Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Politikai csatározások és rablógazdálkodás miatt végelgyengülésben szenved a BKV

Nyílt levéllel fordultak a BKV-nál működő nagy szakszervezetek és szövetségek Bajnai Gordonhoz. Levelük célja a figyelemfelkeltés és a közvélemény tájékoztatása, illetve az, hogy minden érintett ismerje fel és vegye magára a felelősséget a kialakult helyzetért és annak megoldása érdekében. A levél egyébként felfogható egy kétségbeesett kiáltásként is - azt még nem tudjuk, hogy ez a kiáltás segélykiáltás vagy esetleg dühös csatakiáltás, ezt az elkövetkezendő hetek, hónapok eseményei döntik majd el. Íme a levél:

Magyar Köztársaság kormánya
Bajnai Gordon Miniszterelnök Úr!


Tisztelt Miniszterelnök Úr!

A Budapesti Közlekedési Zrt. (BKV) napi 3,5 millió utasának érdekében 12.000 dolgozó, és azok családtagjainak nevében szólunk Önhöz!

Másfél évvel ezelőtt hiába léptünk a nyilvánosság elé! Akkor sztrájk lett a folytatás, amely után megállapodtunk a társaság jövőképének kialakítási üteméről, és a garanciákról ennek végrehajtása érdekében.

A BKV Zrt. jelenlegi helyzete tarthatatlan, a vállalat finanszírozásának megoldatlansága, az elmúlt évek rablógazdálkodása, a múlt és a jelen politikai csatározásai vezettek oda, hogy jelenleg végelgyengülésben szenved és most már megkérdőjelezhető a biztonságos utasszállítás is.

42 Tovább

Hány milliárd kéne a BKV-ra?

Harmincmilliárd forintot vár a főváros a BKV működtetéséhez jövőre; a tárgyalások Demszky Gábor (SZDSZ) főpolgármester és Bajnai Gordon miniszterelnök között szerdán kezdődnek.

A Fővárosi Közgyűlés MDF-frakciójának vezetőjét, Hock Zoltánt azt követően kereste meg az MTI, hogy kedden Demszky Gábor magához hívta az öt közgyűlési frakció vezetőjét, hogy tájékoztassa őket arról, mi a városvezetés álláspontja a szerdai tárgyaláson.

A főpolgármester azért adott a képviselőcsoport vezetőinek tájékoztatást, mert mióta az MSZP felmondta a fővárosi koalíciót, az SZDSZ kisebbségből irányítja Budapestet, és ezért megegyezésre törekszik valamennyi fővárosi politikai erővel.

26 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek