Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Reakció: Társadalmi összefogást kér a BKV

Megérkezett a BKV reakciója a tegnap délelőtti bejegyzésemre. A BKV válaszából kiderül, hogy a rongálók évente 15 új busznyi kárt okoznak a cégnek, és arra is választ adnak, miként lépnek fel a bliccelők és a vandálok ellen. A cég szerint összefogásra van szükszég:

Tisztelt Gál Mihály!

Köszönjük a bejelentést! A Miért tűri a bliccelést és a rongálást a BKV? című bejegyzésében felvetett problémák nem ismeretlenek Társaságunk előtt. Célunk természetesen a bliccelés és a járműrongálás visszaszorítása; ebben azonban társadalmi összefogásra van szükség. A vandalizmus, a rongálások évente 1 milliárd forintnál is több kárt okoznak a BKV Zrt.-nek. A rongálók palettája színes: a karcolásokon, ülésfeltépésen túl arra is akadt több példa, hogy egy villamos ablak-, ajtóüvegeit rúgták ki, kapcsolószekrényeit rongálták meg. Az általuk okozott kárból Társaságunk évente 15 új buszt is vehetne. A BKV a lakossággal és a rendőrséggel szoros együttműködésben határozottan próbál fellépni a Társaságot megkárosító személyek ellen; az elmúlt időszakban több eredménye is volt a felhívásoknak és az összefogásnak, például a kábel- és színesfémlopások megelőzésében, illetve a rongálók tettenérésében. Szintén a rongálások, a kábellopások megelőzése céljából a BKV üzemidőn kívül változó menetrendű kémvillamosokat is közlekedtet. Emellett - lehetőségeinkhez mérten - a biztonsági őrök számát is növeljük, illetve sűrítjük jelenlétüket a BKV teljes vonalhálózatán. Mindemellett egyes villamosok kísérleti jelleggel karcolást gátló ablaküveget kaptak, amelyeken ráadásul a festék, graffiti sem marad meg, illetve könnyebben letisztítható róluk a szennyeződés.

49 Tovább

Segített csalni az ellenőr

Nem tudom eldönteni, hogy a lenti történettel kapcsolatosan szomorkodjak-e, vagy örüljek. A BKV egyik ellenőre megbüntetett egy fiatal fiút, majd tanácsokat adott neki, hogy ebből a büntetésből miként faraghat le. Helyesen járt el az ellenőr? Az üzenet elolvasása után szavazzatok!

Helló!

Egy kis rövid történet:

Pár hete trolin utazva elég érdekes párbeszédnek voltam szem- és fültanúja. Egy középkorú hölgy felhúzva a BKV-s szalagot a karjára, sorban elkezdte kérni az utasokat, hogy mutassák érvényes jegyüket, bérletüket. Mikor a mögöttünk ülő kb. 11-12 éves kisebbségi fiúhoz ért, fülünk hallatán zajlott le, ahogy a hölgy a jegyet nem is ismerő fiúnak tippeket adott, hogyan úszhatná meg minél könnyebben a büntetést.

62 Tovább
1234
»

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek