Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hová tűnt az utolsó 62A villamos?

Olvasónk, Béla olyan emberek jelentkezését várja, aki valaha is utazott az Örs vezér teréről 22:05-kor induló 62A villamossal. Ő minden nap várja, de eddig még sosem látta a villamost, holott a menetrend szerint van ilyen járat, -írja a BKV-figyelő Facebook oldalán:

"Keresem azt az embert aki valaha is utazott az Örs vezér teréről 22:05-kor induló 62A villamossal. Ez a napi utolsó 62A. Én minden nap 22:00 -kor érek az Örsre, de még egyszer sem találkoztam ezzel a villamossal..."

22 Tovább

„Az állatokat is jobb körülmények között tartják” –mondják a villamosvezetők


A BKV-figyelőhöz fordultak a 2-es villamos vezetői, ugyanis megelégelték, hogy nomád körülmények között, a higiéniás előírásokat semmibe véve kell dolgozniuk a Jászai Mari téri ideiglenes végállomáson. Hiába jelezték a problémát az ÁNTSZ-nek, eddig érdemi változás nem igen történt:

Kedves BKV-figyelő!

Azért írunk neked, mert megdöbbentő módon még az ÁNTSZ is ballisztikus nagy ívben szarik a többszöri megkeresésre. Gondoltuk, ha már csak nézelődni, meg hümmögni jár oda mindenki, és még mindig emberekhez nem méltó módon vagyunk tartva, akkor hát lássa mindenki. Vágányzár van a 2-es villamoson július 24. és augusztus 19. között, és a Jászai Mari térre lettünk deportálva, olyan körülmények közé, ahogyan szerintünk még állatokat sem tartanak. A mellékelt lenti kép szerint ezeknek kéne lenni egy végállomáson. ÁNTSZ-nek küldött levél alant. Annyi változott a levélben írtakhoz képest, hogy a fenti képen látható lavórt kaptunk fertőtlenítő kézmosóval, amibe bele tölthetjük az ivásra nem alkalmas vizet, és abban mosogathatunk, kezet moshatunk. Vízcsere az utcára önt-újratölt a kannából, igény szerint. És még kaptunk egy másik mobil WC-t hölgyek részére (még tükör is van benne).

28 Tovább

Zsebtolvajok a 2-es villamoson: egymásra mutogat a BRFK és a BKV

Olvasónk, Annamária állítása szerint zsebtolvajok dolgoznak a 2-es villamoson. Naponta többször is találkozik velük, és a Vásárcsarnok valamint a Kossuth tér között tevékenykednek. Már több alkalommal is látta, hogy elemelnek ezt-azt, de megfenyegették, így eddig csak telefonon tett panaszt, azt is hiába, ugyanis a BKV szerint ez nem az ő dolguk.

Én azt tanácsolom Annamáriának, hogy ha legközelebb látja az illetőket, szóljon a járművezetőnek, és ismételten jelentse be az ügyet az ügyfélszolgálaton. Ha a BKV és a BRFK egy kicsit összedolgozna, néhány óra alatt elkaphatnák a tolvajokat…

Tisztelt BKV!

Szeretném felhívni szíves figyelmüket, a 2-es villamoson garázdálkodó zsebtolvaj bandákra. Én minden nap, minden alkalommal (naponta 4-5-ször) találkozom velük. A Vásárcsarnok és a Kossuth tér között ingáznak, kettesével.

Naponta végignézek legalább egy kifosztást, de szólni nem merek, mert egyszer megfenyegettek, hogy ha őket figyelem és nem nézek más irányba, kinyomják a szemem. Ma felhívtam ebben az ügyben az ügyfélszolgálatukat, ahol egy hölgy kioktatott, hogy ez nem az ő dolguk, forduljak a rendőrséghez.

34 Tovább

Átszállhatnak a 14 éve megszűnt 67-es villamosra

A BKV tábláit az utóbbi időben csak kritizálni lehet, ugyanis egy olyan remekmű sem született mostanában, amiben ne lett volna valami hiba. Gondoljunk csak arra a több tucat elrontott viszonylatjelző táblára, amikről az elmúlt hónapokban írtunk, vagy a sikeresen elrontott metró illetve HÉV matricákra, ahol nem csak állomásfelcserélések, de komoly elütések és helyesírási hibák is voltak.

Gondolom senkit sem lep meg, hogy a Kacsóh Pongrác úti aluljáróba évekkel ezelőtt kihelyezett tájékoztató táblát sem sikerült hiba nélkül elkészítenie a BKV-nak. Gyakorlatilag úgy szar az egész, ahogy van, hiszen azon kívül, hogy szép, semmire sem használható. Egyfelől a Mexikói útnál nem a 2-es metróra szállhatunk át, hanem a Földalattira, másfelől pedig a 67-es villamos 1997-ben megszűnt, tehát arra is nehezen tudunk felszállni, ahogy a gyors 25-ös és a 25A buszokra is, hiszen ezek is megszűntek. Arról, hogy miért nem egységesek a metró illetve jármű logók az ilyen táblákon, már ki sem térek… Nem csak az siralmas, hogy évekig kinthagynak egy elavult táblát, hanem az is, hogy évek óta hibásan van kint…

65 Tovább

Negyvenmilliárd forint két új villamosmegállóra és felújításra

A vakvágány is találhat magának új végállomást. Csak nézőpontot kell hozzá váltani. A főváros közlekedési ügyekért felelős cégének - a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) - a vezérigazgatója, Vitézy Dávid ezt meg is tette. A múlt heti közgyűlésen vélhetőleg új nézőpontból ajánlotta a város két leghosszabb körirányú villamospályájának felújítását, mint négy évvel ezelőtt, -olvasható a NOL.hu-n.

Akkor még a Városi és Előváros Közlekedési Egyesület szóvivőjeként lapunknak úgy nyilatkozott, hogy ez valójában fejlesztésnek álcázott felújítás. A beruházás során csak két új megálló épül, de ennek leple alatt hozzák rendbe a sínpályát, vásárolnak új kocsikat, akadálymentesítik az átszállóhelyeket és kitataroznak egy járműtelepet. A projektet egyébként is jelentősen túlárazottnak, rengeteg szakmai dilettantizmussal terheltnek tartotta, amit aligha támogat majd Brüsszel.

43 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek