Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kapucnijánál fogva húzták végig a Kálvin téri aluljárón

"Ehhez nincs joguk!" -kiabálta egy járókelő a metrónál dolgozó biztonsági őröknek, akik épp egy jegy nélkül utazni szándékozó srácot rángattak végig a Kálvin téri aluljárón. A lenti levél felvet pár kérdést: Mihez van joga a biztonsági őrnek? Abban egyetértünk, hogy a bliccelőt vissza kell tartania, de milyen eszközökkel teheti meg mindezt? Meddig intézkedhet ő, és mikor kell rendőrt hívnia? Várom a véleményeteket.

Tisztelt BKV-figyelő!

Pont mostanában gondoltam rá, hogy olyan rég olvasom a blogot, de én ezen sztorik csak nagyon kis töredékét észlelem a mindennapokban, még ha akartam se tudtam volna igazán mit írni neked. Egészen mostanáig...

Ma (01.20.) olyan dél körül egy barátommal cammogok le a Kálvin téri metró aluljárójába, eszmecserét futtatva a délelőtti vizsgákról, amikor valami rendkívül szokatlanra figyeltünk fel hirtelen. Egy fiatalabb pasas akart lejutni a peronhoz (gondolom jegy nélkül, mert különben hagyták volna). Nem tudom hanyadszorra próbálkozott, vagy mi volt, mert mi már csak a "viharra" értünk oda. Lényeg, hogy ment a manusz, és a 4 ellenőrből kettő előrelépett, és cseppet sem szelíd mozdulattal ahol érték megragadták, és elkezdték kifelé vonszolni az aluljáróból. De a szerencsétlent szó szerint végighúzták a lépcsőig, kapucnijánál, övénél fogva, közbe a táskája, iratai szanaszét hullottak az aluljáróban.

76 Tovább

Ki akarta fosztani a turistákat az ellenőr

Olvasónk szombaton munkahelyére tartott, amikor a Kálvin téren dulakodásra lett figyelmes. Leszállt és kiderült, hogy két ellenőr turistákkal balhézik, akik rosszul akarták érvényesíteni jegyeiket. Egy 5 ezrest már elszedtek tőlük, de látták, hogy van még ott pénz, így nem engedték őket tovább.

Tisztelt BKV-figyelő!

Szombaton reggel munkába menet a Kálvin téri villamosmegállóban arra lettem figyelmes, hogy két nagyobb darab ellenőrnek látszó figura turistákkal ordibál, az egyiküket a pulcsijánál fogva rángatja. Az egész tér őket figyelte, mégsem ment senki segíteni. Ezért leszálltam.

Néztem még egy darabig őket, majd mikor láttam, hogy egyikük a turista kezéből kiveszi a pénztárcáját, a kezében tartott pénzt, de még a térképet is, odamentem, hogy mi a probléma, talán tudok segíteni. A blogon megszokott "Foglalkozzak a magam dolgával" választ kaptam, (kicsit más stílusban) de a turisták már majdnem sírtak, remegtek a félelemtől, nem hagytam őket egyedül.

45 Tovább

Kálvin téren épül Budapest legszebb várója

A Kálvin téren, a 47-es és a 49-es villamosok megállójában épül Budapest első igényes várója. Bár a fémszerkezet még nem készült el teljesen és az üveg elemek sincsenek a helyükre rakva, az már most látszik, körülbelül milyen is lesz, ha elkészül. A váró egyik előnye, hogy nehezen rongálható, mert a felületek nagy része magasan van. Bízom benne, hogy nem csak szép lesz ha elkészül, hanem az eső ellen is védeni fogja majd az utasokat:

100 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek