Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szuperkontroll-csoportok a BKV-nál: azonnali elbocsátás a szolgálatmegtagadásért

Már ma estétől úgynevezett szuperkontroll-csoportok ellenőrzik a BKV járműveit, s ha indokolatlan szolgálatmegtagadást tapasztalnak, akár azonnali hatállyal elbocsáthatják az érintett dolgozót - tudtuk meg.

Az összesen 200 főt számláló, mintegy 50-60 csapat éjjel-nappal szolgálatban lesz, s igyekszik visszaszorítani a hét eleje óta tartó szakszervezeti "nyomásgyakorló akció" káros hatásait - erről ma délután döntött Kocsis István, a BKV vezérigazgatója, miután vezetői tanácskozáson értékelték a kialakult helyzetet.

252 Tovább

Körözik a BKV informatikai igazgatóját


BKV-s igazgató előzetesben (Grafika: Poligraf)

Országos körözést adott ki a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) a BKV Zrt. informatikai igazgatója ellen - írta szerdai számában a Népszabadság és a Magyar Nemzet, de az információt sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta a lapoknak a rendőri szerv szóvivője.

A Fővárosi Közgyűlés BKV-t ellenőrző bizottságának ülésén kedden elhangzott: a rendőrség kereste a BKV informatikai igazgatóját, aki azonban nem jelent meg, mert Ausztriában síelt és beteget jelentett.

A bizottság tagjainak erre vonatkozó kérdéseire Székelyné Pásztor Erzsébet, a cég kommunikációs igazgatója azt válaszolta: beszélt az informatikai igazgatóval, aki úgy tájékoztatta, hogy valószínűleg az előzőleg megkapott "H1N1-oltástól lett rosszul".

12 Tovább

Lehet nagyobb a botrány: a BKV bekeményít

Tucatnyi tanácsadói szerződés ügyében még ezen a héten büntetőfeljelentést tesz a BKV a rendőrségen - írta pontosan meg nem nevezett forrásokra hivatkozva a Népszava hétfői számában.

27 Tovább

Kocsis István jelentősen átalakítaná a BKV-t.

Jelentősen átalakítaná Kocsis István vezérigazgató a BKV szervezetét és működését, de a társaság tagadja, hogy egy újonnan létrehozandó stratégiai posztra visszatérne a céghez a Kocsis bizalmasának számító Molnár László. Őt áprilisban menesztették főtanácsadói posztjáról, de úgy tudjuk, felmerült a neve, mint a több fontos területet felügyelő, újonnan létrehozandó törzskari igazgatóság lehetséges vezetője.

Nőhet jövőre a BKV vezetői apparátusa: a Kocsis István vezérigazgató által elképzelt - lapunk birtokába került - új szervezeti és működési struktúra szerint a jelenlegi három vezérigazgató-helyettes helyett négy lenne, illetve eggyel nőne az igazgatók száma is, miután létrehoznák a külön biztonsági igazgatóságot. Újdonság, hogy a vezérigazgató közvetlen felügyelete alatt álló szervezeti egységek száma ugyan csökken - így kevesebb középvezetővel kell Kocsisnak egyeztetni és napi kapcsolatot tartani -, viszont a továbbra is a közvetlen irányítása alá tartozó gazdasági, műszaki és közlekedési igazgatóság mellett létrehoznák az ugyancsak egy vezérigazgató-helyettes által irányított törzskari igazgatóságot.

19 Tovább

Milliós összegek: volt vezetőit perli a BKV

Meghaladhatja a 100 millió forintot az az összeg, amelyet a BKV a munkaügyi bíróságon követel vissza 31, többségében vezető beosztásban foglalkoztatott, az elmúlt években közös megegyezéssel távozott egykori dolgozójától - értesült a Népszava.

A lap keddi számában Sziebert György, a társaság jogi igazgatója azt mondta: a belső vizsgálat által feltárt esetekben jogászaik szerint a "jó erkölcsbe ütköző" kifizetések történtek, mert a megállapodások jelentős többletjuttatást tettek lehetővé a BKV kárára és a munkavállalók javára.

14 Tovább
«
12

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek