Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Álcázott járat - félrevezető utastájékoztatás Kispesten

Olvasónkat meglepetés "ismerd meg városunkat" túrára vitte egy 199-es busz, ami a hátsó kijelzőjén 194-esnek hirdette magát. Brigitta második próbálkozásra is ugyanebbe a jelenségbe futott bele; ekkor a buszsofőr már tudott a hibáról, mégis helyénvalónak érezte, hogy bent áll a végállomáson indulásra készen, miközben hátulról gyűlnek a mit sem sejtő utasok. Kérdés - a nyilvánvalón túl -, hogy a BKV vajon megtérítené-e a plusz költségét azoknak, akik történetesen jeggyel szállnak fel egy olyan buszra, amire nem is állt szándékukban?

Kedves BKV-figyelő!

Először is, tetszik a blogod, amennyit már elolvastam belőle, nem kötekedő, hanem elég józan. Én a megfigyelésemet osztanám meg Veled (illetve általad az olvasókkal, ha jónak látod).

Az eset a Határ úton történt meg velem a napokban. Az egyik megállóban két busz is jár: a 194-es és a 199-es. Mindkettő nagyrészt Kispesten közlekedik, csak persze más irányokba.

A metróból feljőve megláttam egy buszt a megállóban, a hátsó részén fent a kiírás: 194. Fel is szálltam. Olvastam, de aztán szerencsémre telefonálnom kellett, így közben sikerült észrevennem, hogy nem a megfelelő helyen járunk. Ekkor megpillantottam a benti kijelzőn, hogy ez a 199-es busz. Gyorsan felpattantam, hogy leszálljak, közben egy másik utas is kérdezte tőlem, hogy én is azt látom, hogy nem jó irányba jött a busz?

36 Tovább

Igénylik az utasok az átláthatatlan tájékoztató táblákat?

Ez vajon a villamos áramátalakító berendezésének kapcsolási rajza? Akkor mit keres a villamoson, az ablaknál? - morfondírozott Juhász Ernő (27) az 50-es villamoson.

Azt szerette volna megtudni, hányadik megálló a Szarvas csárda tér, ezért kereste tekintetével a BKV járművein megszokott táblát, rajta a megállók nevével. Helyette ezt a színes, áramkörszerű dekorációt találta olyan villamosok megállóinak apró gyöngybetűkkel szedett nevével, amelyek egész máshol járnak.

Sehogy sem tudott eligazodni rajta, ezért inkább segítséget kért utastársaitól, akik eligazították, olvasható a Blikkben.

75 Tovább

A nap képe: Táblacsere

Biztos emlékeztek még arra a bejegyzésre, melyben a fejjel lefelé felszerelt dohányzást tiltó táblákat mutattuk be nektek. A BKV a táblacseréknél nem bízta a véletlenre a dolgot, külön kis csapat kapta ezt a feladatot. Köszönjük a fővárosnak, hogy megtalálták a helyét annak a pár millió forintnak, amit már nem tudtunk volna mire elkölteni.

43 Tovább

A nagy sporttáska nem, csak a viszonylattábla zavarja a kilátást

Emlékeztek a sztrájk előtti partizánakciót bemutató Index videóra? Bartha Pál szakszervezeti vezető a riporter azon kérdésére, hogy a rossz kijelzős buszok elejére miért nem tesznek táblát azt mondta, hogy nem lehet, tiltja a rendelet, tilos és balesetveszélyes, mert látótérben van. Vajon a lenti képen, Bartha úr szerint nincs látótérben az a nagy sporttáska? És vajon a mobiltelefonálásra mit mond a rendelet? Megvan a pénz, most már semmilyen szabály nem számít. Kép alatt olvasónk levele:

80 Tovább

„Azt csak úgy kiraktam, nem találtam mást” –magyarázkodott a buszvezető

Utálok ismeretlen helyre BKV-val menni. Mindig jó előre felkészülök, térképekkel, menetrendekkel, hogy biztosan jó helyen szálljak le. A buszokon lévő táblák megbízhatatlanok, a buszvezetők sosem mondják be a megállók neveit, ezért minden információt magunknak kell megszerezni.

Olvasónk szilveszter éjszakáján kedvesével ment házibuliba. A buszt ,amivel utazni akartak nehezen, de megtalálták. Fel is szálltak rá, de arról már rossz helyen, rossz megállóban szálltak le, ugyanis a táblán ami a buszon volt, rossz megállónevek voltak feltüntetve. Én hiszem, hogy a buszvezető nem viccből vagy bunkóságból tett ki rossz táblát, sajnos nem talált mást, csak régit, és így legalább a külső tájékoztatást meg tudta oldani, de olvasónk álláspontját is megértem:

80 Tovább
«
1234

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek