Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hülyegyerek és a villamosajtó

Elindult a Loctite-PowerTape Filmfesztivál. Bár az Isten se tudja mi az, többen linkeltetek már egy videót, amivel egy hülyegyerek nagyon népszerű lett. Úgy reklámoz egy pillanatragasztót, hogy egy Tátra villamos ajtaját beragasztja vele, ami a következő megállókban nem nyílt ki, még a rángatástól sem. (Persze azért, mert a villamos ajtajai egyébként a másik oldalon nyílnak). Íme a nagysikerű 3. helyezett:


 

Legjobbak talán az eredeti oldalon lévő kommentek:

„Jobban tetszett volna ha a szádba és az orrlyukadba nyomtad volna a ragasztót. bár az sem eredeti már, de legalább vicces lett volna :]”; „Szerintem, egyszerre bosszantó is és vicces is,mert tegyük fel,ha az ott leszállni kívánkozónak hasmenése lenne,hiába látná pár méterről a wc-t,mégsem tudna odaérni,időben!Ellenben ez az alkotás művészi értékén,semmit sem ront,az én szerény véleményem szerint.”; „Nincs elég gyökér, még adjátok a tippeket. Hajrá magyarok!”
 

29 Tovább

Graffitisek vertek meg BKV-s biztonságikat

A négy graffitisből hármat elfogtak, a negyedik elkövetőt még keresik a rendőrök. Az eddig rendelkezésre álló adatok szerint a négy fiatalember szerdán késő este a Forgách utcai metróállomás bezárása előtt elbújt az állomás területén, majd később lementek az alagútba és több metrókocsit festékkel lefújtak. Az elkövetőket tetten érték a BKV biztonsági őrei, és megkísérelték őket visszatartani.

Ketten együttműködve megadták magukat, egy elkövetőnek azonban sikerült elszaladnia. A negyedik elkövető is menekülni próbált, miközben az őt visszatartani szándékozó biztonsági őrre támadt, és többször ököllel arcon ütötte. Dulakodtak, végül a fiatalembert a biztonsági őrök fogták el és visszatartották a rendőrök kiérkezéséig. A 30 éves fiatalember a dulakodás során megsérült, ezért a mentősök kórházba szállították.

70 Tovább

Kifeszítették a villamos ajtaját

„Lassíts már, te ribanc!” kiabált két utas a villamosvezetőnek a 14-es villamoson. A jármű lassított is (egy lámpa miatt), majd a két kiabáló utas puszta kézzel felfeszítette a villamos ajtaját, majd leszálltak. Itt már tényleg bárki bármit megcsinálhat felelősségre vonás nélkül.

Kedves BKV-Figyelő!

Ma (06.17.) délután lehettem tanúja egy érdekes és (számomra) új villamosbántalmazási módszernek, amit magamban csak rángatásos megállónak neveztem el. Az eset röviden a következő:

A 14-es villamosra szálltam fel a Frangepán utcánál, de nem csak én, hanem két fiatalember is. A közelemben álltak, és csak az tűnt fel, hogy miközben közeledtünk a Fiastyúk utca megállóhoz, egyikük folyton azt ismételgette: "Lassíts már, te ribanc!" A villamos lassított is, persze nem a kérésre (kérés...), hanem azért, mert a kereszteződésnél lámpa van. Amikor már kb. gyalogossebességre lassult a villamos, a két fiatalember izmos barna kezével megragadta a mozgó villamos bal oldali, zárt ajtaján a kapaszkodókat, megrántotta, amitől az ajtó kinyílt, ők leugrottak, az ajtó visszazárult.

A villamos megállt a lámpánál, majd váltás után begurult a megállóba, az izmos fiatalemberek nyertek 30 métert.

Attila

31 Tovább

Csak egy utas mert rászólni a firkálókra

Egy buszvezetővel beszéltem a minap a takarításról és a kollégái munkához való hozzáállásához. A beszélgetés előtt előkerült a járművek állapota is, és a rongálás. Arra kerestem választ, hogy a járművezetők egy részét miért nem érdekli, ha éppen mögötte bontják a buszt, és miért vonják meg a vállukat, ha az utas szól nekik az esetről. A válasz az volt, hogy valószínűleg azért nem foglakoznak az utastérrel, mert nincs meg bennük az érzés, hogy övék lenne a busz. Vannak olyan vezetők, akik a fülkét sem takarítják ki maguk után, ha nem ülnek vissza a buszba. Régen más volt. Minden buszhoz tartozott 1 vagy 2 sofőr, akik mindig ugyan abba a buszba ültek. Kicsit úgy érezték, hogy az a busz az övék, ezért vigyáztak is rá. Jó lenne ezt a rendszert visszaállítani.

De nem csak a vezetők, az utasok sem vigyáznak a rendre. Szombaton este a 173E vonalán közlekedő egyik Ikarust firkálták fiatalok. Csak egy utas mert nekik szólni, az utasok, és a buszvezető is tűrte a rongálást. Többit leírja az utas:

Kedves BKV Figyelő!

A mai napon (2009. június 6. szombat) este a Ferenciek tere és a Keleti pályaudvar között a 173E járatot vettem igénybe. (frsz. BPO-422, az eset 22:05 körül történt).

A Blaha Lujza téri megállóhelyen egy 6-10 fős "baráti társaság" szállt fel az amúgyis zsúfolt több külföldi turistával közlekedő járatra. Indulás után előkerültek a tollak, majd 4 fiatal elkezdte firkálni a 3-as ajtó ablakait, a csukló környékét valamint az elválasztó üveglapot. Nagyobb hangerővel a 4es ajtótól kiabáltunk rájuk, hogy reméljük hoztak hígítót is, hogy lemossák utána, természetesen eredménytelenül.

175 Tovább

Újra divat az ülésszaggatás?

Graffitizés, tagelés, törés-zúzás, ülésszaggatás. Sosem értettem, hogy a velem egyidős fiatalokat (vagy fiatalabbakat) miért hozza lázba a rongálás. Mi ezekben az öröm? Sosem fogom megérteni, de azt sem, hogy az ilyen kis mocskok miért ússzák meg mindig a büntetést?

Kedves BKV Figyelő!

Az ülésszaggatás reneszánsza is lehetne annak a címe, amit ma láttam, illetve fotóztam.

Az Örs vezér teréről kb. 7.40-kor induló 244-es IK 280-as csuklós buszon a következőre lettem figyelmes, mikor leültem a busz hátsó részében a 3-as és 4-es ajtók között, a szimpla üléssoron: mintha lejtene vagy törött lenne az ülés… Mikor alaposan szemügyre vettem, hova ültem le, láttam, hogy az ülés fel van hasítva, a szivacsnak mintegy fele hiányzik. "Természetesen" tag is volt a buszon (ablakon karc is), meg az előző ülés háttámlája is ki volt szaggatva, ahogy a képeken is látszik. (Mobiltelefonnal készült képek, de a lényeg kivehető.)

20 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek