Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Egyik buszon az ülés, másikon a leszállásjelző hiányzott

Hétfőn az Etele téren szembesültem azzal, hogy elindult a Volvo buszok lezüllesztése. Egy -a 103-as vonalán járó- Volvo buszon láttam a BKV szakembereinek munkát. Megfoltozott padló, zöld-narancssárga kapaszkodók vegyesen, volt ott minden. Nem lepődnék meg, ha a kelenföldi garázsban találkoznék donor Volvo busszal.

Olvasónk néhány napon belül két olyan busszal is utazott aminek állapotával nem volt megelégedve. Egyik egy troli volt, aminek kitört az egyik ülése, másik pedig egy Volvo busz, aminek a kedves utastársak leszakították a leszállásjelzőjét, és a lyukasztói is rosszak voltak:

26 Tovább

Ideiglenes forgalmi rend a vasárnapi rendezvények idejére

Vasárnap több nagyszabású rendezvényt tartanak Budapesten. A Vivicittá (és a kapcsolódó Midicittá valamint Minicittá) futóverseny mellett ugyanezen a napon kerül megrendezésre a Critical Mass biciklis felvonulás valamint az Élet Menete megemlékezés.

A rendezvények miatti útlezárások következtében az alábbi forgalmi változások lépnek életbe vasárnap:


az 5-ös autóbuszok előreláthatóan 14.40 és 17.00 óra között megosztva járnak Rákospalota, Kossuth utca és Kálvin tér, valamint a Pasaréti tér és a Mikó utca között, mindkét esetben rövidített útvonalon. Az Astoria irányában a fenti időpontban nem üzemelnek az Attila úti, a Korlát utcai, a Mikó utcai, az Alagút utcai, a Dózsa György téri, a Döbrentei téri valamint a Ferenciek tere megállók, míg a Pasaréti tér irányában a Ferenciek terén, a Szarvas téren, a Dózsa György téren és az Alagút utcában nem állnak meg a buszok. A budai oldalon ideiglenesen a Déli pályaudvarnál valamint a Mikó utcában található villamospótló autóbusz-megállókban, míg a pesti oldalon a Kálvin téren (egyrészt a 109-es és a 115-ös autóbuszok Üllői úti megállójában, majd a 109-es autóbuszok Nemzeti Múzeum előtti megállójában) lehet felszállni az 5-ös buszokra. A kimaradó szakaszokon a 18-as villamos vagy a 2-es metró igénybe vételét ajánljuk az utasoknak;

0 Tovább

Segített csalni az ellenőr

Nem tudom eldönteni, hogy a lenti történettel kapcsolatosan szomorkodjak-e, vagy örüljek. A BKV egyik ellenőre megbüntetett egy fiatal fiút, majd tanácsokat adott neki, hogy ebből a büntetésből miként faraghat le. Helyesen járt el az ellenőr? Az üzenet elolvasása után szavazzatok!

Helló!

Egy kis rövid történet:

Pár hete trolin utazva elég érdekes párbeszédnek voltam szem- és fültanúja. Egy középkorú hölgy felhúzva a BKV-s szalagot a karjára, sorban elkezdte kérni az utasokat, hogy mutassák érvényes jegyüket, bérletüket. Mikor a mögöttünk ülő kb. 11-12 éves kisebbségi fiúhoz ért, fülünk hallatán zajlott le, ahogy a hölgy a jegyet nem is ismerő fiúnak tippeket adott, hogyan úszhatná meg minél könnyebben a büntetést.

62 Tovább

Miért nem zavarnak senkit a hajléktalanok?

BKV-n utazva mindig meglep, hogy a pesti ember milyen együtt érző és milyen toleráns. Szó nélkül tűrik, hogy egy lecsúszott honfitársuk elfoglalja a helyüket a buszon, és ruházatukkal összepiszkítsák azt. De még csak ablakot sem nyitnak, inkább szagolgatják a hajléktalanokból kiáramló szagokat.

Olvasónk a minap egy összehányt, hajléktalanoktól bűzlő trolin utazott. Rajta kívül senkit nem izgatott a hajléktalanok jelenléte, a bűz, és a földön elterülő hányás. Az utazást az koronázta meg, hogy a tömött troli mögött 2 teljesen üres garázsmenetes troli ment, ugyan azon az útvonalon. Vajon miért?

Tisztelt BKV Figyelő

Régóta ismerem a blogot, de eddig nem szóltam hozzá egyetlen alkalommal sem. Most sem azért teszem, hogy panaszkodjak, mert egy fecske nem csinál nyarat, csak kíváncsi vagyok: túlérzékeny vagyok-e, vagy sem? Leírom, mi történt ma velem a BKV egyik helyi járatán, 2009. március 19-én, úgy negyed három tájban.

A 80A trolibuszról van szó, annak is a 301-es járművéről. Ez a járat a Keleti pályaudvartól közlekedik az Örs Vezér térre, naponta többször használom munkába menet, testhez áll, szellős, jobb, mint egy autó. A gyorsaságáról vitatkozhatnánk. Általában a sebességén kívül nincs semmi baj vele, lekopogom, nagyon jól szuperál, viszonylag gyakran is jár, de a mai események megérdemlik, hogy beszéljek róluk, általánosítás nélkül is.

53 Tovább

Így közlekedhetsz március 15-én

Felhívjuk kedves olvasóink figyelmét, hogy 2009. március 15-én a szabadtéri rendezvények (események) miatt számos BKV-járat útvonala megváltozik. A könnyebb tájékozódás érdekében a BKV-figyelő blogon két helyen is elérhetővé teszünk egy információs térképet, ahol a járatok végállomásaira rákattintva tájékozódhatsz arról, minként változott egyes járatok útvonala, menetrendje. Egyes járatok esetében csak az egyik végállomást jelöltük meg, ezért kérünk, hogy az érintett járat mindkét végállomását keresd meg. A térképen csak az előre tervezett forgalmi változások kapnak helyet. Amennyiben információt kapunk terelésekről, járatrövidülésekről, azt közzétesszük majd a térképen. Ezúton kívánunk minden kedves olvasónknak macskakődobálástól és gumilövedéktől mentes, békés ünnepet!


Nagyobb térképre váltás


Nincs térképismereted? Nem tudod, hogy a Deák tér Budán van-e vagy Pesten? Nincs probléma, a szöveges tájékoztatóból megtudhatod, melyik járat milyen útvonalon, milyen menetrend szerint közlekedik:

Forgalmi változások a március 15-ei rendezvények miatt:

A március 15-ei nemzeti ünnep kapcsán több megemlékezést és rendezvényt tartanak, amelyek befolyásolják a közösségi közlekedést. A nap legnagyobb részében egyebek mellett a Kossuth Lajos téren, a Roosevelt téren, a Múzeum körúton, a Hősök terén, a Bajcsy-Zsilinszky úton, a Petőfi téren, a budai Várban, a Hősök terén, az Alkotmány utcában, a Szent István téren, este pedig a Művészetek Palotájában lesznek rendezvények miatti zárások.

Emiatt március 15-én, vasárnap 20.15 órától üzemzárásig az 1-es villamosok a Mester utca és a Lágymányosi híd között nem közlekednek, helyettük villamospótló autóbusz szállítja az utasokat

24 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek