Olvasónk augusztus 24-én, a 130-as buszon utazott. A Szentmihályi úton haladtak, amikor egy hatalmas csattanásra lettek figyelmesek. Mint később kiderült, nem a busz esett szét, csupán a hátsó ablaka pókhálósodott és tört be. Először azt hitték, hogy egy kő pattant fel, és az ütötte ki az ablakot, de az egyik utas azt állította, hogy belőtték a busz ablakát. Aki esetleg többet tud az esetről, az írjon kommentet, vagy beszámolót a bkvfigyelo@gmail.com címre!

Kedves BKV-figyelő!

Egy nagyon kellemetlen, sőt, ijesztő élmény miatt írok neked, és a blog olvasóinak. Bár már majd' egy hete történt, azóta sem hallottam róla semmit a médiában, így gondoltam, közreadom.

Történt, hogy 2011. augusztus 24-én a 130-as busz József utcai megállójában szálltam fel Újpalota irányában az onnan 20:55-kor induló buszra (ami mellesleg '49-kor jött, de ez most mindegy), aminek a pályaszáma 01-73 volt. (IK 260) A Szentmihályi úton haladtunk éppen kb. 21:00-kor - ahol az én haladási irányomtól jobbra egy kiserdő terül el, ahol többen is laknak különböző összetákolt kunyhókban, amikor a busz jobb hátulja felől hangos csattanást hallottam. Azt hittem, megint eltört valami a buszban, és a sofőr is ezt hihette, mert nem állt meg, de nem is szólt hátra. Aztán mikor odanéztem, láttam, hogy a hátsó ajtó előtti ablak eltolható részei alatti üveg teljes terjedelmében pókhálósra van repedve. Gondoltam, valami kavics verődhetett fel, amíg az ablakkal átellenben álló férfi nem kezdett óbégatni, hogy belőttek a buszba!