Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Milliós összegek: volt vezetőit perli a BKV

Meghaladhatja a 100 millió forintot az az összeg, amelyet a BKV a munkaügyi bíróságon követel vissza 31, többségében vezető beosztásban foglalkoztatott, az elmúlt években közös megegyezéssel távozott egykori dolgozójától - értesült a Népszava.

A lap keddi számában Sziebert György, a társaság jogi igazgatója azt mondta: a belső vizsgálat által feltárt esetekben jogászaik szerint a "jó erkölcsbe ütköző" kifizetések történtek, mert a megállapodások jelentős többletjuttatást tettek lehetővé a BKV kárára és a munkavállalók javára.

14 Tovább

Botrányos végkielégítések: itt egy újabb példa!

Újabb BKV-s végkielégítési ügyre bukkant az MR1-Kossuth Rádió: több mint 30 millió forinttal távozott az igazgatótanács elnökének főtanácsadója.

Üzleti érdekeltségeibe tartozó személlyel kötött tanácsadói szerződést a BKV Igazgatótanácsának elnöke - tudta meg a Krónika. Tótfalusi György Futó Sándort elnöki főtanácsadójaként alkalmazta. Mint ismeretes, az azóta elbocsátott, addig viszont Tótfalusi jobbkezének számító Futó Sándor több mint 30 millió forintos végkielégítéssel távozott a közlekedési vállalattól.

43 Tovább

Káoszba fullad a BKV botránysorozata, Hagyó és Kocsis is ártatlan

A főváros gazdasági bizottsága nem váltotta le a BKV vezetését, mint ahogyan hétfőn a BKV felügyelőbizottsága sem döntött személyi kérdésekről. Eközben újabb botrány robbant ki Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes szóvivője körül, akit azonnal elbocsátottak. Összegezve a fejleményeket jelenleg úgy tűnik, a Hagyó-Kocsis háborúban a főpolgármester-helyettes fogja a rövidebbet húzni.

A keddre bejelentett egyeztetések és sajtótájékoztatók közepette újabb botrány robbant ki a BKV és a fővárosi vezetés körül: az Index információi szerint mindeddig a közlekedési vállalatnál állt alkalmazásban Horváth Éva, aki egyben Hagyó Miklós szocialista főpolgármester-helyettes szóvivője is.

Horváth Éva szerint a közlekedési vállalat mostani vezérigazgatójával kötött megállapodás alapján maradhatott meg eddig a BKV-nál. A szóvivő 300 ezer forintos havi fizetése mellett 10 millió forint prémiumot kapott az Index információi szerint.

28 Tovább

Ismét kettétört egy BKV busz

Kettétört egy csuklós BKV busz alváza még a hétvégén, ezért hétfőn éjszaka az összes IK-435-ös típusú buszon elvégzik a rendkívüli repedésvizsgálatot.

A hétvégén még a forgalomba állás előtt tört el az alváza az egyik járműnek a cinkotai buszgarázsban. Ezután a buszt nem engedték a forgalomba. A közlekedési vállalat szerint tavasszal az összes buszon végeztek repedésvizsgálatot és azóta is figyelik az alvázakat. A BKV-nak összesen 171 olyan busza van, mint amelynek az alváza hétvégén eltört, hétfőn éjjel ezeknek kezdik a vizsgálatát - áll a társaság közleményében.

(FH - Hírszerző)

80 Tovább

Lángolt egy BKV-busz

Az Örs vezér téri végállomáson gyulladt ki a 67-es motortere. Nem sérült meg senki.

Tűz ütött ki egy BKV-buszon az Örs vezér terén, személyi sérülés nem történt, de a járművet garázsba kellett vontatni .

A X. kerületi végállomás területén kedden délután, négy óra körül csaptak fel a lángok egy 67-es járatszámú autóbusz motorterében. A tűzoltók hamar úrrá lettek a lángokon.

Az IK 412-es típusú, alacsonypadlós járművet azonban garázsba kellett vontatni.

(HavariaPress/Hírszerző)

33 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek