Olvasónk, Zoltán nem panaszlevelet küldött nekünk, hanem egy közérdekű információt szeretne megosztani veletek. Vasárnap hajnalban a 914-es buszon arra lett figyelmes, hogy egy három fős társaság tagjai a busz három különböző pontján foglaltak helyet, az alvó utasok közelében. Az egyikük furán hajolt az egyik szundikáló utas közelébe, és valamit ki akart venni a zsebéből, de lebuktak. Részletek alább:

Kedves BKV-figyelő!

Régóta figyelemmel kísérem a blogot és nagyon hasznosnak találom. Most egy közérdekű információt szeretnék megosztani:

Ma (aug. 26.) hajnalban a 914-es buszon utaztam Újpest felé 4 óra körül, és ahogy az lenni szokott szombatról vasárnapra virradóra: buliból hazafelé tartva ezen is jó páran elaludtak vagy csak erősen relaxáltak. A Deák Ferenc tér után pár megállóval aztán felszállt 3 eltérő kulturájú fiatalember és bár felszálláskor még egy társaság voltak és volt is elég üres hely a buszon, "érdekes módon" mindegyikük kiválasztott egy-egy elbóbiskoló utazót és mellé/mögé/elé ült le.

Már a tekintetetükön látszott, hogy valami nem stimmel velük, mert úgy mértek végig az utasokat, ahogy az ember a próbababán nézi meg a ruhákat a kirakatban. Semmi szemkontaktus, fentről lefelé mint vmi szkenner. Az egyik pont elém ült le, a kettővel elöttem ülő alvó srác mögé. Minden különösebb nélkül hátulról felé hajolt és a kezét elkezdte sunyi módon felé csúsztatni. Ekkor szerintem észrevehette, hogy figyelem mert megtorpant. Ebben a pillanatban voltam úgy, hogy ha egy kicsit is hozzá ér a sráchoz már pattanok is fel a székemről, hogy kérdőre vonjam.

Egy ideig próbált úgy csinálni mintha csak békésen utazna, de időről-időre oda kapta a tekinteté, hogy még mindig figyelem-e. Egy idő után feladta és 2 megálló után leszálltak és átszáltak a mögöttünk jövő másik éjszakaira. A sztori lényege nem az, hogy romák vagy nem romák voltak, hanem hogy aki éjszakain utazik és elalszik annak már nem az a legnagyobb veszélye, hogy a végállomáson keltik fel, hanem hogy esetleg üres zsebbel ér haza, mert van aki direkt az elalvókra utazik. Jó lesz vigyázni!

Üdv: Zoltán