Sosem irigyeltem munkájuk miatt a BKV-s járművezetőket. Rengeteg utas (sok hülye), nagy forgalom, pofátlan biciklisek, és autósok nehezítik a munkáját. Persze ez ezzel jár, hisz minden nagyvárosban vannak hülyék, aki régóta vezet Pesten, az már fel sem figyel ezekre. Olvasónk a 4-6-os villamospótlón találkozott egy agyvérzés határán lévő buszvezetővel, aki dudált, anyázott, fékezgetett:

Tisztelt Ügyfélszolgálat!

Mai esetem nem mondható egyedinek, viszont annyira felháborított, hogy megosztom Önökkel is, hogy a jövőben el tudják kerülni a hasonló eseteket:

4-6-os villamospótlóval mentem a mai napon (2009. augusztus 18.) és a Nyugati pályaudvarnál szálltam fel a Margit híd irányába tartó buszra. Már a távolból láttam, hogy a busz vezetője iszonyatosan feldúlt, a megállóba érkezés előtt, már hangosan szidalmazta azt az áruszállítót, aki járművével úgy állt meg, hogy a busznak emiatt 5 másodpercre meg kellett állnia. Ezt követően sérelmezte azt is, hogy mért nem másképpen áll meg a furgon, miközben az a forgalmat nem akadályozta, a megálló megközelítése tökéletes volt.

Mikor a felszállásra vártam a megállóban, akkor arra lettem figyelmes, hogy egy kisgyerekes anyuka hangosan mondja a gyerekének, hogy a vezető bácsi mennyire feldúlt, ideges, és - azt én teszem hozzá, hogy már-már az agyvérzés határán állt. A hölgy egy nagyon ügyes mozdulattal, a telefonjával fényképezve meg is örökítette a vezetőt és a busz rendszámát.