Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Jelentős járatritkításokra készül a BKV

Hat-hét milliárd forintos megtakarítást jelentő, mintegy 8-9 százalékos teljesítménycsökkentést tartalmaz az a BKV-s munkaközi anyag, amelyről csütörtökön tárgyal a főváros vezetése.

A BKV felügyelő bizottsága szerdai ülésén tárgyalta a BKV idei menetrendi változtatásairól szóló munkaközi anyagot - tudta meg az InfoRádió. A testület ülésén értesüléseink szerint elhangzott, hogy az úgynevezett paraméterkönyv módosítása 6-7 milliárd forintos megtakarítást hozhat a BKV-nak.

Korábban Demszky Gábor főpolgármester és helyettese, Hagyó Miklós is ekkora hiány eltüntetésének a szükségességéről beszélt.

A nem végleges munkaanyag, amelyet csütörtöki ülésén tárgyal meg a fővárosi kabinet, tájékoztatás szerint a BKV járatok teljes teljesítményének 8-9 százalékos csökkentéséről szól. Ez alátámasztja azokat a korábban elhangzott aggályokat, hogy jelentős járatritkításokra kell felkészülni, ami főként a buszvonalakat érinti.

Az InfoRádió úgy tudja: a BKV felügyelő bizottsága belső vizsgálatot kezdeményezett, hogy kiderüljön: a cég éves bérleteiért cserébe kapott fővárosi fürdőbérleteket valóban csak a BKV vezetői kapták meg, vagy a dolgozók is részesültek belőle.

Forrás: Inforádió
56 Tovább

Szükség van a 106-os buszra

Felhívásunknak eleget téve, kaptunk két képet és két videót Dorottyától (Bérlet szám: 095398). Azt szeretné megmutatni a BKV-nak, hogy a 106-os járatra szükség van. (A képek hétfőn készültek 17:10 körül)

Köszönjük!


24 Tovább

Üresjáratot hazudik a BKV - TÜKÖR

Amennyiben tudsz hasonló videó létezéséről, kérjük jelezd a bkvfigyelo@index.hu címen!
22 Tovább

Vélemények a 106-os buszról

Tisztelt BKV-Figyelő!

Megszületése óta figyelemmel kísérem a blog működését, és nagyon tetszik az elgondolás, hogy legyen egy fórum, ahol bkv-sok és utasok véleménye ütközhet (mondjuk ezt sajnálom is néha, sokan védik a mundér becsületét akkor is, ha alaptalan, de legalább lehet tudni, hogy "onnan fentről" is figyelik az ilyen véleményformáló blogokat és megpróbálnak hatni rájuk), és kiderül sok egyébként elsikkadó visszásság. Még nem jelent meg a blogban, de az Indexen sajnos már igen, hogy sok buszjáratot törölnek 2008-tól. Erre szerettem volna reagálni, de nem tudom, milyen fórumon tehetném, hogyan juttassam el véleményem az illetékeseknek, ebben szeretnék segítséget kérni! Ha megjelenik a blogban a cikk, beteszem kommentként is a levelet.

A levél:

"Tisztelt BKV, tisztelt Illetékesek!

Tegnap este halottam a hírt, hogy megkurtítanának, megszüntetnének jó pár buszjáratot. Én most a 106-os buszt szeretném megvédeni.

Megszüntetni a 106-os buszt: nonszensz ötlet.

1. Ez az egyetlen busz, ami átmegy az Árpád-hídon.
Ha megszűnik ez a járat, egyedül az 1-es villamos szállítja majd az utazók tömegét: egész Óbudáét, és a III. kerületét. Ez egyedül a reggelenkénti és délutáni követési távolság csökkenésével valósítható meg, így is sokszor fel sem férnek az emberek a járműre, annyira tele van, a következőre pedig 5, sokszor 10 percet is várni kell, és ugyanolyan tömeg fogad rajta, nem egyszer késtem le emiatt a metró csatlakozást. (Aki azt mondja, induljunk el hamarabb, mintha nem tömegközlekedéssel járna munkába vagy az ügyeit intézni. Ha az ember tudja, hogy dugók lesznek, vagy valami forgalmi változás történik, akkor persze felkészül, de ezekkel általában akkor szembesül az ember, ha már a megállóban várakozik.)

49 Tovább
123
»

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek