Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kitüntetés a buszvezetőknek

Egy olyan akció, melyet csak támogatni tudunk. Igenis ki kell tüntetni azokat a járművezetőket, akik évek óta, utaspanasz nélkül, balesetmentesen végzik a munkájukat. Alant Szabolcs levele.
Tisztelt BKV Figyelő!

Állandó olvasójuk vagyok és nagyon meg vagyok elégedve a honlapjuk minőségével és tartalmával.

Mai (03.09) utazásom során valami furcsa dologra lettem figyelmes, amint ülök a 86-os buszon. Nem messze tőlem egy fényképes névjegytábla-szerű valamit vettem észre a sofőr fülkéjében. Amint jobban megnéztem az alábbi szöveg volt olvasható.

Üdvözlöm Önöket! Több mint tizenöt éve juttatom el önöket úti céljukhoz. Ma is gondoskodom biztonságukról és nyugalmukról.Kellemes utazást kívánok. M. Attila autóbuszvezető.

A szöveg mellett szerepelt egy színes fénykép és alul a BKV logója és szlogenje. Ez nagyon furcsa, ilyet még nem tapasztaltam pedig állandó utas vagyok e vonalon. A busz rendszáma egyébként FKU-909. Egyébként a sofőr jól és tempósan vezetett valamint nem nyomott padlóféket, ami többször előfordult szintén a 86-oson.

A másik dolog,ami már gondolom mindenkinek feltűnt, hogy a metrónál szalaggal kerítik el a nem üzemelő mozgólépcsőt és csinálnak sávot a működőkhöz. A szalag sárga-fekete keresztbe csíkos . Ez szerintem egy jó módszer, mert többször láttam, hogy a bliccelő egyszerűen a nem üzemelő mozgólépcsőn lesétál, kikerülve a jegyellenőröket.

Sajnos képet nem tudtam készíteni, de amint lesz arra alkalmas képem, eljuttatom önökhöz.

Tisztelettel: Szakál Szabolcs
0 Tovább

Buszvezető rémisztgeti az utasokat

Tisztelt BKV - figyelő!

Negatív véleményemet szeretném megosztani a 183-as busz egyik sofőrjével kapcsolatban.

A buszvezető vezetési stílusa kimerül a "töviggáz" és a "padlófék"alkalmazásában. A környéken rengeteg idős ember él. Megfigyeltem, ha ez a sofőr van szolgálatban egymást segítik az utasok, mert tudják, ha nem elég gyorsan fognak meg egy kapaszkodót, jön az esés. A héten is elesett egy idős néni, miután felszállt a Honvéd utcai megállónál és már megkapaszkodnia nem volt ideje. A menetrendet nem tartja be rendszeresen 7-8 perccel előbb érkezik a megállóba, ami egy félóránként közlekedő busznál elég bosszantó. A buszhoz rohanó utasokat nem várja meg. Egy idős bácsi nem tudta, hogy az ajtón lévő gombot meg kell nyomnia ahhoz, hogy kinyíljon az ajtó, ezért a sofőr gálánsan tovább száguldott.

Ez így leírva még viccesnek is tűnhet, de bármikor bekövetkezhet egy komolyabb baleset ill. esés.

Üdvözlettel: M.Kamilla
56 Tovább

Élménybeszámoló a 14-es buszról

Kedves BKV Figyelő!

A mai napon (2008-02-13) délután 13:35 körül utaztam a 14-es autóbuszon a Baross Gábor telep felé. Az új Localo busz egész úton nyikorgott, de már erre ki sem térek, a lényeg a következő:

A Jókai Mór utcánál  (13:48 körül) egy fiatal hölgy próbált felszállni a buszra, de a vezető bezárta előtte az ajtót. Amikor észrevette visszanyitotta, majd a hölgy az első lépcsőre fellépett, ajtó záródott és indultunk is. Elindultunk, annak ellenére, hogy a hölgy táskája még kint volt, az ajtó szárnyai még össze sem értek, a hölgy táskája beszorult, mert a buszvezető türelmetlenül rázárta az ajtót. Ekkor a busz fékezett, majd újból kinyitotta az ajtót, így végül a kishölgy fel tudott szállni, a táskája sem lógott ki az ajtón.

Kérdésem:
-Miért nincs a járművezetőknek felelősségérzetük?
-Miért zárják be az utasok előtt az ajtót?
15 Tovább

A trolivezető kommunikál

Valószínűleg az ilyen esetek elkerülése végett nem kopog be senki, ha dohányzó, vagy SMS-t író járművezetővel találkozik. Lehet itt szidni mindenkit azért, amiért fényképez, és panaszt tesz, de amíg a járművezetők egy része kommunikálni nem tud rendesen, ne beszéljünk itt ilyenről.
Kedves Figyelők,

Kb. 20 perce, (azaz 2008. 01. 29-én 14:05-kor) történt velem az alábbi "felemelő" eset:

A 79-es trolin utaztam (sajnos rendszámot nem találtam, csak egy 3 jegyű számot láttam a trolin 257, talán ez valamiféle azonosító, nem tudom), érvényes bérlettel, 1 megállót, a Nefelejcs utcától a Dózsa Gy. útig. A vezető fülke mellett álltam, az első ajtónál. A fülkéből áradt ki a dohányszag mivel a sofőr dohányzott (a masszív szagokból arra következtettem h az illető erős dohányos), ez a tény igazából az esetemet nem befolyásolja, viszont ennek kapcsán felmerült bennem a kérdés: Ha én, mint utas nem gyújthatok rá a BKV járművein, érthető okok miatt, akkor a sofőr miért teheti meg mégis mindezt?

Szóval utaztam azt az egy megállót, meg is álltunk, de az ajtó nem nyílt ki. Jeleztem újra, de akkor sem nyílt. mivel a sofőr mellett álltam bekopogtam hozzá, és a párbeszédet szó szerint idézném:

- Elnézést, kinyitná az ajtót? (kérdezem én.)
- Időben kéne jelezni, nem tudsz olvasni bazd meg? (ordítja ő, és nem nyitotta ki az ajtót.)


Rohantam a másik ajtóhoz, ami nyitva volt, és még pont le tudtam szállni. Kedves Figyelő, maguk szerint ez normális reakció egy férfitől, még akkor is ha én voltam a hibás és megállás után nyomtam meg a jelző gombot?

Üdvözlettel: Poocs Anna
123 Tovább

Szorítsuk ki nyugdíjasokat

Tisztelt BKV!

Ezúton szeretnék gratulálni Önöknek, hisz ahogy azt a 2008. jan. 23.-án, 17:50 perckor a Moszva térről induló 61-es villamosjáraton is tapasztaltam, az Önök által alkalmazott sofőr példamutatóan betartja a pontos indulási időt. Teszi ezt annak ellenére, hogy egy idős, mozgásában korlátozott hölgy megátalkodottan lassítja az elindulás folyamatát, ráadásul egy renitens utas még a felszállásban is segít neki. Empatikus, udvarias "Szakaggyá' má' le a zajtóró'!" közleményben sejteti az utazóközönséggel a másodpercekig tartó várakozás okát, majd nagy lendülettel elindul. A többi fizető utas nevében is köszönöm, hogy inkább a többség érdekét tartotta szem előtt. Csak így tovább, még több kötelességtudó, elkötelezett villamosvezetőt, szorítsuk ki az ingyenélő, a fizető utasok elől helyet elfoglaló nyugdíjasokat a városi tömegközlekedési eszközökről!

Maradok tiszteletteljes hívük, Gy.E.
85 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek