Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Késve vette észre a piros lámpát és a megállókat

Olvasónk nem tudja, hogy a 151 busz vezetője a fáradtság vagy családi problémák miatt vezetett-e figyelmetlenül tegnap. A buszos egy piros lámpát késve vett észre, majd elhajtott egy megálló mellett, ahová egyébként be kellett volna állnia. Padlófékkel megállt, de majdnem a járdán kötött ki. Ezek után minden megállónál volt valami probléma:

Tisztelt BKV-figyelő!

Ma (2009.11.22) egy érdekes esettel találkoztam. A 151-es buszon lévő buszsofőr (FLR-712 16:12-kor volt a Mártírok útjánál. Nem tudom más is utazott-e rajta az olvasók közül) kicsit nem volt magánál. Lehet, hogy kicsit fáradt volt, vagy más problémája volt, nem érdekel, nem is akarom bemártani, csak mások véleménye is érdekelne. Szóval, az Ady Endre úton levő lámpa piros jelzésén majdnem áthajtott. Ez még nem is érdekelt. De aztán kezdett érdekelni a történet. Ugyanis az Áchim András utcai megálló egyszerűen fel sem tűnt neki. Egyszerűen elhúzott mellette, majd satufékkel megállt utána, és majdnem felment a járdára.

31 Tovább

Rosszul beállított lámpák fogják meg a 7-es buszt

Felújították a Thököly utat, már száguldozhatnak az Ikarusok és a Volvók, lefaraghatna végre a menetidőből. Vagyis csak száguldozhatnának és lefaraghatnának, ha a lámpák nem fognák meg folyton a buszokat. Sajnos Budapesten alig részesítik előnyben a tömegközlekedési járműveket, pedig a közlekedési lámpákat úgy is be lehetne állítani, hogy a buszokat, villamosokat ne tartsák fel.

Tudsz még olyan helyet a városban, ahol nagyon visszafogja a közlekedést a rosszul beállított lámpa? Írj róla kommentet!

Tisztelt BKV-figyelő!

Volna egy észrevételem, s talán az illetékesek felfigyelnek rá, ha valamilyen formában hangot tud adni neki. Nap mint nap a Városmajor felől járok dolgozni a Bosnyák térre, s mivel a metrózást nem szeretem, általában felszínen közlekedem, 5 - 7E/173E kombinációval. Örömmel tapasztaltam a nyáron a Thököly út megújulását, de azt tapasztaltam, hogy a lámpaváltások rendjében semmi érdemi előrelépés nem történt, a Thököly úti lámpák jelenleg is semmibe veszik, hogy ezen a szakaszon, mint főútvonalon jár a város valószínűleg legnagyobb utasforgalmú buszcsaládja (benne két gyorsjárattal), amely ezért igazán kaphatna némi előnyt a keresztező utakhoz, utcákhoz képest.

38 Tovább

Piroshullámban vánszorog a 47-es villamos

76 Tovább

Sofőr és a piros lámpa

Kozonithy írt nekünk egy levelet, amiben megfogalmazta a buszsofőr és a piros lámpa viszonyát. Mi is találkoztunk hasonló esettel, mikor a sofőr a sárgánál nem lassít, hanem rányomja a gázt, vagy amikor épp pirosra vált, padlógázt nyom a busznak. Természetesen nem minden sofőr ilyen, ne általánosítsunk, vannak rendes „sárgán lassító” sofőrök is, és szerintem belőlük van a több:)

Szia!

Megosztom rövid keddi élményemet. Délután busszal utaztam. Épp egy hatalmas kereszteződéshez érkeztünk (a mi 4+4 sávunkat 2+2 sáv keresztezi, kanyarodási lehetőség minden irányba adott), amikor pirosat kaptunk még a kereszteződés előtt, de a sofőrünk vagy elbambult, vagy úgy gondolta, hogy "ezen a sárgán még épp átérünk", ám azzal nem számolt, hogy viszonylag nagyobb dugó alakult ki, így a kereszteződés másik végében úgy feltorlódtak már az autók, hogy a busz nem tudta elhagyni a kereszteződést, és keresztbe elzárta az egész utat. Kb. 10 másodpercig álltunk így szerencsétlenül, de aztán csak-csak ki tudtunk csurogni, közben persze jobbról, balról kanyarodnának rá a mi utunkra, de vártak egy kicsit, nehogy elüssék a buszt...

Szóval elhiszem, hogy meleg van, és mindenki hibázik olykor, de ez azért veszélyes játék volt.

Üdv! Kozonithy
14 Tovább
12
»

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek