Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az Ombudsman elmehet a ...

Hiába szeretett volna a BKV a Volvo buszokba kamerát tenni, azok működtetésére az Ombudsman nem adott engedélyt, ugyanis sérti az utasok személyiségi jogát. Pedig a kamera visszatartó erő tud lenni. Senki nem szereti, ha 1-2 bizonyító felvételen mosolygós arccal szerepel, miközben firkálja a Volvo busz hátsó ablakát, vagy éppen a Combino ablakáról tépi fel a fóliát. Megfigyelhető, hogy az FLR-rendszámos, (harmadik szériás) Volvo buszokban, melyekben térfigyelő kamera van, mennyivel kevesebb rongálás, firkálás található.





Tegnapi életkép a Combinóról



Sajnos a legtöbb buszba nincs kamera, a Combino villamosokba se szereltek térmegfigyelőket, és úgy tudom, az új metrók is kamera nélkül érkeznek majd. A BKV szerint azért, mert erre nem kaptak engedélyt, Ombudsmantól, mert a személyiségi jogok, meg minden. Őszintén… Akinek nincs vaj a füle mögött, az nem fél semmitől, főleg nem egy kamerától. Sőt! Az átlag pesti lakos még örülne is neki.

A MÁV-nak adtak engedélyt, van is kamera a Talent és a Flirt motorvonatokban. Naponta legalább kétszer utazok ilyen vonaton, és egyáltalán nem zavar, hogy megy a kamera. Inkább örülök annak, hogy figyelnek a rendre. Nem firkálok, nem rongálok, mitől féljek? Ha kirabolnak vagy megtámadnak még valami kis esély is van arra, hogy megtudjam ki volt…

Basszus, ebben az országban tényleg mindenkinek csak joga van, kötelessége nincs? Miért kell folyton a mocskokat védeni? Miért az utasok kárára hoznak hülye döntéseket? A BKV-t így még a kamera se védi a rongálástól. Az Ombudsman hülyesége miatt pedig utazhatunk a lepukkant Volvo buszokon…

127 Tovább

Kamerát tettek a buszba

A blog indulása óta kérem a BKV-tól, hogy a felújított Ikarus buszokba tegyenek térfigyelő kamerákat, mert azok nélkül a felújítás semmit sem ér. Naponta tapasztalom a 23-as buszon, hogy hogyan teszik tönkre a néhány hete még csillogó-villogó járműveket. A BKV szerint nincs engedélyük arra, hogy bekamerázzák a buszokat, ezért nem szerelnek be kamerákat. Olvasónk most mégis talált olyan buszt, amibe térfigyelő kamerát szereltek:
 
42 Tovább

Összefirkálják a bekamerázott buszokat is

Az alvállalkozó Volvo buszaiba ajtó figyelő kamerák lettek beszerelve, még a gyárban. A kamerák elhelyezése olyan jól sikerült, hogy az utastér egy része is látható volt benne. Látható volt addig, amíg az LCD kijelzők el nem tűntek a buszokból. Ha nincs kijelző, a kamera se ér semmit. De vajon hol vannak a kijelzők? Elromlottak? Hazahordták őket? Az alábbiakban olvasónk leveléből olvashattok részletet.

Szia BKV-figyelő!

Alábbiakban szeretném nektek bemutatni mennyit, inkább mennyire semmit nem ér a kamera a Localo Volvokon. Számomra felfoghatatlan az ha elvileg van camera milliókért a buszokon miért nincs eredménye? NográdVolános/BKV-s buszokon is van és mégsincsenek firkálva. De a Transzmanos Localok szinte mindegyike már sajnos lassan újfent a firkálás áldozatává vált. Ami a legfurább hogy a 2-es ajtó ablakai is már összevannak firkálva. Amire szerintem kamera nélkül is lehet figyelni. De a legszebb ott is van kamera.

Ha nem indul el a videó kattints ide!

82 Tovább

Kamerát a Combino villamosba

Tisztelt BKV!

Önök még tavaly nagyon büszkék voltak arra, hogy a Combino villamosokon a kisebb teljesítményű klímával és a nyitható ablakok beépítésével spóroltak, mert 3 klíma (elején, közepén, végén) helyett csak 1-et tettek be, a villamos közepére. Kis gondolkodással kitaláltam, hogy ezt a pénzt mire lehetne fordítani, feltéve ha nem még megvan.

Az ötlet teljesen egyszerű, és megvalósítható. Tegyenek minden Combino villamosba térfigyelő kamerákat. Sajnos alvállalkozók buszaiba helyezett kamerák nincsenek bekötve, szinte semmit sem érnek. Ellentétben a MÁV Flirt vonatain, ahol kb. 10 méterenként térfigyelő kamera van elhelyezve, mely az egész utat rögzíti. Hogy miért lenne jó a kamera?

-Visszaszorítható a bliccelés, az ellenőrrel nem együttműködő utasok visszanézhetők.

-Teljes mértékben visszaszorítható a rongálás.

-Nagyobb biztonság.

Remélem azt nem kell is kell mondanom, hogy a kamerára fordított összeg többszörösen megtérül, ha a villamosokat nem csúfítja többet firka, ha az ablakon lévő fóliát nem karcolják össze, és ha ezeket nem kell több százezerért eltávolítani/cserélni.

Kérem a kamerás rendszert próbálják ki a 2008-as villamoson. Hívják fel az utasok figyelmét arra, hogy kamera figyeli őket, és felvétel eltárolásra kerül. Néhány hónap elteltével ezen a villamoson faggassák ki az utasokat arról, hogy nagyobb biztonságban érzik-e magukat, és örülnek-e a kamerának.

Kérem nézzék át a lehetőségeket, és értesítsenek a döntésről.

Szavazás:


53 Tovább

Felesleges a kamera

Hiába van az alvállalkozók buszaiba kamera, a firkálók hamar rájöttek, hogy semmit nem ér. 1-2 méterre a kamerától, jobban össze van firkálva az új Volvo, mint a régi Ikarusok. Ha nem indulna el a videó, kattints ide!



28 Tovább
123
»

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek