Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tovább dolgoznak a bérlethamisítók

Hamisbérletes posztok tucatja jelent már meg idén a blogon, és a BKV még mindig nem lépett semmit, pedig az alvállalkozók által eladott újra felhasznált szelvények miatt már több nagyobb botrány is volt. Elég csak azt megemlíteni, amikor egyik olvasónkat a rendőrök vitték el egy BKV megállóból és több órán át tartották fogva.

A bérlethamisítás nem állt le. Ugyan úgy gyűjtik a használt szelvényeket a Blaha Lujza téren, és a Ferenciek terén is. A bérleteket gyűjtő kopasz férfi azt mondja az utasoknak, hogy rekordot akar megdönteni, ezért kell neki a lejárt bérlet. Sokan vannak, akik bedőlnek neki, de mi tudjuk, hogy a lejárt bérletekről az érvényességi időt lekaparják (vagy lemossák), átírják, majd továbbértékesítik. Ha nem akarjátok börtönben tölteni a napotokat, akkor jól megnézitek milyen bérletet vesztek, és soha senkinek nem adjátok oda a lejárt bérleteteket. Olvasónk a gyűjtésről videót és fényképet is készített.


Nagyításhoz kattints a képre!

Kedves BKV-figyelő!

Már többször találkoztam a Blaha Lujza téren az Újpalota felé tartó 173E megállójában azzal a férfivel, aki végigkérdezi az embereket, hogy kinek van 2009-es használt bérlete, amit odaadna neki. Egyik alkalommal sikerült is lefényképeznem, később pedig levideóznom. A videónak a lényegi része az eleje, a végén elfordítottam a telefont, mert egyébként túl feltűnő lett volna. A képet és a videót csatolom is.

70 Tovább

Hamis bérletek: Miért nem tesz semmit a BKV?

Ha a blogon 30-nál több hamisbérletes sztori nem jelent meg, akkor egy sem. Erről mégsem beszél a BKV, csak ülnek kussban, és Kocsis Istvánt istenítő közleményeket írogatnak ahelyett, hogy tájékoztatnák az utasokat, hogy is néz ki a hamis bérlet, valamint mi a teendő, ha hamisított szelvénnyel találkozunk. Olvasónk és párja is hamis bérletet kapott az Árpád hídi kutyaólnál, fáj is most emiatt a fejük, de még mindig szerencséjük van, mert kulturált ellenőrökkel találkoztak, így nem lettek se megverve, se rabosítva.

Kedves BKV figyelő!

A mai napig olyan szerencsés életem volt, hogy elkerültek a bkv-s sztorik, pedig több, mint 21 éve járom gyönyörű fővárosunk utcáit. Ma délután a Stadionok metrómegállójánál ellenőrzés során kiderítették, hogy a bérlet amivel párom és én utazunk hamis! Tudom, hogy tele van a blog ilyesmi sztorikkal, de ebben a sztoriban lesz érdekes is. Szóval a jegyellenőrökkel együtt dolgozó belső ellenőr mondta, hogy ez biza hamis, a jegypénztáros (nem kutyaólas!) hölgy is megerősítette ezt, sőt még a forgami ügyeletesnél is jártunk, köszönhetően a belső ellenőrnek.

68 Tovább

Egyre gagyibbak a hamisított bérletek

Olvasónk, selymesszőrű tejbegríz a képen lent látható bérletet vette pár napja. Kérdése a következő volt:

Srácok kéne egy kis segítség, most vettem X ideje diákbérletet és nem tudom, hogy érvényes-e. A problémám az vele, hogy nem látom rajta a hologramot, ellentétben a környéki bérlettel.



Első ránézésre azt mondanám, hogy egy elég gagyi másolat, melyen a hologramot (ami néhány hónapja csak egy vékony csík) nem sikerült résmentesen lekoppintani, ezért  letépték róla. Látszik, hogy a hologram nem amiatt hiányzik, mert a villámkezű pénztáros gyorsan tépte ki a szelvényt a tömbből, látható, hogy apró darabokban „csipegette le”. Ami még szemet szúrt, hogy a rikító sárga részek inkább narancssárgák, nincs bennük élet, valószínűleg lézernyomtatóval készült. Szerintetek?



Már csak azt nem értem, hogy aki ilyen bérletet kap, az miért nem reklamál a helyszínen?

84 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek