Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Megbüntethet az ellenőr, ha rossz jegykezelő?

Hónapokkal ezelőtt készítettünk egy tesztet, melyből kiderült, hogy a BKV időbélyegzős jegykezelői csalnak. Sok estben csak +/- 15 percet, de volt olyan eset is, amikor az érvényesítés pillanatában a frissen kezelt jegy érvénytelen volt. Olvasónk, Dániel azt szeretné megtudni, hogy mi a teendő akkor, ha a lyukasztó nem létező időpontot pecsétel a jegyre, és ilyenkor megbüntethetik-e. A véleményeket kommentek formájában várjuk!

12 Tovább

Egyre több buszról szereli le az elektronikus jegykezelőket a BKV

Többször beszámoltunk már arról, hogy a BKV a pénzhiány miatt leépíti az egyébként sem túl korszerű jegykezelő rendszerét. A buszokra szerelt Protokon elektromos jegykezelők az elmúlt években igen csak leamortizálódtak a karbantartás hiánya és az alkatrészhiány miatt. Olvasónk, János is egy ilyen leamortizált, ám még életben tartott jegykezelőt fényképezett le nekünk, amit a BKV a cellux és a szigetelőszalag után most gyorkötözővel tartanak egyben. A látvány nem éppen európai, de legalább működik.

61 Tovább

Leülné vagy ledolgozná a pótdíj összegét a rossz jegykezelő miatt megbüntetett utas

Olvasónkat, Mátét azért büntette meg egy BKV ellenőr a Blaha Lujza téren a metrókijáratnál, mert kétszer kezelt jeggyel utazott. Persze ezt csak az ellenőrök látták, ugyanis a jegyen lévő másik számsor annyira halvány volt, hogy az utas hiába forgatta és nézegette a jegyet, sehol sem találta. Olvasónk nem ért egyet a büntetéssel, úgyhogy elhatározta, hogy vagy leüli vagy közmunkát vállal, de a BKV tőle ezentúl egy fillért sem lát. Hasonlóan jártam én is néhány napja, az akkori bejegyzésemet ide kattintva olvashatjátok.

Kedves BKV-figyelő!

Azért írok, mert április 21-én összeakadt a bajszom a BKV-val. Történt, hogy miután kitaxiztattam a családot a Stadionokhoz és feltettem őket a buszra, a hazaúthoz a metrót vettem igénybe. Magam kerékpárral járok, télen is, de az ilyen extrém esetekre van egy közös 10-es gyűjtőnk a feleségemmel, azt cserélgetjük egymás közt. Nos, még otthon letéptem róla a két használt jegyet, a következő jónak tűnt. Lukasztok a Stadionoknál, mutatom az biztonsági őrnek, szinte rá sem néz.

77 Tovább

Hiába lyukasztottam, meg akart büntetni a BKV-ellenőr

Hiába vettem meg előre a jegyem és hiába lyukasztottam, ma délután mégis összetűzésbe kerültem egy ellenőrrel a Ferenciek terén. Hazafelé indultam a füstös Forgách utcától metróval. A mozgólépcső tetején kilyukasztottam a gyűjtőjegyemből egy jegyet, majd rutinosan zsebre tettem. A Ferenciek terénél szálltam le, ahol bemondták, hogy az ellenőrök a kijáratnál ellenőrzést végeznek, ezért már a mozgólépcsőn elővettem a gyűjtőt és előkészítettem a jegyet. Az ellenőrhöz érve készségesen megmutattam a szelvényt, de a BKV-s minden köszönés és kérés nélkül kivette a kezemből. Nézegette, forgatgatta, majd megkérdezte, hogy a helyszínen vagy csekken szeretném-e rendezni a büntetést.

108 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek