Megrúgták, megütötték olvasónkat tegnap a 47-es villamoson az ellenőrök azért, mert turisták védelmére kelt. A városunkat meglátogató külföldieknek nem volt jegyük ezért a csak magyarul beszélő ellenőrök meg akarták büntetni őket. A turisták együttműködőek voltak, kifizették volna a büntetést, de a BKV-sok kikapták a pénzt az egyikük kezéből, majd a bankkártyájukat is. Az utas ekkor ment oda, hogy tolmácsol és segít, de az ellenőrök nem örültek neki. Leköcsögözték, gerincen vágták, majd combon rúgták. Szerencsére látlelet is készült, így még feljelentés is lehet. Az esetről tájékoztattam a BKV-t, és azonnali intézkedést kértem.

Tisztelt BKV!

2009. 3. 31-én 11:30 körül a BKV 47-es (vagy 49-es?) villamosán utaztam a Szt. Gellért tértől a végállomásig, azaz a Deák térig. Rendelkezem érvényes bérletigazolvánnyal is, amit az Astoria körül felbukkanó ellenőrnek meg is mutattam. Majd ezután arra lettem figyelmes, hogy tőlem 5m-re egy fiatal pár próbál angolul magyarázni az őket körbefogó 3 ellenőrnek.

Leszálláshoz készülődve odasodródtam hozzájuk, mivel úgyis egy ajtó közelében álltak. A külföldi pár férfitagja -angol kiejtésükből kifolyólag franciák lehettek- közben pénzt vett elő, amit az egyik ellenőr (40-50 év közötti, 170 cm magas férfi) elvett tőle és még pénzt próbált követelni "Forint, euro", majd mikor a srác elővette a bankkártyáját, azt az ellenőr kivette a kezéből és jelezte a turisták felé, hogy merre találnak pénzkiadó automatát "ATM" szócska sűrű ismételgetésével. A pár tanácstalanul nézett egymásra, látszik nem értették, mi a probléma.