. 5-7 perc) mire előkerült a sofőr.

Azt tudom, hogy van megállapodás a rendőrség és a BKV között, hogy segítik a buszok haladását – talán kellene egy ilyet kötni a Postával is.

26 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek