Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Többször megnyomták a vészjelzőt, de a sofőr kikapcsolta

Olvasónk tegnap a turisták által kedvelt reptér busszal (200E) utazott. A buszra az egyik megállóban egy félmeztelen részeg utas szállt fel, aki utastársait zaklatta és ütögette. Az utasok jelezték a buszvezetőnek a problémát a vészjelző megnyomásával, de akárhányszor megnyomták, azt a buszvezető kikapcsolta. Megértem, hogy sokan nyomják meg véletlenül (vagy viccből) a vészjelzőt, de a 3. jelzés után azért illene hátranézni, nincs-e probléma. Az utasok megunták a vészjelző nyomkodását ezért egyikük előre ment, és szólt a buszosnak, aki végül letette a részeg utast.

Kedves BKV figyelő!

Mai napon (06. 18.) egy igen érdekes esetnek voltam a szem és fültanúja a 200E jelzésű buszon (reptérbusz. )Barátommal tartottam hazafelé a repülőtérről. A busz televolt főleg külföldiekkel és azok csomagjaival.

A Csévéző utcai megállóban egy idősebb úriember szállt fel a buszra akit egy részeg félig meztelen úr követtett és az előtte haladó úrnak "magyarázott". Az ajtók csukódtak, majd szóltam a barátomnak, hogy menjünk előrébb, mert a csukló környékén nincs levegő és büdös alkoholszag van. El is indultunk majd a részeg ember az idős urat sértegetni és fenyegetni kezdte, idézem: "Két megálló azt úgymegverlek..." a buszon csönd lett és mindenki rájuk figyelt. Először azt hittem, hogy csak viccel az ember mert ismeri de nem így történt. Az idős úr válaszolt valamit, de nem hallottam.

74 Tovább

Bűzlött, köpködött, repült

Jó lenne végre a tömegközlekedési kultúrát megteremteni Budapesten. Jó lenne, ha a BKV-sok nem csesznének ki az utasokkal (tisztelet a kivételnek), az utas megköszönné, ha megvárja busz. Ha ez megvan, akkor akár össze is foghatnának, és együttes erővel léphetnének fel a hajléktalanok, a részegek, és a hangoskodók ellen, valahogy így:

Hello BKV-figyelő,
 
Két hete az általam egyébként ritkán használt 15-ös buszra szálltam fel a Boráros téren. Már amikor beléptek furcsa szagok csapták meg az orromat, nem kellett sok idő ahhoz, hogy konstatáljam, egy saturészeg fazon miatt van illatfelhő, aki ráadásként többször ürítette szájában lévő testnedvét, ergó köpködött. Mivel a busz még nem indult el, az egyik utas szólt a sofőrnek, hogy intézkedjen. A sofőr teljesen kulturáltan odalépett az illuminált utashoz és közölte vele, hogy mivel ittas, köpköd, feltehetően jegye és bérlete sincs szíveskedjen lefáradni a buszról. Habozott egy kicsit a kedves utas, de belátta, hogy ennek itt vége és leszállt.

Köszönet a busz vezetőjének a normális és hathatós intézkedésért.
 
Caisse d'Epargne

16 Tovább

Senkit sem érdekelt, hogy részeg zaklatta az utasokat

Olvasónk meglepődve tapasztalta, hogy sem a BKV-t, sem az utasokat nem érdekelte, hogy egy részeg utas randalírozik a Csömöri HÉV egyik kocsijában. A vezetőfülkében lévő oktató próbálta csak letenni, de a férfi visszaszállt, és ugyan úgy piszkálta az utasokat mint előtte. Cinkotánál kérhettek volna segítséget, de ez elmaradt:

Kedves BKV-figyelő!

Ma, azaz 2009.05.15.-én Csömörre tartottam és ehhez a Csömöri HÉV-et választottam. A nyugodt utazásomat egy Sashalomnál felszálló részeg(cigivel a kezében) zavarta meg. Ezt az utasok kb. 2 megállóig tűrték, utána elkezdtek rászólni hogy hagyja már abba az ordítozást és a dohányzást. Erre a részeg emberke elindult a kocsi másik felébe és elkezdett lökdösni egy ülő utast, aki hozzá se szólt, majd ebből szép kis lökdösődés lett a tömegben. Ezt már Én sem tűrtem, feláltam félrelöktem és elindultam szólni a vezetőnek, de ebben megpróbált megakadályozni és hátulról belökött a tömegbe, de éppen sikerült elérnem a vezetőfülke ajtaját és bekopogtam(megjegyzem, az utasok közül kb 3-an voltunk, akik megpróbáltak tenni valamit).

27 Tovább

Buszon vizeltek, majd megverték a sofőrt

Többszázezer forintos nyomravezetői díjat tűzött ki a BKV két, feltehetően részeg férfi fejére. Akik, miután a buszvezető felszólította őket, hogy ne vizeljenek a járművön, kilökték a sofőrt a buszból. A vezető fejjel hátra érkezett meg az aszfaltra, jelenleg kórházban ápolják.

Súlyosan bántalmaztak egy buszsofőrt az újpalotai autóbusz végállomáson, amikor kiszúrta, hogy két vélhetően ittas férfi közül az egyik az autóbuszban vizel. Amikor a sofőr felszólította a két férfit, hogy ne a járműben könnyítsenek magukon, azok a busz hátsó ajtajában álló járművezetőt egyszerűen kilökték a járműből. A sofőr fejjel hátra kizuhant a buszból.

Azután a két férfi, bárminemű segítségnyújtás nélkül, elmenekült a helyszínről. A járművezető súlyos sérüléseket szenvedett (állítólag több bordája megrepedt az ütéstől), jelenleg kórházban ápolják.

Az ügyben a rendőrség megkezdte a nyomozást, a BKV várja a szemtanúk segítségét (a közlekedési vállalat vezérigazgatója többszázezer forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel.) A BKV a legszigorúbb büntetést szorgalmazza, hiszen a támadás közfeladatot ellátó személy ellen történt. Továbbá a cég, dolgozóinak védelmében azt tervezi, hogy felgyorsítja a járműveken bevethető biztonsági elemek alkalmazását.

(Index)

63 Tovább

BKV: Jogosan bántalmazták az utast a biztonsági őrök

Múlthét pénteki "Lerugdosták a HÉV-ről az utast a BKV katonái" című bejegyzésemre a BKV tegnap reagált. Válaszukból kiderül, hogy az utas nem akart leszállni a HÉV-ről, ez indokolta az utas megrugdosását és lerúgását a szerelvényről. A részeg utas nem érezte jogosnak a bánásmódot, a megállóban próbálta megvédeni magát, megtámadta a biztonságiakat, akik gázspary-t alkalmaztak ellene. Mindenki döntse el maga, kinek ad igazat...

Tisztelt Gál Mihály!

A BKV-figyelő blog 2009. március 6-ai, "Lerugdosták a HÉV-ről az utast a BKV katonái" c. bejegyzésben leírtakkal kapcsolatban Társaságunk álláspontját az alábbiakban olvashatja:

A Biztonsági Szolgálat Pomáz állomáson a HÉV kocsiba felszállva tapasztalta, hogy egy szennyezett ruházatú, kellemetlen szagú férfi utas az ülésre tett lábbal alszik.

Tekintettel, arra, hogy az utazási feltételeket többszörösen is megszegte (pl. nem volt érvényes jegye vagy bérlete), felébresztették és felszólították, hogy az utasok zavarása, az utazási feltételeknek nem megfelelő állapota és viselkedése miatt a következő állomáson le kell szállnia.

116 Tovább
12
»

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek