Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Még nem zárják le a 3-as metró déli végállomását

Elhalasztották a 3-as metró déli végállomásának lezárását, tudta meg az [origo]. A metró eredetileg csütörtöktől augusztus közepéig csak a Határ útig járt volna, ám mivel nem sikerült megoldani pótlóbuszok biztonságos közlekedését, egyelőre mégis végigmennek a szerelvények Kőbánya-Kispestig.

Határozatlan időre elhalasztotta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a június 16-tól tervezett vágányzárat a 3-as metró Határ úti megállója és a Kőbánya-Kispesti végállomás közötti szakaszán.

20 Tovább

"Zavar, de rágyújtok" - hogyan működik a cigitilalom a megállókban?

Van, aki kiszámolja a füstmentes terület határát, van, aki fél a büntetéstől, mégis rágyújt, de van olyan dohányos is, aki szerint teljesen normális, hogy kitiltották a dohányzást a budapesti tömegközlekedési eszközök megállóiból. A negyedéve érvényben lévő cigitilalom megsértése miatt eddig alig büntettek, átlagosan heti egy eset történt, a kiszabott 22 ezer forintnyi bírságból viszont még csak ötöt sikerült behajtani, tudta meg az [origo].

22 Tovább

Összeütközött két villamos Zuglóban

Kisiklott és összeütközött egy másik villamossal egy műszaki hibás szerelvény Zuglóban, a 3-as villamos vonalán. Sérültek nincsenek, de a Mexikói út és a Bosnyák tér között pótlóbuszok járnak, -adta hírül az Origo.

Kisiklott egy villamos vasárnap este a Nagy Lajos király útja és az Erzsébet királyné út kereszteződésében. A villamost, amely műszaki hibás volt, egy másik szerelvény tolta, amikor kisiklott. A kisiklott villamosnak egy szemből érkező szerelvény nekiment. Sérültekről nem tudni, de a kereszteződést lezárták, és a Mexikói út és a Bosnyák tér között pótlóbuszok közlekednek a 3-as villamosok helyett.

Olvasónk, Krisztián felvétele.

Olvasónk, László felvétele

30 Tovább

Őrizetbe vették Antal Attilát, a BKV korábbi vezérigazgatóját

Őrizetbe vette a rendőrség Antal Attilát, a BKV korábbi vezérigazgatóját, akit hűtlen kezeléssel gyanúsítanak - közölte a BRFK. Kedd reggel rendőrök szállták meg a közlekedési vállalat Akácfa utcai székházát. A cég két korábbi vezérigazgatója által kötött szerződéseket kerestek.

Őrizetbe vette a rendőrség Antal Attilát, a BKV volt vezérigazgatóját, akit hűtlen kezeléssel gyanúsítanak. Kezdeményezik előzetes letartóztatását is - közölte a BRFK. Antal Attilát kedden hallgatták ki gyanúsítottként a BKV tanácsadói és vállalkozói megbízási szerződései ügyében. A volt vezérigazgató vallomást tett, de a gyanúsítás ellen panasszal élt.

Korábban Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány jelentette be, hogy hűtlen kezeléssel gyanúsítják a volt igazgatót. A rendőrfőkapitán azt mondta, hogy a BRFK korábban kikért szerződéseket a BKV-tól, de hiányzott még néhány. Ezért tartottak házkutatást kedden a BKV székházában az Akácfa utcában, hogy megszerezzenek tanácsadói szerződéseket. Tóth Gábor későbbre ígért bővebb tájékoztatást.

(origo)

68 Tovább

Vége a BKV-sztrájknak: Megegyezett a szakszervezet és a menedzsment

Minden követelésük teljesült, hat nap után megegyeztek a szakszervezetek a közlekedési vállalat menedzsmentjével, ezért hétfőn 0 órától a szakszervezetek beszüntetik a sztrájkot, üzemkezdettől pedig újraindul a tömegközlekedés Budapesten. Azt egyelőre nem tudni, hogy a sztrájk előtti partizánakciót folytatják-e a járművezetők, az is lehet, hogy a sztrájk végeztével minden hibás autóbusz hirtelen megjavult.

Egy –a BKV-nál dolgozó olvasónk- az egyeztetés után arról tájékoztatta a BKV-figyelőt, hogy a szakszervezetek mindent megkaptak, amit kértek, de ezeket nem a kollektív szerződésben (ksz) rögzítik majd, ezért a ksz tárgyalás tovább folytatódik. A járművezetők tehát megkapják a 6000 forintos meleg étkezési utalványt, a 45 ezer forintos év végi pulykapénzt, és a 3-3 százalékos járulék hozzájárulás. A közlekedési társaság plafont szabott a kifizetéseknek, a bér és béren kívüli juttatások összege nem haladhatja meg 2010-ben az 59 milliárd forintot.

A BKV közleménye:

A BKV vezetése többnapos, folyamatos tárgyalássorozatot követően megállapodott a sztrájkot hirdető 14 szakszervezettel az immár hatodik napja tartó sztrájk felfüggesztéséről. A sztrájkot lezáró, mindkét fél számára megnyugtató megállapodás született, így hétfőn reggel rendben megindul a közösségi közlekedés a fővárosban, de kisebb fennakadások még előfordulhatnak.

A munkabeszüntetést a sztrájkbizottságok a Kollektív Szerződés aláírásakor végleg visszavonják.

A hatnapos sztrájk idejére külön köszönjük utasaink megértését és a nem sztrájkoló dolgozóink felelősségteljes munkavégzését, ami szintén hozzájárult a közös megegyezéshez.

2010. január 17. 22.15

345 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek