Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Alvállalkozónál vett bérletet, a rendőrségen találta magát

Olvasónk elkövette azt a hibát, hogy viszonteladótól vett BKV bérletet, melyről nem kért számlát. A kutyaólban ülő pénztáros hamis bérletet adott neki, emiatt a 3-as metrón elkapták, ahonnan rendőrök vitték el, és 5 órán át tartották fogva. Íme a levele:

Sziasztok!

A BKV-figyelőn megjelent "Hamis bérletet árulnak a kutyaól pénztárakban" c. blog bejegyzés olvastán úgy döntöttem, hogy én is publikálom a velem történteket. Történt ugyanis, hogy jún. 24-én egyik barátommal tartottam hazafelé a 3-as metróval, leszálltunk a Nyugat pályaudvarnál ahol a mozgólépcső tetejénél ellenőrök munkálkodtak. Mint ahogy máskor is elővetem a pénztárcám és mutatom a bérletemet az ellenőrnek, aki kivetette velem a tárcámból, hogy jobban megnézze.

193 Tovább

Szemét pénztárosok szívatták az utast

Velem az történt, hogy éppen vizsgára mentem. Késéssel, otthon hagyott bérlettel. Semmi gáz, korrekt fogyasztó vagyok, beálltam a jegypénztár hosszú sorába. 10perc után, végre odaléptem az ablakhoz. "-Jónapot kívánok!" -szóltam. Jött is a kedves válasz: "-Nem látod, hogy zárva vagyunk?" "-több tisztelettel, ha kérhetném, amúgy 2 másodperce még nem volt zárva! -de most már zárva vagyok, ha tovább kötözködsz hívom a biztonsági őrt!"

Na gondoltam, a szerencsétlen aluliskolázott, egypártrendszerben felnevelkedett, egyetemistákkal előítéletes és rosszindulatú némber nem tud nagyon megszívatni. Átbattyogtam a kihelyezett, kartondoboz-szerű tető nélküli mobil árusító helyhez. Ahol a hasonló paraméterekkel rendelkező kiszolgáló-személyzet éppen abban a pillanatban kezdte számolgatni a jegyeket és a pénzt. Oké oké az ellenőrzés fontos, de nem akkor mikor jönne a fogyasztó pénzt fizetni, ráadásul másodszor (mert ugye már megvettem erre a hónapra a bérletem). Najó, bácsika számolgat, ott van az automata, sebaj nem veszek napi bérletet csak jegyeket.

Naná, hogy nem fogadja el az automata a papírpénzt. Nem baj, ott a számolgató bácsika, gondoltam csak ráér felváltani. Nem nem ér rá, sőt még felháborodottan kérdezi, hogy miből gondolom, hogy jogomban áll megzavarni őt? Mondtam, hogy van apróm csak 30forint hiányzik és a papír pénzt nem fogadja el... jött a kulturált válasz: "-Mennyé' el koldulni!" Finoman visszakérdeztem, hogy ha most előveszem a sajtóigazolványomat és a diktafonomat akkor belemondaná-e, hogy ez a BKV hivatalos utaskisegítő protokollja?

Ismét a már nagyon jól megszokott válasz: "-Ha tovább szórakozol idehívom a biztonságiőrt!" Na a sztori vége az lett, hogy egy mögöttem álló nénitől kaptam 30forintot, nem is váltotta fel a papírpénzt. Ez az Örs vezér terénél történt, miután a szintén nagyon kedves és jóindulatú ellenőrök végignézték az aktust és persze azt, hogy érvényesítem a jegyet viccesen visszavezettek az érvényesítő oszlophoz, hogy na akkor "lyukasszak" még egyet, mert egy nem lesz elég.

Finoman visszaszóltam, hogy na most akkor mindenki bekaphatja és, ha még egyszer valaki beszól megütöm. És tényleg itt a vége. Oké aláírom, mióta levágattam a hajam és lefogytam 15 kilót azóta 14-15 évesnek nézek ki, még ha valójában 22 vagyok is. Képtelen vagyok felfogni, hogy miért kell szórakozni a fiatalokkal és a külföldiekkel? Mert azok nem szólnak? Nem jelentenek fel senkit? Járjon mindenki rejtett kamerával, hogy bizonyítani tudja, hogy a pénze ellenében megalázzák?

87 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek