Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hagyó felelőst követel formaruha-ügyben

Azonnali tájékoztatást kért Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes Kocsis István BKV vezérigazgatótól a szakszervezetek által kifogásolt formaruhákról.

A vezetéshez írt levelében Hagyó kéri Kocsis Istvánt, hogy állapítsák meg az eddig megtett, illetve elmulasztott intézkedések felelősét, és vizsgálják meg az azonnali szerződésbontást a gyártó céggel, ha a dolgozók panaszai igaznak bizonyulnak.

A politikus emellett szeretné tudni, hogy a beszerzéskor a vállalatvezetést presztízs- és imázs-szempontok vagy a dolgozók kényelme vezérelte. Hagyó kíváncsi arra is, hogy a szakszervezetekkel konzultáltak-e a beszerzésről, kikérték-e a dolgozók véleményét, lehetett-e tesztelni előzetesen a ruhadarabokat.

29 Tovább

Lázadnak a BKV-sok az új formaruha ellen

A silány minőség miatt a nyári formanadrágok kiosztásának azonnali leállítását követeli a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége. A BKV Fürst Közlekedési Szakszervezet szerint pedig az új pulóver bő ujja beakad az irányváltóba, a világos, bugyikék zakók pedig olyan bénák, hogy nem is hordja őket szinte senki.

Levelet írt a napokban Gulyás Attila, a BKV egyik legnagyobb szakszervezeti tömörülésének, a VTDSZSZ-nek az elnöke Balogh Zsolt általános vezérigazgató-helyettesnek, amelyben követeli, hogy a BKV azonnal intézkedjen a silány minőségű nyári nadrágok kiosztásának leállításáról, és tegye meg a szükséges lépéseket a ruha gyártójánál.

41 Tovább

7518 pár formacipőt vásárol a BKV

Végre megtudhatjuk, miért kellett a BKV-nak cipőipari tanácsadásra elköltenie 700 ezer forintot, írja az Utazó kiskövet blog. A cég ugyanis kiírt egy közbeszerzési pályázatot munkacipő szállítására. Két év alatt összesen 7518 párat kell szállítania a nyertesnek, fele-fele arányban téli és nyári darabokat.

A cipőket majd azok az alkalmazottak viselhetik, akik az utcán, forgalomban dolgoznak. A tender érdekessége, hogy nem konkrét cipőt kell szállítani, hanem utalványos rendszerben kell a dolgozókat kiszolgálni - érdemben tehát a cipőkereskedők tudnak ajánlatot tenni. A pályázat értékelésekor 70 százalékban számít az ajánlati ár, 15 százalékot számít a bolt megközelíthetősége, és másik 15 százalékot ér a bolt(ok) nyitvatartási ideje.

14 Tovább

Káosz a BKV-s formaruhák körül

Kicsi, bolyhosodik, kényelmetlen és kivasalhatatlan. Így jellemzik azok a BKV-s ismerőseim azokat az új egyenruhákat amiket a cég néhány napja kezdett el szétosztani a dolgozók között. A késve megérkezett ruhát nem minden BKV-s tudja átvenni, mert nincs a méretében, kevés van készleten, és van ami még meg sem érkezett. Mint arról már korábban beszámoltunk, teljesen feleslegesen vettek a BKV dolgozókról tavaly méretet, az új formaruhákat szabvány szerint gyártották. Makány Mártán kívül nem sokaknak tetszik tehát az új uniformis. Valószínűleg nem is ez volt a cél, hanem az, hogy valaki megint jól járjon:

Szia BKV figyelő

Van szerencsém megismertetni vele, milyen a szervezett káosz és ütemezett toprongy a BKV-nál. Nagy hírverést kapott, hogy új egyenruhát kapnak a sofőrök és ellenőrök. Szuper tervezőtől, szuper anyagból, stb…

Még a múlt év végén, komoly szervezkedés után a sofőrök befáradtak méretvételre, ahol keresztbe hosszába,átlósan lemérték őket, s név szerint regisztrálták. Apósom, Gipsz Jakab, 180 cm magas, kb. 100-105 kilós ember, nem a pocakos, inkább a testes típus. Ma volt szerencsém bekísérni a Cinkota garázsba, mert kiírták, hogy ezen a két napon lehet felvenni az új munkaruhát. Már a ruhajegy amin nyilvántartják, gyanús volt. Ugyanis magasságként 178 cm állt rajta, valamint M mint méret. Gondolom a 90 kilósok az S méretűek.

Tehát belépünk a raktárba és várjuk, hogy leakasztják a fogast amin szerepel az öreg neve, s ott lógnak rajta a ruhák. Ehhez képest megkérdezték, hogy 59-es méretű naci megfelel e, mert már csak olyan van. Ez kb. a hónaljig ért, tehát köszönte nem kérte. Zakó. Ja! Hát a zakó az még nincs kész. Kérdés. Ingből hányas lesz? Mondja az öreg, oda van írva. Persze az a papír már sehol nincs amire anno a levett méretet rávezették. Így kikeresték a megfelelő méretet. 45-ös. Mellény és pulóver. Anyaga acryl. Jó meleg lesz télen. Ennél rosszabb anyagot elképzelni sem tudok. Tudjátok ebből lesz az a térdig érő, kikönyökölt, dupla hosszúságú ujjat növesztett pulóver, amiben a hobók járnak. Meg a bölcsészek:-)

49 Tovább

Búcsú a Mikiegeres nyakkendőtől!

Te láttál már Mikiegeres nyakkenőben ellenőrt? Még nem? Akkor siess, mert 2008. elejétől új ruhába öltöznek a BKV dolgozói. (fotó: index)








Mikiegér nem vicc, a Déli pályaudvarnál rendszeresen van egy ellenőr, aki a szekrény mélyéről előhalászott, talán még az ovis ballagáson viselt Mikiegeres nyakkendőben kéri a jegyeket. Bár nem tudni, hogy azért, mert a BKV-s nem tetszik, vagy azért mert eltűnt, erre talán sosem derül fény, viszont arra hamarosan igen, hogy milyenek lettek a Makány Márta divattervező által tervezett új formaruhák. Az index szavazásán a következő eredmény született:

 "Felvenne ilyen ruhát? | Igen, buszkén: 278szavazat | Nem, nem soha: 117szavazat | A Szigeten, karaokézni: 104szavazat | Csepelen: 28szavazat | Nyusziálarccal: 126szavazat | Nem tudom: 28szavazat" (2007. június 16. 22:10)

Szavazni még lehet. Az indexes cikket ITT megtalálod! A BKV figyelőnek tetszik az új ruha, kíváncsian várjuk a beiktatásukat!



10 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek