Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Amikor nem viccből futunk a villamos után

Polygala egy elég szomorú eseménynek volt a szem és fültanúja tegnap a 28-as villamoson. Addig meg is értem a sofőrt, hogy leszállította a bicikliseket, mert villamoson sem szállítható kerékpár, azt viszont nem értem, miért kell még szemétkedni. Örülök, hogy emberünknek semmi baja nem esett, mert valljuk be, lehetett volna rosszabb is, nem nehéz egy villamos alá keveredni, főleg ha emberünk nem épp beszámítható.
Kedves BKV Figyelő,

tegnapi BKV-s élményemről szeretnék írni neked. A 28-as villamos állapota (némely utasának is köszönhetően) nem egy szívvidító hely (gondolom, ennek is köszönhető a villamos vezetőjének fásultsága). Tegnap 3/4 5 tájban, a Teleki téri megállóban, a Kőbánya felé közlekedő vili második kocsijánál (4106) megjelent apa és fia, két kerékpárral (tudom és egyetértek abban, hogy bicikli a járművön nem számítható). Az apa (nem volt éppen százas, mint menet közben kiderült) feltette a biciklijét, s éppen 8 év körüli fiáét kezdte el feltenni, mikor a vezető beleszólt a mikrofonba: "kerékpárral nem lehet felszállni". "Ki szólt?"- nézett körül emberünk.

Ez megismétlődött még kétszer, eközben feltette a második kerékpárt is - s csak utána jött rá, hogy a sofőr szólt a vezetőfülkéből. Emberünk nagy nehezen megértette a szituációt, s levitte az villamosról az első kerékpárt. A villamoson fent maradt a másik bicikli. Emberünk az egyik kezével az ajtó felé nyúlt, a vezető pedig becsukta az ajtót. A biciklis ember ujjai bent maradtak az ajtószélek közt, s a vezető vagy 10 méteren keresztül a villamos melletti ügetésre kényszeríttette szerencsétlent.

Ekkor valahogy sikerült kihúznia a kezét, s a jármű továbbhaladt. Jeleztem volna a vészcsengővel, de az ölemben ülő kisgyerekkel elérhető két vészcsengőnek csak a hűlt helyét találtam a hátsó ajtó feletti panelon. Később a dolog oka fogyottá vált, lévén emberünk épségben megúszta a kalandot. A járművön egy megállót gazdája nélkül utazó kerékpárt két fiatalember emelte le a villamosról, majd elmebajosnak titulálva a vezetőt (ami nem szép dolog, de szerintem a körülmények ismeretében jogos) visszaszolgáltatták az időközben a másik biciklivel lóhalálában érkező gazdájának. Eddig a történet.

Minden tiszteletem a rendes villamosvezetőké, de a tegnapi, az kissé meredek volt. Ilyet én még nem láttam.

Üdvözlettel: Polygala
6 Tovább

Nem járnak a 4-es 6-os villamosok

Cikkünk megírásának időpontjában is zajlott a munka a Boráros téren. A Moszkva térre tartó pályán gond volt a sinnel, amit kicserélnek. A pótlóbuszok az utcában elhelyezet megállókban állnak meg. Indulás előtt a BKV ingyenesen hívható zöld számán tájékozódjanak [0680406688]. Nincs információnk róla, meddig tart még a munka. (képek és egy hosszabb cikk, HOLNAP)
2 Tovább

"Nincs önök között buszvezető? Szívesen beállnék én is a tömegbe két csaj közé."

Helló!

Én a 103-ason ismerek egyet, szinte mindig poénkodik, bár amikor olyan vonalon fordul elő, ahol nincs automata bemondás, ott jobban ki tud bontakozni :) Például:

-Az első megálló után következik...a második. A Bártfai utca.
-A várva várt Kosztolányi Dezső tér következik.
-A következő megálló az adriai tengerpart. Helyett a Dombóvári út.
-A következő megálló a Niagara vízesés. Helyett az Etele út.
-Sajnos az ajtók nem nyílnak... Amíg ki nem nyitom!
-Sajnos itt a vég... állomás.
-Az Adonisz utca következik. Adonisszal ugyan nem szolgálhatok, de itt vagyok helyette én.
-Egyes ajtó nem nyílik, kettes elromlott, hármas nem működik, a négyeset meg nem akarom kinyitni.
-Móricz Zsigmond körtér végállomás következik. Átszállási lehetőség a szélrózsa minden irányába.
-Fővárosi Művelődési háznál: Fővárosi Házművek

A 22-esen is találkoztam már több vicces kedvű vezetővel is.

-Moszkva tér végállomás. Köszönjük, hogy szabadidejük jelentős részét ránk áldozták.
-A Ságvári liget következik. Átszállási lehetőség a Babavasútra.

A 18-as villamoson is van egy vezető, aki mindig elmondja az átszállási lehetőségeket, ő is szokott néha poénkodni.

-Lágyan ringó kishajóként folytatjuk utunkat a Bartók Béla úton, egészen a Szent Gellért térig.

A legviccesebb eset viszont akkor volt, mikor 21gy-ről átállt egy vezető 61-es villamost pótolni. Tömve volt a busz, és végig poénkodott a vezető. Nincs önök között buszvezető? Szívesen beállnék én is a tömegbe két csaj közé.

17 Tovább

"Nyíl egyenesen robog felénk a Kálvin tér"

Műegyetemista koromban szinte minden nap a 47/49 villamossal jártam az Astoria - Szent Gellért tér közötti szakaszon. Reggelente többször sikerült egy olyan vilire szállnom, aminek elég mókás kedvű volt a vezetője :) Olyanokat mondott be, hogy "nyíl egyenesen robog felénk a Kálvin tér, meg a műegyetemisták készülődjenek a leszálláshoz; vagy a Fővám tér a következő úti célunk".

Egy biztos: hiába volt túlzsúfolt a villamos, az emberek rossz kedve egy pillanat alatt elillant. Mindenki nevetgélve, mosolyogva szállt le a villamosról. Ez a vezető mindig megvárta a villamoshoz rohanó embereket, nagyon kedves volt. Sajnos egy idő után nem találkoztam vele. Talán a BKV eltávolította volna a renitens viselkedése miatt? Remélem nem.

Tud valaki valamit erről a vicces fickóról? Biztos sok műegyetemista emlékszik rá.


birdlady

10 Tovább

Vár, vár, majd becsukja...

Remek kezdeményezés ez az oldal. Jómagam nagy reklamáló, beirogató vagyok, ha nem tetszik valami a BKV-n, azonnal a BKV honlap utasészrevételek feliratára kattintok és elmesélem nekik a bánatom...

Kedvencem az a fajta villamos, troli, busz stb vezető, aki hosszasan figyeli, hogy 500 méterről rohanok a járműve után, majd odaérésemkor előttem bevágja az ajtót és padlógáz! Így történt ez kb 3 hete is, amikor az Éles saroknál rohantunk a 3-as villamos után. Rohanásunk oka az volt, hogy pont akkor kezdett el szakadni az eső. Nem kicsit, nagyon. Vihar volt, villámlott, egy idő után jég is esett. igazi nagy felhőszakadás volt. Csak mi ketten a párommal rohantunk a vili után, az türelmesen várt a megállóban, pedig már senki nem szállt le-fel. Mikor odaértünk, becsukta az ajtókat, várt még egy picit, majd husss... Közben nyomkodtuk az ajtónyitó gombot (hannoveri vili), meg vertük a vili ajtaját, hogy nyissa már ki!!!

Tényleg ítéletidő volt. De jól otthagyott, mi meg a felhőszakadásban ott vártunk majdnem negyed órát a következőre. hazaérve megszabadultunk a vizes-sáros ruháktól, egyből rohantam is a géphez, hogy írjak a mélyen tisztelt BKV-nak. Másnap meg is jött a válasz, hogy A villamosvezetőt figyelmeztettük az utasorientált magatartás fontosságára." Mindig ezt írják. Ilyenkor tényleg szólnak, vagy ez valami sablon szöveg, amit elküldenek a hülye beirogató lúzereknek?Kezdem hülyén érezni magam, hogy a havi 7350 forintomért még engem szívatnak...

Üdvözlettel:B. Orsolya
40 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek