Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szájbarúgással kezelte volna a problémát az ellenőr

A 19-es villamoson egy srácot azért akartak megbüntetni az ellenőrök, mert bérletére a diákigazolványának száma nem volt ráírva. Ahelyett, hogy tollat adtak volna neki, hogy pótolja a hiányosságot, szájbarúgással fenyegették, illetve barátnőjét is meg akarták büntetni, akinek egyébként minden rendben volt a jegyével. A levél végén szavazz!

Kedves BKV-figyelő!

Nemrég, mialatt utaztam a 19-es villamoson a Batthyány tér felé, a Clark Ádám téren felszállt egy köpcös, nyakában messziről látszó, vastag fuxot viselő figura. Valahogy megéreztem, hogy ellenőr lesz, elvégre évek óta jegy nélkül járok - illetve gyűjtőjegyet hordok magamnál és ha a helyzet rákényszerít, lyukasztok - néhány másodperc múlva villantotta is fel a karszalagot. Picit becsináltam, mert nem lyukasztottam jegyet, így mikor elkezdtek közeledni felém, felálltam és indultam az ajtó felé, hogy leszállok. Hamar kiderült azonban, hogy nem kellett volna ilyen forrón ennem a kását, mert már megtalálták maguknak a napi betevőt.

234 Tovább

BKV plusz

A BKV sajnálja, hogy nem lehet minden villamosában légkondi, ezért a nyitható ablakok mellett menet közben az ajtót is nyitva hagyják, hogy nagyobb felületen jusson hűs levegő az utastérbe.

 

Ha nem indul el a videó, kattints ide!

 

Egy olvasónk linkelte be a fentii videót a nyitott ajtós posztba még kedd délután. A YouTubeon nem csak a videót néztem meg, hanem a kommenteket is elolvastam, ahol a szerzőt piszkálják azért, amiért nem jelezte a hibát a villamosvezetőnek. Szerintem jól tette, hogy nem szólt. Kedden többen leugattak minket a nyitott ajtós és füstölő buszos postban, hogy ha nem tetszik valami, le lehet szállni. Ez a XXI. századi pesti felfogás…

78 Tovább

Ismét adtunk egy pofont a sz@rnak

A BKV a biztonsági őreit a felszínre hozta, és a villamos ajtajaiba állította őket. Ez szép és jó, csak a reggeli csúcsban öt ajtóra három őr jut amiből kettő az első ajtónál áll, így aki bliccelni akar, felszáll egy olyan ajtónál, ahol nincs ellenőrzés.
Tisztelt BKV-figyelő!
 
Ma reggeli (08.09.24) tapasztalatomat szeretném megosztani veled, és az olvasókkal, melyeket az Etele téri 19-es villamosmegállóban szereztem. A BKV úgy gondolta, hogy a metró területén már megismert biztonsági őröket, most felhozza egy kicsit szellőzni a felszínre és a villamos mellé beállítja őket. A 49-es megállójában három biztonsági ácsorgott a reggeli csúcsban, és kérték a „jegyeketbérleteket”. Igen! Három őr és öt ajtó. Kettő őr állt az első ajtónál, és az ötödiknél nél is egy.
 
Akinek volt bérlete az felmutatta az őröknek, akinek se jegye, se bérlete nem volt, az átment a második vagy a harmadik ajtóhoz, és ott szállt fel. Az őröket nem érdekelte, nem szóltak nekik.
 
Ha minden ajtónál őr állna, akkor se érne semmit az ellenőrzés. A bliccelő utas megvárja a villamospótló buszt, amivel meg egy megállót, majd átszáll a villamosra. Ismét közpénzből adtunk egy pofont a szarnak…
 
Jól mondta a VEKE, hogy ezzel a lépéssel csak a fizető utasokat szívatják meg ismét, mert aki bliccelni akar, az elsétál az első megállóig, vagy a második ajtóig. A biztonsági őrök egyébként a metró területén sem foglalkoznak a bérlettel, egyik kollégám 2007-es Decemberi bérlettel jár, ami színben, és kinézetében is más, mint a mostani.
 
Vajon ennyi feleslegesen fizetett ember fizetéséből hány járművet lehetne kitakarítani?
 
Üdvözlettel: K. Dénes
84 Tovább

A nap parkolása

A kép még friss, ma 15:30 magasságában lőttem az Etele téren a 19-es villamos megállójában. A Suzukis úgy gondolta, hogy Ő bárhova leparkolhat. még a villamosmegállóba is.



60 Tovább

Mattrészegen hangoskodnak

A buszvezető a munka után azt csinál, amit akar. Annamarit mégis zavarja, hogy a műszak után a buszvezetők hazafele részegen hangoskodnak a buszon. Szvsz addig nincs probléma, amíg nem vezetés közben isznak:)
Kedves BKV Figyelő!

Az elmúlt időszakban feltűnt nekem egy dolog a BKV sofőrökkel kapcsolatban, ezt szeretném megosztani Veled.

Gyakran utazom a 19-es buszon, mindig késő esténként, a Nagykőrösi úti felüljárónál szállok fel. Ez a megálló ugye a következő a Dél-pesti buszgarázs után. Ezért ezen a buszon, főleg ebben az időpontban nagyon sok sofőr utazik, aki már leadta a műszakot, és hazafelé tart éppen. Eddig szinte kivétel nélkül azt tapasztaltam, hogy amikor felszállok, a buszon ülő sofőrök többsége már teljesen részeg. Kezükben piás üveg, hangoskodnak, kiabálnak, mintha csak ők lennének a buszon. Olyan is előfordult, hogy a következő - Tesco - megállónál bekiabálnak az idős, vagy sok szatyorral felszállni kívánó hölgyeknek, hogy ne az első ajtón próbálkozzanak stb. Szóval minősíthetetlen a stílusuk. De hát munkaidő után azt csinálnak, amit akarnak. Mégis, hogy lehet, hogy már a garázst elhagyva totál részegek? A garázsban rúgnának be? El sem tudom képzelni, hogy ott kocsma működjön.

Van egy BKV sofőr ismerősöm, akiről tudom, hogy munkán kívül nagyon keményen piál. A párom szokta mondani, hogy szerinte ennyi pia képtelenség, hogy másnapra teljesen kiürüljön a szervezetből, mire dolgozni megy. Volt, hogy egyik este ez a sofőr ismerősöm is a 19-es buszon volt, csak nem láttuk meg egymást, hanem már csak a Dél-pesti kórháznál (azaz pár megállóval később) futottunk össze. Addigra olyan részeg volt, hogy össze-vissza beszélt.

Szóval, ezek az emberek hol lesznek a munka végeztével ilyen gyorsan piásak? És vajon mire újra buszra ülnek, már minden ital kiürült a szervezetükből? Vagy csak én vagyok túl aggályos? Vagy?

Üdv.: Annamari
75 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek