Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A fűtéssel spórol az alvállalkozó

Aki a kevés fizetése mellé valami kis kiegészítést szeretne szerezni az a BKV alvállalkozójánál ott spórol, ahol csak tud. Nyáron a klímával, télen a fűtéssel takarékoskodnak, így a megspórolt gázolaj után pótlékot kapnak fizetéskor.

Tisztelt BKV Figyelő!

Dél-Budán lakom, ahol a BKV több buszjáratát (114, 141, 213, 214) kiadta a VT-Transmannak alvállalkozásba. Ezzel önmagában még semmi probléma sincs.

Azzal viszont igen, hogy a VT-sek csak hírből ismerik a menetrendet. Ez azért van mert kevés az alapfizetésük és emellé a megspórolt gázolaj után jár nekik "gázolajpénz". A spórolásra több módszerük van.

A legegyszerűbb, hogy buszt nem fűtik télen, nyáron nem, vagy csak alig használják a légkondicionálót, hogy kevesebbet fogyasszon. Másik bevett szokásuk, hogy a külső megállókban ahol nincs felszálló és csak 1-2 leszálló van "elfelejtenek" megállni, amit ha az ember számon kér rajtuk különböző kifogásokat találnak ki. Viszont ami a leg dühítőbb és legszembetűnőbb a menetrendek semmibe vétele. A belső végállomásokról a járatok még pontosan indulnak, ám a külső végállomásra már 5-6 perc késéssel ér be, visszafelé pedig előbb indulnak, hogy a belső végállomásra pontosan érkezzenek meg.

Már nem egyszer jártam úgy utastársaimmal együtt, hogy a megadott időpontban a külső végállomástól alig 4 percre lévő megállóban már rég ott sem volt a busz. Mindennapos a mérgelődés a környék buszmegállóiban. Ha a vonalakat ellenőrzik akkor 2 napig minden járat úgy megy ahogy kell, majd az ellenőrzések végeztével minden visszatér a "normális" kerékvágásba,

Üdvözlettel: Vakond97

72 Tovább

Összefirkálják a bekamerázott buszokat is

Az alvállalkozó Volvo buszaiba ajtó figyelő kamerák lettek beszerelve, még a gyárban. A kamerák elhelyezése olyan jól sikerült, hogy az utastér egy része is látható volt benne. Látható volt addig, amíg az LCD kijelzők el nem tűntek a buszokból. Ha nincs kijelző, a kamera se ér semmit. De vajon hol vannak a kijelzők? Elromlottak? Hazahordták őket? Az alábbiakban olvasónk leveléből olvashattok részletet.

Szia BKV-figyelő!

Alábbiakban szeretném nektek bemutatni mennyit, inkább mennyire semmit nem ér a kamera a Localo Volvokon. Számomra felfoghatatlan az ha elvileg van camera milliókért a buszokon miért nincs eredménye? NográdVolános/BKV-s buszokon is van és mégsincsenek firkálva. De a Transzmanos Localok szinte mindegyike már sajnos lassan újfent a firkálás áldozatává vált. Ami a legfurább hogy a 2-es ajtó ablakai is már összevannak firkálva. Amire szerintem kamera nélkül is lehet figyelni. De a legszebb ott is van kamera.

Ha nem indul el a videó kattints ide!

82 Tovább

Porcelán nagyker árulja a bérleteket?

Kedves BKV-figyelő!

Egy érdekes dolog vettem észre a portálon már bemutatott bodegákkal kapcsolatban. Kezembe került a múlt havi BKV bérletem nyugtája, amin a következő látható (lásd a csatolmányt). Ezt a Csepeli HÉV Boráros téri megállójában lévő bodegában kaptam.

Ami talán érdekes lehet, az nyugtát kiállító cég cégkivonata (lásd alább), legfőképp az elsődleges tevékenysége. Ezek után kíváncsi lennék kinek a valakije van a cég mögött, illetve csak erősen zárójelben porcelán és üvegáru vásárlására is lehetőség lesz-e a későbbiekben.

További sikeres működést kívánok.

Üdvözlettel: András bérletszámom: 162530



A Cg.01-09-562730 cégjegyzékszámú FREAR Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (1095 Budapest, Soroksári út 48. 3. em. 323.) cég 2008. július 12. napján hatályos adatai a következők:

 

2. A cég elnevezése
2/1. FREAR Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Hatályos: 1996/10/01 ...

5. A cég székhelye
5/2. 1095 Budapest, Soroksári út 48. 3. em. 323.
Hatályos: 1998/01/20 ...

902. A cég tevékenysége
9/52. 5144 '03     Porcelán-, üvegáru-, tapéta-, tisztítószer-nagykereskedelem
Főtevékenység.
Hatályos: 2005/04/21 ...

11.     A cég jegyzett tőkéje
11/2.   

Megnevezés Összeg Pénznem
Pénzbeli hozzájárulás 3000000 Ft
Nem pénzbeli hozzájárulás 0 Ft
Összesen 3000000 Ft

azaz hárommillió Ft.
Hatályos: 2000/07/28 ...

   
21. A cég adószáma
21/2. Adószám: 12184110-2-43.
Hatályos: 2000/07/28 ...

24 Tovább

Rossz vétel volt a Localo?

A BKV két alvállalkozója VT-TRANSMAN és a Nógrád Volán is rendelkezik, az Alfabusz által gyártott Localo típusú autóbusszal. A buszok bemutatásakor többen is kifogásolták, hogy a helykihasználtság nem megfelelő, a busz hátuljában utazni extrém sportnak minősül. Minden nap utazom ilyen busszal, ezért szeretném 1-2 hibára felhívni a figyelmet.



-A múlt héten a Lépcsős utca megállóból kihajtó busznak a hátsó ajtaja félig nyitva maradt. Ezt a buszvezető később észlelte, majd próbálta saját kezűleg megjavítani.

-Több buszon a hátsó „kakasülőnél” a tájékoztató tábla csavarjai elviselhetetlenül nyikorognak, tegnap két utas is fogta a fülét, mert a szűk hely miatt már nem tudott előre menni.

-A szellőzőnyílások egy részénél már kiestek a csavarok, ezek az elemek lógnak, vagy már le is estek. A díszítő elemek több helyen is elrepedtek, a ragasztó sem fogja már őket olyan erősen.

-A 14-es vonalon alig egy éve közlekednek ilyen buszok, de a leszállásjelzők már most megadták magukat, kívül és belül is. Többször volt már, hogy a középső ajtóhoz kellett futnom, mert a hátsó ajtónyitó nem működött, nem tudtam felszállni.
 
-A legújabb hibajelenség, melyet a napokban láttam először: A busz ajtó a záródást követően minden megállóban visszanyílik (videó).

Ti milyen hibákat fedeztetek fel a Localokon?
77 Tovább

Félmunkát végez az alvállalkozó

Tisztelt BKVfigyelő!

Nov. 19-én volt egy blog arról, hogy nem működnek az automaták. A Deák térnél találtam az alábbi automatát nov. 21-én, ami működött ugyan, de a BKV nem szerette volna, hogy bárki is használja.

Üdvözlettel, Daneelo

Nagyításhoz klikk a képekre!
19 Tovább
123
»

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek