Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Miért nem tájékoztatja utasait a BKV?

Tegnap délután kétszer szakadt le a felsővezeték a 47-es és a 49-es villamos közös pesti szakaszán. A BKV még az új villamosmegállókba nem szerelte fel a hangos utastájékoztató rendszert, ezért az utasok nem tudták, miért nem járnak a villamosok, valamint azt sem, hogy a pótlóbuszokra melyik megállóban lehet felszállni. Olvasónk nem érti, hogy a BKV miért színészhangokra költi a pénzt, miért nem arra ami fontos, például a korrekt tájékoztatásra:

Kedves BKV-figyelő!

Ma (2009.10.26) 3 órakor egy egyetemre késve jött be egy srác, és elmesélte a tanárnak, hogy a 47-49-es felsővezetékét egy óvatlan daru elszakította. Mivel tudtam, hogy én valamivel 5 előtt végzek, gondoltam addigra megoldódik a probléma.

Kiérve a Fővám téri állomásra iszonyat tömeg fogadott, és lincshangulat. Senki se tud semmit, nem jön semmilyen pótló, tele a peron emberekkel, és iszonyat dugó áll a Gellért hegytől a Kálvinig. Mivel nagy csomagjaim voltak, jobbnak láttam felhívni a BKV infót, hogy mi a helyzet, gyalogoljak-e el a Kálvinra, onnan a metróval a 7-es buszhoz, hogy Kelenföldre kiérjek. Az információs hölgy 5perc várakozás után közölte, 40-kor indult el a villamospótló a Deákról, mert a 3 órási felsővezeték szakadás helyreállítódott már, de utána most 20 perce ismét leszakadt, 10 perce indult el a pótló (ekkor ugye '50 volt) mindjárt itt kell lennie, várjuk türelemmel.

59 Tovább

Otthon hagyta a bérletét, lekurvázta az ellenőr

Olvasónk otthon felejtette a bérletét, és ellenőrrel találkozott a 47-es villamoson. Nem akart 3 ezer forintot fizetni csak azért, mert éppen nem volt nála bérlet (régen ugye 700 forint volt a bérletbemutatás) ezért leszállt a villamosról. Ez nem tetszett az ellenőrnek. (A levél végén találsz egy szavazást!)

Kedves BKV-figyelő!

Az eset ma reggel történt, 9.55kor a Deák Ferenc téri 47-es villamoson (érkező járat) és annak megállójában. Mindig lelkiismeretesen veszek bérletet, ma véletlenül otthon hagytam a pénztárcám, nagyon siettem. Ellenőr "hölgy" jön, kéri, kiderült, hogy sajnos nincs nálam semmi.

208 Tovább

Piroshullámban vánszorog a 47-es villamos

76 Tovább

Utasok orra előtt csukta be az ajtót

Ma 11:20 körül volt szerencsém utazni a képen látható 47-es villamossal. A villamost egy fiatalabb férfi vezette, én a Galvani utca és a Bocskai út között utaztam vele. Már az utazás elején feltűnt, hogy a vezető nem igen hagy időt az utasoknak a le és felszállásra, de három megállóban is megszívatta az utasokat.

A futó utasokkal babrált ki. Direkt megvárta, hogy a távolabbról érkezők odaérjenek a villamoshoz, majd amikor az „ügyfél” 2-3 méterre volt az ajtótól megszólaltatta az indulásjelzőt, és zárta is az ajtókat. Az utazni szándékozók anyázással és mutogatással jelezték a villamosvezetőnek a nemtetszésüket. Vissza persze sosem nyitott ajtót, mert a játék lényege az utas megszívatása volt. A BKV belső szabályzata kimondja*, hogy minden embert meg kell várni, akin az utazás szándéka látszik.

A vezető egyébként feleslegesen sietett, mert a Bocskai úti lámpánál több perces várakozásra kényszerült, mert az előtte haladó 18-as villamost utolérte. Egy utas meg is jegyezte, hogy „Ezért megérte sietni”.


*BKV: A forgalmi utasításunk kimondja, hogy a járművezető köteles a megállóhelyen minden olyan utast megvárni, akinél az utazási szándék észlelhető.

121 Tovább

Zsebes dolgozik a villamosokon

Tegnap délután olvasónk egy zsebessel futott össze a 47-es villamoson. Az alacsony termetű, kb. 90 kilós férfi éppen egy idős nő pénztárcáját nyúlta le, amikor az észrevette és kiabálni kezdett vele. Sajnos az utasok közül senki nem volt elég éber, így a tolvaj elmenekült, de szerencsére a hölgy pénztárcáját nem vitte magával:

Tisztelt BKV Figyelő!

Ma délután a 47 es villamoson közlekedtem, épp a nagy tömegben álltam mikor a Fehérvári úti megállóban (a csarnoknál) kicsit arrébb álltam, mert fél szememmel láttam, hogy egy néni elakar menni mögöttem. Egyszer csak a néni után egy nagyobb lökést éreztem. Ez tipikus olyan lökés volt ahogy a parasztok szokták meglökni az embert, hogy elférjenek. Utána néztem, hogy ki volt az, mire természetesen egy nagydarab embert láttam, ránéztem a kezére, roma származású volt. Több gagyi tetkó is borította az ujjait és a kézfejét. Gondoltam magamban, na, tipikus börtöntöltelék cigány, biztos a néni unokája vagy fia és segít neki a bevásárlásba. Visszapillantottam magamelé és abban a pillanatban esett le, hogy elég naivan gondolkodtam. A néni abban a pillanatban elkezdett hangosan kérdezni, hogy " Mit turkálsz a szatyromban ?! ". Természetesen erre az egész villamos felfigyelt. Egy darabig eltartott a zsebesnek mire felfogta, hogy ebből a helyzetből menekülnie kell. Gyorsan le is szállt. Szerencsére a néninek megmaradt a pénztárcája. Az akciója nem sikerült. Utána néztem a megállóban. KB 155-160 cm magas 80-90 kiló körüli roma származású, kézfején több tetoválással rendelkező, elég bugyuta arcú férfi, fekete susogós nadrágban, karján ugyanilyen kabát (zsebes technika), sapkában. Ajánlom mindenkinek, hogy kerülje el a 47,18,41 es villamos Fehérvári úti megállójánál ezt a férfit.

Gondoltam, hogy jelentem az esetet a rendőrségen, de szerintem egy végbe nem ment esettel nem foglalkoznának. Gondoltam megírom.

Üdvözlettel.: Egyik olvasó

79 Tovább
«
12

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek