Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

BKV és az összehangolt menetrend

A 7-es vonalon hétvégén sűrűn tapasztalom, hogy a 173-as és a 7-es busz egyszerre állnak be a megállókba, majd 10-15 percig nem jön semmi . Ilyenkor az első busz általában tele van, a második meg szinte üres. Ennek több oka is lehet. Többek között a lassabb utascsere, a folyamatos műszaki hiba (kevesebb busz) a lassú vezetés, és a folyamatos dugó. Olvasónk tapasztalatai is hasonlóak:

Tisztelt BKV-figyelő!

Az alábbi eset mindennapos a BAH csomópontnál. A történet tegnap (V.4) játszódott, 16 és 17 óra között.

A BAH csomóponti buszmegállóhoz érkezve szomorúan hallottam egy utas szájából hogy lekéstem két 8-as buszt. Ez persze ennél a járatnál gyakori, hogy párosával jönnek a buszok. Na, nem baj - gondoltam- a menetrend szerint 5-6 percenként közlekedik ilyenkor a busz.

43 Tovább

„Fogsz te még utolsóként felszállni”

A címben lévő idézett szöveg egy buszvezető száját hagyta el. Olvasónk értelmetlenül áll a kijelentés előtt, mert nem tudja, mire vonatkozhat. Otthagyja majd a megállóban? Odacsukja az ajtóval? A buszvezető azért lett ideges, mert az utasok szóvá tették, hogy a 112-es busz csatlakozása rendszerint 10 másodperccel előbb áll ki a megállóból, nem várják meg az átszálló utasokat, pedig ez csak néhány másodperc lenne. A buszvezető azt is mondta, hogy az utasoknak semmi sem jó, inkább gyalogoljanak. Részletek a levélben:

Tisztelt BKV figyelő!

Ma (04 27.) délután negyed 6 körül útnak indultam a 112-es busszal a belváros felé, autómat otthon hagyva hogy a közösségi közlekedést részesítsem előnyben. Mindenekelőtt szeretném megjegyezni, hogy ezen a vonalon számos kedves és udvarias sofőr is dolgozik, akik reggel köszönnek a felszálló utasnak, megvárnak ha látják hogy a megálló felé megyek. Sajnos ma nem egy ilyen kollégával futottam össze.

Történt ugyanis, hogy a Thomán István utcából lefelé haladva a busz a Szendrő utcai végállomásnál szokás szerint 10 másodperccel lekéste az őt váltó 112-est. Akik nem ismerik a vonalat azoknak elmondom, hogy ez a vonal gyakorlatilag három részre oszlik, és a belvárosba menet elvileg a Szendrő utcánál át kell szállni az eggyel előttünk álló buszra. Sajnos többször előfordult már - és ez ügyben mindezidáig intézkedés nem történt -, hogy az elöl álló busz az utascserét nem várta meg, elindult gyakorlatilag 5-10 másodpercet nyerve ezzel. Ma 17:15 körül is ez történt. Az előttünk lévő busz a szemünk láttára hagyott ott minket... Nem hiszem, hogy felborítaná a menetrendet ha ezt korrigálná a cég.

68 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek