Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ismét kettétört egy BKV busz

Kettétört egy csuklós BKV busz alváza még a hétvégén, ezért hétfőn éjszaka az összes IK-435-ös típusú buszon elvégzik a rendkívüli repedésvizsgálatot.

A hétvégén még a forgalomba állás előtt tört el az alváza az egyik járműnek a cinkotai buszgarázsban. Ezután a buszt nem engedték a forgalomba. A közlekedési vállalat szerint tavasszal az összes buszon végeztek repedésvizsgálatot és azóta is figyelik az alvázakat. A BKV-nak összesen 171 olyan busza van, mint amelynek az alváza hétvégén eltört, hétfőn éjjel ezeknek kezdik a vizsgálatát - áll a társaság közleményében.

(FH - Hírszerző)

80 Tovább

A buszvezető kezében maradt a vezetőfülke ajtaja

Olvasónk tegnap a 22-es busszal próbált meg utazni, amire a Táncsics Mihály utcai megállóban szállt fel. Csak az volt a probléma, hogy a busz nem ment sehova, mert amikor a vezető beszállt, kiesett a fülkének az ajtaja. Öröm az ürömben, hogy nem menet közben esett ki, így senkinek nem esett baja. A buszvezető elmondása szerint ez nem egyedi eset. Minden nap lerobban legalább 2-3 busz (csak ezen a vonalon), van amelyik annyira, hogy csak vontatóval lehet elvinni. Részletek az utas levelében:

Tisztelt BKV Figyelő!

Ma ( 2009. 06. 24) Budakeszi, Táncsics M. utca megállóból (ha valakinek nem lenne egyértelmű, ez a végállomás) szerettem volna hazamenni a 22-es busszal (rendszám ha jól tévedek BPO-726). A busz beállt, én felszálltam, leültem hátra, majd arra eszméltem, hogy a busz elejében pontosan velem szemben a megilletődött, de láthatóan kínos röhögőgörccsel küzdő buszvezető ott áll kezében a vezetőfülke ajtajával. Ami tudniillik kiszakadt a helyéről.

48 Tovább

Nem foglalkozott a buszvezető a sérült utassal (Frissítve)

Olvasónk a minap a BKV egyik alvállalkozójának járművén, az 5-ös buszon elesett és karját az éppen kinyíló ajtó összezúzta. Az utas szólt a buszvezetőnek, hogy csukja be az ajtót, mert ott a keze, aki letegezte, és kioktató stílusban azt válaszolta neki, hogy "nem fogom becsukni, mostmár megvárod amíg elindul újra a busz". Teljes történet, időpont, rendszám alant:

Kedves BKV-figyelő!

2009.06.19-én pénteken 10 óra 37 perckor az 5-ös busz (rendszám: KTK-394) Blaha Lujza téri megállójánál szörnyű atrocitás ért. A zsúfolásig tömött buszon amelyen a vezető fülke melletti ajtónál utaztam (helyhiány miatt máshova nem tudtam állni, megmozdulni sem lehetett a rengeteg embertől) 6 másik utastársammal a leszálláshoz készülődés közepette lévő lökdösődésnél az egyik idős úr véletlenül meglökött mire én a baloldali ajtó mellé zuhantam és az ajtó abban a pillanatban kinyílt a bal karomat összezúzva, beszorítva az ajtó és a busz fala közé. Fájdalmamban azonnal a fél méterre ülő vezetőfülkében levő buszvezetőnek kiáltottam: "Jajj, Kérem azonnal csukja be az ajtót a karom beszorult és nagyon fáj!" Buszvezető: "Nem érdekel, nem fogom becsukni, mostmár megvárod amíg elindul újra a busz, amúgy is minek állt oda, az nem kapaszkodó!". én: " De uram, ugye nem gondolja h direkt álltam oda, a tömött buszon csak itt volt hely, és az imént egy úr meglökött így kerültem pont az ajtó mellé mire az kinyílt." Buszvezető: "Jó nem érdekel, vársz!" (letegez felháborító stílusban).

130 Tovább

Majdnem kisiklasztották a metrót

Tegnap és ma is, eddig ismeretlenek különféle vastárgyakat dobáltak a 3-as metró felszíni pályájára, ami miatt a közlekedés hosszabb ideig állt, és két vonat is megsérült. Egy olvasónk a következőt írta:

Az Észak-Déli metróvonalon (3-as) június 19-én pénteken ismeretlenek egy vasrácsot dobtak a felszíni pályára, a bal vágányra. A rács szétvágta a fékvezeték flexijét. A forgalom hosszabb ideig állt. Ma, június 20-án ugyan ezen a vonalon szintén állt a forgalom egy újabb rács miatt. Egy vonat megsérült, ki kellett állítani.

A BKV-figyelő az esettel kapcsolatban megkereste a BKV-t is, akik eddig semmilyen tájékoztatást nem adtak. Egy metróvezető viszont annyit elmondott, hogy csak a szerencsének köszönhető, hogy nem történt nagyobb baj, hogy a metró nem siklott ki.

49 Tovább

Biciklist gázolt egy BKV-busz villamossínen

Elütött egy villamossíneken közlekedő biciklist egy BKV-busz szerda délelőtt, a baleset miatt egy órán át áll a villamosforgalom a 47-49-es villamos vonalán az érintett szakaszon - tájékoztatott a BKV fődiszpécsere. A biciklist kórházban ápolják.

A baleset a Vámház körúton történt. A 15-ös busz egy villamosvágányokon közlekedő biciklist ütött el. A baleset miatt csaknem egy órán át állt a forgalom a 47-49-es villamos vonalán. A Szent Gellért tér és a Deák Ferenc tér között addig pótlóbuszok szállították az utasokat - mondta a fődiszpécser. A mentőszolgálat sajtóügyletese azt mondta: az elgázolt fiatalember a kezén és a lábán sérült meg, a mentők kórházba szállították.

MTI/Index

135 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek